Monday, August 22, 2011

Persiapan Raya :: MINYAK TANAH susah nak carik sekarang ni weeiihh.....!!






ko tengok...
bajet macam nak beraye kat rumah sendiri jer nanti kan....[hahaha]


budak2 tak de...
tinggaL puLak hanyer berdua...
tapi kiteorang memang lebih teruje beraya...!!!!


tak payah nak tunggu maLam 7 lekor bagai...
sabtu aritu.. Lepas gi umah Asna....
kiteorang shopping barang2 untuk umah beraya...
haaaa...harus lar umah aku pon nak beraye jugak.......
mahu pasang peLita raya depan rumah jugak...!!!







peLita ni lelaki aku yang nak pasang sangat depan umah...
tak banyak pon beLi...
hanye 4 batang...
Laman tak besau mane..
cukup Lar tu kan....


tak de niat ape2 pon....
saje kasi feel lebih sikit nak raya.......








beLi kat Giant...
hanye Rm 1.99 sebatang... 
dah ade batang kayu tu.. tinggal pacak jer.... senang....




rezQi pon teruje sama...[pandai2 jer aku] hahaha


eerrrrr....tapi baru pacak jer ar....
minyak tanah tak beli lagi...!!!!!
jadi tak ley ar feeling2 macam nak main bunga api kan....

minyak tanah sekarang ni susah nak carik...ggrrrrrr......

jadi sehari dua tu hanye hiasan jer ar lebih...[ngeh ngeh ngeh]


p/s :: korang dah pasang peLita...??

27 comments:

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

wah jelez siap pasang pelita tue...meriah raya kat mesia ...sob sob

PinKy MoMMa said...

wahhh smangattt ni :)
bagus bagus..baru ada feel kan..tak sabar nak dtg umah..hehe insyaAllah :)

Fariza said...

minyak tanah mmg susah nk cr.
cuba cr di kg2 tentu ada.
cantiknya pelita yg akan dipasang di halaman rumah anda.

Shary Asfiza said...

seronoknyer.....umah as xder halaman..semua simen...cucuk kt pasu boleh lah...tp esok tgk tinggal batang jer..kena curi..haha

rara pinkmafia said...

rara balik epoh nt pon nk pasang pelita jugak.heee

Adylia Qarissa said...

rumah flat..tak boleh pasang pelita :)
tunggu balik kampung kot anak sedara pasang depan laman rumah atoknya

aTy _faRed~ said...

lady ayu :: pasang lar kat Jepun..kasi mud sikit :)

Nad :: tal sabar jugak nak korang datang....!! :)

Fariza :: tu lar...dah carik kat kampung2 pon susah gak nak dapat tau... :(

Shary :: hahaha..ade jugak orang nak curik ek...sape yang curik tu..??

rara:: meriah kan...:)

e k i n ♥ y u s r i said...

kat kampung dah mintak ayah pasang...
majlis ekin pon pikir nak pasang jugak
sbb raya...hehehe

farahfatihah said...

wahhh rajinnyer pasang pelita!!!

.:shura shushi:. said...

kakak bestnye!!

raye thn nie,ai mcm xbest je :( **mcm2 hal**

Farah Shamsudin said...

wahh.. semangat raya ni..raya.. raya.. raya!!

Zura said...

MINYAK TANAH PUN kena sorok jgak ke..hehe..xpasang lg pelita..

ZaNa aDieyZa said...

zana duduk rumah apartment, so xde tanah utk pacak pelita.. kat kg jer dah pasang pelita.. meriah!

Dieba said...

besnye dpt psg pelita.. ermm sye xbole, duk aparment nk cucuk celah mane.. kang psang pelita tebakor satu apartment, sok2 masuk surt kabor " percubaan menyambut hari raya dgn memsang pelita bertukar trgedi" simpang malaikat 44.. hahahhaa

aTy _faRed~ said...

adylia :: kat kampung jugak meriah kan..:)

ekin :: akak dulu kawen waktu raya jugak..jadi mase kenduri tu ade jugak pacak2 pelita yang mase ramadan tu punyer.. huhu

Farah :: eerr...3-4 batang jer... tu pon tinggal cucuk jer... hehehe

Shura :: awak kan sibuk nak kawen..tak per..tahun depan beraye sakan ek..macam akak...!!

aTy _faRed~ said...

farah Shamsudin :: harus lar...tahun ni meriah sikit..:)

Zura :: eerrr...agaknyer ar kan...

Zana :: heheh..tu ar...mey duduk umah teres...:)

Dieba :: hahahahaha... ha'ah kan..betul gak tu...;D

UyaRayza said...

kat kampoung2 senang nk dpt myk dtg heehe..meh2 dtg temerloh beraya heheh

irmafittaputri said...

lawanye pokok keladi gajah tu...uit2 berapa sepasu tu?? ni yang jeles tgk taman org chantek

O'gosh said...

mmg kat kg every year pasang dah..xyah susah2 pikir..hehe

aTy _faRed~ said...

uya :: peerrggghhh..jauhnyer nak beli sampai kuantan..;p

irma :: beli asing2...pasu besar Rm 18 hengget.. daun tu pon same 18 hengget jugak..:)

o'gosh :: besh kan pasang pelita..meriah..!! paling besh kalau tak yah susah2 nak pikir tu...;p

Nur Hawa Mohd Zin said...

wah pelita...akak nak tgk waktu malam punya pula :)

♥Leily|Ummi Alya Husna♥ said...

minyak tanah mahal pada petrol la..
huhuhu, senang pakai lilin aje.. hihihi, jimat bajet!!

nur atiqah wahida said...

wahhh!meriahnya!!
kita belum pasang lagi :(

Nora Shahaira said...

wah..memang semangat ni..rumah akak bukan tanak pasang..bebudak sekitar ni jakun..kang tak pasal-pasal..kebakaran plak..

Wanie said...

setuju sangat222222..
dah takde ye yang jual minyak tanah?huhu
mungkin tak laku kan..
penah pusing satu pulau cari minyak tanah tak jumpe..last2 gune lilin bakar arang..haha

Mama Gee said...

rinduunyaa nk main dgn pelita minyak tanah...
dulu2 akaklah tukang pasang pelita...dan kutip pelita...
tapi bab nk isi minyak dlm pelita bercinta...sbb tak suka bila terkena tgn..kuat baunyaa...

NeenaAnuar said...

rumah grounded nie best cam2 leh bubuh kannn.. kalau umah meninggi.. harap pasang lampu lip lap jerk lah.. uhuhu...