Monday, June 04, 2012

tak kan nak gi IKEA pakai kain batik...





yaeyyy..dah abes pantang 44 hari..!!
tapi sumpah sampai sekarang aku masih pikir..kenape 44 hari..huhu..
eerrrr...aku belum pon cukup 44 hari dah merate aku pergi...[ngeeee]
aku memang susah dan takreti nak duduk diam saje2..
salah satu nyer ke IKEA ar...
lambat ar nak soh aku tunggu habes pantang..[maafkan ketaksabaran aku]


mungkin pantang lain aku amik remeh..
tapi pantang makan aku memang betul2 jaga...sangat2 berhati2 dan ikut pantang sungguh2..
bukan sekadar 44 hari..atau 60 hari..
mungkin akan amik mase yang agak panjang...
aku ade alasan sendiri tapi malas nak cerite kat ko..
alaaa...ko pon bukan nak tau sangat pon kan...[huhu]


haaaa..nak cerite pasal pergi IKEA..
aku pergi minggu lepas...[mase tu ade sisa2 pantang lagi 4-5 hari kot]
biler aku mula pakai seluar jeans [tuk kali pertama lepas beranak]
laki aku tegur  "sayang kan dalam pantang lagi"


"eerrrr...habes tak kan nak pakai kain batik kot gi IKEA tu" -mentang2 ar dalam tempoh pantang lagi kan..


mak Qaleef memang kurang sikit senonoh nyer...[ngeh ngeh ngeh]




Qaleef kecik2 dah berjalan ke IKEA..mama nyer dolu2..jangan kate IKEA..Giant pon tak de..[miahaha]

 sampai2 IKEA-Qaleef dah u'uk dulu..
tak sempat tengok barang lagi nih...

ni bukan kat ruang showroom Ikea ek..
ni memang bilik khas nursing room dia..


harus ar tempat yang menarik dan selesa..



tak de maknenyer aku dapat round2 satu Ikea ni macam dolu2...
nak belek2..pikir2...tak dapat ar ko ngan anak kecik ni..
sebelum datang..dah list dulu siap2 ape nak dibeli..
sebab dah biase datang..dah hapal ceruk jalan Ikea ni..
jadi dah tau kat mane barang yang nak dibeli tu..
amik cepat2..belek sikit2 jer..terus jalan short cut gi tempat counter dan bayar sebelum Qaleef meragam nak susu..!!!
hah..baru ko tau kan...tunggu anak besar sikit baru syiok bawak berjalan...




p/s :: hanye amik mase lebih kurang setengah jam jer kat IKEA kali ni termasuk jalan dan bayar..













31 comments:

Anum said...

ala cutenya

Lala Latif said...

best kan nursing room dia...:-)

.:Mama Dhia:. said...

penah terserempak ibu pakai kain batik shopping barang kat parkson, alamanda..tak sesuai betul..

kalo dlm pantang memang wajib pakai kain batik ke ek??? hehehe..

Mimy Hamid said...

wakakaka yer dok takkan pakai kain batik kot ..ada brannnn...hihihi...takpe beb ko ajar qaleef jalan jalan ..nnt dia dah terbiasa macam Fayel lak...asal jalan jadi baik...hahaha...

Mrs.Yana @ K.M & B.U.M.P said...

amboi Qaleef dalam hari lagi dah ke IKEA ye.. Advance baby dan mummy2 sekarang kan :)

y.o.n.g.n.a.n.a.1.8.8.1. said...

Sama lah kita..Dulu masa Aidi 2 bulan cenggitu kalau bawak jalan memang masa banyak habis kat nak basuh berak dia, nak susukan dia, nak tidokan dia..semuanya untuk dia jek. Masa shoppingnya adalah dalam 10 minit je kot. Haha.

Takpe, nanti dia dah 4 5 bulan cenggiut sedpa dah bawak jalan. Tunggu kepala dia stabil dulu..then jom jalan!!

izwahasnan said...

Hai nak tnye awk czer kan... awk ade rasa ngilu2 tk perut awk.. bile berjalan...

Adylia Qarissa said...

cuba akak tanya Qaleef best tak u'uk kat ikea? hehee

Mummy GreenyHouse said...

slim nyer aty!..saya pun masih buncit walau anak dah 9 bulan kat luar pun..(siap ade yg tanya preggy lg ke..uwAAaaa~terserlah sgt ke kebuncitan ini??)

Tina Othman said...

wah seronoknya qaleef dpt jalan ikea ye

hehe baru atie tau kan, camna berjalan bawak anak hehe, tu nyaris bf, kalau minum botol, jenuh pulak mengangkut raga susu =)

irmafittaputri said...

mama aty xpaki sock ye...jaga2 dlm pantang...barang nak pakai lama...heheheee... kita nak turun tanah pon mak & inlaw xbagi..untunglaa dpt pi ikeaaaaaa... baby pon pi jenjalan dah syiokan ... dh rasa ade family lengkap

Cikpuan rara said...

wow setengah jam je.hebat.hehehe

♥ Elin ♥ said...

waahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh dalam pantang dah keluar....

tuh lah kalau pantang sorang kat rumah mcm nih lah...iihiiihih

elin dulu pantang dgn mak! jgnnnnn harap lah dpt melangoookk..
nak keluar laman rumah pun x blh lama2./
mcm2 pantang larang ada tau.

ibuhebat said...

waahh.. rekod tu! setengah jam je dalam IKEA. hahha..

Gieyana said...

Cute Qaleef..betui2..kalau da anak kecik mmg ✗ leh duduk lama2 kt Mall..tkut diaorg melalak n so on..nnt kalau dh besar mcm kakak Nureen, lg byk style nya..mau berjam2 tgk menan..haiZz!

Gadis said...

sweet sgt2 ...=)

izla said...

selim melim mama qaleef...
saya anak dah 8 bulan pon pikir 2,3 kali nak duduk2 lama2 dalam shopping kompleks.

sib baik ada abah dia yg tolong jaga sekali. :)

Mommy_Cha said...

caiyolah rajin jln :) kami pon pegi jugak ikea last week :)

cik fadh said...

badan maintainnnnn !!!! cun cun..

Cik Linda said...

Salam Aty...
Wah,Qaleef dh kuar jejalan.
Bestnya aty...
Linda dlm usaha lg.hehehe
Senang-senang lawat blog linda eh...
Keep in touch
http://azz-linda.blogspot.com

kaklong said...

WAH....kecik2 lagi dah pandai shopping ek/....heheheh

Eri-chan said...

dah ada anak, semua kena cepat dan masa amatlah berharga

Ummu Fateh said...

Salam. Wawa.
Tahniah for the new born.
Selamat, melayari life dngn khdrn org baru. :-)
Nanti aby sapa jaga masa keja?
Jaga betul2 pantang.. Saya dulu pantang sampai 100 hari, mak mertua kita ckp kat suami kita.. Kalau 'nak pakai' lama, pantang la..
Ada caranya.. :-)

Ok take care


http://www.facebook.com/BrilliantKidsStuff
-islamic books for kids, softbooks, flashcards nn cd

Ummu Fateh said...

Salam.

Tahniah wawa for the new born. Selamat melayari life dgn 'org baru'.
Hwhe.. Pantang la bebetul.
Saya dulu pantang 100hari. Mak mertua kita ckp kt asben kita, 'kalau nk pakai lama, pantang la ' . :-)

Ok, takw care yer wawa.
All the best, welcome to the motherhood life

http://www.facebook.com/BrilliantKidsStuff
-islamic books for kids, islamic softbooks, flashcards, cds.

nuyui a.k.a miss YUI said...

ololoo..garang aje muka bby boy ni..hihi.

O'gosh said...

ala...stended la..ai seminggu dah pakai jeans dah...normal lagi....maybe u ceaser dia risau kot..2 hari je pakai kain...rimas la...sebab x pandai...haha

Xora said...

nursing room dia ok, cuma saya harap, tempat menyusukan dan salin pampers dipisahkan. pasal kadang2 rasa awkward gila nak menyusukan anak, tapi ada lelaki kat dalam tengah salin lampin anak. last-last susukan kat surau. Kalau kat alamanda tu, bilik menyusu mmg khas dan siap berpintu.

YanaMIB said...

nursing room ikea selesa..tp xleh lwn nursing room parkson grand klcc..=)

salmia saidin said...

syoknya dah merdeka! hehheeh

Anonymous said...

aiii..
klu xsilap sy 44hari pantang tu utk pstikn rahim kite sihat blk n time tu pn darah nifas pn kering kot..
skrg ni pn kt obersea,sume doc myarankan ibu slepas bsalin utk pantang 6week(42hari)..hehehehehehe..lbh kurang la kot..

Peri PiA said...

nak si kecik dah sampai IKEA,tmpt peberet mama dia hihi