Tuesday, July 17, 2012

bag susu pon nak kene stylo....






sekarang gi opis..mesti nak kene hangkut 2 bag..
handbag ngan cooler tote bag..alaaa..bag yang nak isi susu perah tu...
tu belum lagi kalau aku kate nak bawak bekal gi opis -macam rajin nau jer ko kan-

aku dolu2 dah beli satu set dah Autumz cooler tote kat OneBabyWorld
package siap dapat 10 botol storage ngan ice pack..

 haaa..ni cooler tote yang aku beli dolu2...
aku suker gak gune yang ni..
sebab besar..boleh masuk Tommee Tippee breast pump..3 ketul Autumz ice pack...
botol storage tak silap aku kalau sumbat2 ley ar masuk 4-5 botol kot...
tapi biler dah masuk semua tu..jadi bulat gemuk...tak seksi dah...heheheh..

yang tak besh nyer...
sebab tak stylo...!!! ngeh ngeh ngeh..
dah cun2 bawak handbag LV [kononnyer] tetibe kat sebelah lagi bahu sling ngan bag tote ni..adeeyyhhh...
tak bawak kang...lagi susah..
penuh2 handbag ngan segale akseseri mengepam..
ko tau ar pulak kan botol tommee tippee tu gemok2...penuh bag hokeh...

eerrr...aku bukan merugut...tak isah pon sebenarnyer...
gigih demi nak bagi susu badan kat anak...
aku saje2 nak bagi alasan kenape aku beli cooler tote lain...muwahahaha...

tak silap aku..seminggu keje jer kot aku pakai bag tu..
lepas tu aku gi beli bag cooler baru...
yang cun sikit...ala2 bag make-up ko...


jenama Autumz gak... aku beli kat OneBabyWorld
lepas discount rase harge Rm23 hengget kot...[lebih kurang ar]


aku nak beli kaler pink plain nih...cantik..!!
tapi malang nyer stock dah abes...
kire aku nyer ni pon cun gak kan...[huhu]




 walaupon kecik..tapi aku tetap lagi suker..
tote ni memang kecik gak...
aku isi ice-pack..botol storage 4 botol-ngam2 bag..
kalau aku sumbat ngan akseseri breast pump aku..
memang gemok jadi bag nyer..
akseseri pon bukan ngan mesen pump aku  yang bulat tu..
mesen pump tu aku masukkan jer dalam handbag aku..lagi selesa die berada kat dalam tu..[ngeeee]
tapi nak stylo punyer pasal..[kononnyer]


kesimpulannyer...aku tetap suker kan cooler tote ni berbanding yang hitam tu...
eerrr...walaupon kecit...
bag hitam tu ko jangan mintak aku jual pulak ek..
sesekali aku pakai gak kalau rase2 aku nak pakai hand bag kecik gi keje...


haaa..ade lagi satu jenis bag macam ni..
lagi murah sikit ar...tapi bentuk nyer lain...
cun gak...mase promosi lebih kurang Rm15 hengget jer..
tapi tak tau ar ade promosi lagi ke tak..
cer ko tengok sendiri kat OneBabyWorld on9 tuh ek..


nak beli yang ni lagi satu yang macam ni pulak tuk bagi pade baby sitter lak..
sekarang pakai bag tak berape nak cun...[eeeerrrrr]



haaa..konon2 motivasi diri ar ni supaye lebih gigih mengepam...[eerrrrkkkkk]-baik lah...










30 comments:

as ♥ Leenda said...

saya ada beg yang keler pink tu..hari2 bawak hantar umah pengasuh..hehe..

Aeen said...

cantek la beg tu.....yg kaler pink tu pun mengancam gak...:)

Gadis said...

harusla kak kene bergaya..
baru jadi ibu yang vogue walaupun dah ade baby..

^_^

Cik Puan Rara said...

rara penah tgk beg ni.kecit je kan.hehehe.tp ok lah.as long as mama nmpk stylo ok je.hehehe.rara pon nt nk grab 1 yg polkadot tuh.hehehe

Ardini Humaira said...

dni belom beli lagi. hehe

izla said...

lawa beg. kalau saya, wat jadi handbag pon okeh..stylo gitu!!

@YUNID@TI said...

tul la... smart jekk..... macam macam leh isi...

Ros Anis Rusli said...

anis beli yg itam tu sblum bsalin..mgu lps baru g bli bespam pakej nye...plh cooler tote yg polkadot...beli 1 lg utk pngasuh airiell..kt umah dh ada 3 cooler bag...mcm santek je coller bag yg aty baru bli tuh..pehh..tgh thn nafsu...haha...

Gieyana said...

Mmg cantik ah..especially desihgn dier..:)

thisisfarhana said...

i ada yang itam tu. pakai yang tu je sekarang. hehe. breastpump kdg2 tinggal kat opis je..

With Julia said...

sungguh santek beg tuh..stylo mummy baru semangat nak bawak pi tempat koje...xdlah nanti org ingat kita student ke apa kan...best2 nanti nak menyinggah kt One Baby World lah...x menyempat lagi neh ehhehe

cikpingu said...

hamboi2... comel seh beg 2..:)

LisaLisut said...

aikkk tatau pn obw skrg ade offer design bag baru.bestnye huhu.i beli package aritu dpt yg hitam mcm u tu jgk haha. ni gara2 dh tak online shopping la i tatau apa latest offer hehe

jaja_NorLiza said...

cantik2!...stylo!

~ NANA ~ said...

walaupon medela ada bagi bag, tp i bawak paper bag je pegi ofis...dh mcm balik dr shopping pulak...haha

GreenJade said...

stylo mummy haruslah bergaya nok..br rasa ade konfiden n bsemangat gitu

best soping kt OneBabyWorld ni mcm2 pilihan..harga pun ok

Shakina Farhan said...

hot mommy harus stylo..hihi..

Mama Gee said...

eh seriuss lawaanyaa beg tu...rs nk jugak je..hehee

cikpuanputeri said...

Put beli jugak satu yang strip 23hengget...konon untuk hantar kat bs nanti.. harus grab lagi satu kalau nak bawak pi office .hee

Mummy GreenyHouse said...

cantiknya...teringin nak beli jugak.
Aty mmg stylo, cooler bag pun perlu la stylo..

Allene said...

terdetik gak hati lin nak beli cmni aty... da lama usha... D tak bg plak... dia kate, tak payah bazir2 bnda yang da ada... :(

mia-ina said...

wah bestnya bergaya dgn beg...mia wait for that time :-)

mia-ina said...

wah bestnya bergaya dgn beg...mia wait for that time :-)

4feet8 said...

beg cooler baru tu, cantik.

Peri PiA said...

haruslah ade style,i love ur style :)

Mommy_Cha said...

ti, dah kurus kering u...ramping lagi...~out of topic jap~ ^___^

Bazilah (^0^) said...

gmbr last tu mmg stylo lah hehehe

Mimy Hamid said...

aku beli biasa je kat JUSCO...ala yag 4 segi hitam...aku malas nak hover..sebab aku suka jenis kendong..dari pegang..sbb aku malas..ngeeeeeeeeee...stylo kan autumnz nya..aku tgk gak tp dah aku jenis malas pegang tak jadi beli

Adylia Qarissa said...

ambboii....bergaya sakan mummy :)

~cahaya~ said...

tengah mood nak cari beg baru jgak ni..beg yg ada skrg mcm yg gmbar paling atas tu..huhuhu..btw, cantik beg aty tu..berkenan dah.. hahaha..tp mcm nk cari bagpack je.. :)