Monday, July 30, 2012

Dekorasi PUTIH inspirasi bidadari



*tajuk tak de kene mengena ngan blog yer..harap maklum

aku ni sebenarnyer konpius gak..
aku suker putih ker aku suker pink...
mungkin sebenarnyer aku suker putih...
eeehh..mungkin pink lebih...
ahhh..tak tau ar..
yang penting aku memang suker kan 2-2 kaler ni...

pink sentiase memikat hati kan...
tapi kenape putih selalu menang..!!
aarrggghhhh...ape kene ngan aku nih...

biler beli kereta...
jarang kereta nak buat kaler pink...
jadi dah tak de pink aku pilih ar kaler putih...

biler nak beli baju..
selalu teringat..baju pink dah banyak..
jadi pilih putih gak walaupon baju putih pon banyak jugak...

biler nak pilih cat umah...
tak kan aku nak cat umah aku kaler pink2 macam dalam umah tu aku sorang jer nak duduk...
jadi pilih kaler off white..consider putih gak...

biler nak beli perabot...
tak kan aku nak penuhkan rumah aku ngan perabot ala2 barbie doll kaler pink...
laki aku pon tak selera nak guna...
terpakse ar aku pilih kaler ala2 putih gak...[eeeerrrrr]

jadi kesimpulannyer...putih gak selalu menang....

putih cantik kan...
bersih...tapi nampak sangat dull..kosong...
selalu kalau cerite ala2 angle or bidadari tu mesti nak putih jer ...
baju nak putih...set perabot umah semua nak putih...
suci ar konon kan...
tapi kaler putih memang melambangkan kesucian...

aku pernah gak berangan nak buat kaler putih jer semua tuk dekorasi umah aku...
eeerrrr...berangan2 jer ar...
kalau tu umah ko nak duduk sorang..boleh ar ko buat...
tapi kalau dah name nyer umah nak duduk laki binik..
dan sekarang ngan anak kecit lagi..
kire kompem berangan jer ar boleh...huhu

 ni betul2 putih kosong giler boring aku nengok nyer..
langsung tak de warne lain..
otak aku pon nanti jadi kosong tak kretip...
untuk budak lagi ar kan....


 ni ok...mixed ngan hitam


 bilik baby putih..memang suker ar..

masih boleh dipertimbang kan




mixed ngan merah

atau mixed ngah kuning

mixed ngan kelabu...dalam pemikiran







ke semua sumber gambar :: carian google

so..ape pendapat korang tentang putih dan dekorasi ni...
berminat..?? leceh...?? menarik..?? boring..??

satu bende jer kat kepale otak aku ni kalau nak dikaitkan ngan kaler PUTIH
kite perlu jadi double extra pembersih biler pakai kaler PUTIH...



p/s :: mentang2 ar umah baru dah nak siap...





20 comments:

4feet8 said...

idea inspirasi warna untuk dapur, menarik..

Miss Sunshine said...

putih selalu menang sebab warna tu fleksibel.. kalau warna pink nampak mcm girlish... pelik pulak kalau perabot rumah warna pink...
putih kalau kene gaya mmg cantik..

mama aleen said...

putih memang cantik.. tapi bila ada anak2.. hmmm :)

mama ila said...

hihi..aty..betul tuh..kadang2 kalau nak beli ape2 warna yg kita nak..pastu warna tu xder..mesti nak pilih putih.gak..huhu..putih mmg bersih..tapi kene mixed r ngan warna lain...dah aty minat pink..leh combine putih ngan pink..ngeeee..tapi da ada beby nie..better jgn putih..nanti cepat kotor..skang mungkin beby kecik lagi..kan nanti dia dah boleh jalan..makan comot2..hihi..nanges r kalau kene kat perabot putih..

fifi tiez said...

cantik tp lecehnya nak kena salu bersihkan..tambah2 ada anak kecik..

Cik Puan Rara said...

heheheh ada conflict pasal warna peberet eh.hehe

MizzTina said...

mmg superb n ohsem..tp lil bit leceh.. akak buat la black n white..

With Julia said...

Putih?
Sgt suka ngan warna putih..kete julia pun warna putih...warna bilik tido pun putih..tp extra pembersih? ahahhaha x sgt pembersihnya tuh yg kena disiplin kuat...ermmmm santek2 perabot dan kediaman warna putihkan...sejuk mata memandang..tenang jek :)

pizet said...

putih campur kelabu nampak cam mewah

eima said...

nanti klu aku ade rezeki ade rumah sendri aku dpt khidmat ko sebagai pendeco bleh ke ...hehehe

FARAH deeb said...

Hehee.. untuk umah mmg sesuai konsep putih kot sbb senang nak match barang dan tak nampak serabut. api kalau dh sume putih cam gambo pertame tu mengong gak rasanya. Umah baru kite pun konsepnya putih. Cuma tambah langsir english cottage ade la sikit pink2, ijo.. okehlah tu kan? Tak skelah manyak ngat kaler walaupun ku peminat pink tegar!
My latest Entry :)
JJCM: Day 9 Ramadhan 1433

JJCM: Day 8 Ramadhan 1433

JJCM: Day 7 Ramadhan 1433

Saleha said...

putih senang nak match dengan ape2 colour sekalipun, nampak luas.. tapi seperti kata akak, kita kene jadi extra pembersih.. untuk anak2 masih kecil kurang seswai kot, sebab macam susah nak handle..

cikpingu said...

suke gak kaler putih... klu umie..
wat setiap ruang 2 lain2 kaler... tp base mmg ttp ade putih.. cntoh: ruang tamu putih+merah, ruang makan putih+hijau, dapur putih+kelabu, bilik2 je lain.. base die kaler2..brg2 nk putih...heeee

nuyui a.k.a miss YUI said...

putih pink comel gak..hihi..

akk kretip..kira ok bab deko2 ni kan.. tak sbr nak tgk deko umh bru akk tu nanti..

Gadis said...

putih mmg cantik kak..
nampak suci je n ruang lagi besar..
tapi kene fikirkan macam2...
lagi kalau kotor..
adoihhh...

kalau mcm bntl senang kot nak cuci..
tapi kalauyg berat2 leceh la jugak..

nak variasikan kaler putih akk mix n match ngan kaler lain..
nampak lagi meriah n cantik n sweet..
hihihi..
tu pendapat gadis..
sbb gadis ni suke berwarne warni..
lagi teruk kan..hihihi

miss she said...

putih+hitam nampak klasik dan elegan.. tapi kalau tak pandai dan tak kena cara, nampak cam taik cicak.. hehhee...

Peri PiA said...

suci murni,cantik2 semua!!

tu la our pink sekarang dah byk saingan kikikih

Mimy Hamid said...

aku tak minat putih..sebab aku tak berapa pandai handle color suci ni

Mummy GreenyHouse said...

mmg suci.. Nmpak bersih je..tp nk nmpak bersih, proses pembersihan tu kena lebih la..huhu..

Mrs.Yana @ K.M & B.U.M.P said...

putih memang cantik, tapi lecehnya nak jaga..