Tuesday, August 07, 2012

kenape aku suker anak aku direct feeding ngan aku...






 pandang papa kejap kat sebelah...


aku suker saat die tenung mata aku sambil tangan genggam jari aku kuat2...
atau sambil tangan pegang2 badan aku..
renungan dan sentuhan si anak...
buat aku rase sangat2 dekat di mata dan di hati...
rase sangat2 sayang yang melimpah ruah...
rase die begitu manja dan betapa die memerlukan aku....
rase jatuh cinta..!!! ko tau rase jatuh cinta macamane kan...
hati berbunga2..mulut sentiasa menguntum senyum... 
haaa..macam tu ar rasenyer....
saat tu aku akan peluk qaleef eeman ketat2....
macam aku tak nak lepas kan dia lagi.. 
perasaan rindu pada dia membuak2 macam dia tak tak de depan mata..

"mama sangat sayang kan anak mama yang cerdik banyak akal ni..yang sangat2 manja ngan mama"





43 comments:

MizzTina said...

nikmat direct bf ni lain kan kak.. hurmm, bila dpt rs ni..

Anum said...

seronoknya dpt rasa mc nie kan

Mrs.Yana @ K.M & B.U.M.P said...

betul lah kan, kira macam bonding antara ibu dengan anak melalui susuan badan. ibu2 yg taknak DF tu rugi tau !

Erina Asmawani said...

betull..ena pun suka df kan Aqil. Sama perasaan cam Aty masa dfkan Qaleef. Precious moments :D

fifi tiez said...

alolo...comelnya dier! tak sabar nak rasa moment camni..

Ardini Humaira said...

sweeet moment kan.. comel je tengok si kecil pandang masa tengah menyusu :)

Mila Ahmad said...

boOlatnya mata Qaleef

Ros Anis Rusli said...

btul.perasaan yg sama anis rasa..tambah2 kalo tgh df..die pgg dkt "cik n"..rs mcm rs die sgt2 mmrlukan kita...rs lg skt kita dgn die...rs syg sgt2...rs nk pluk kuat2...

Dkna Abza said...

geram tengok mata dia akak...

Mr n Mrs Zaidi said...

eeee comelnya qaleef nie...tgk mata dia sejuk jer hatikan...mmg best bila anak direct bf dgn kita...seronok sgt, lebih2 lg bila dia blik dri rmh bs..dia mcm nk duk dekat kita jer...

puding roti said...

betul! setuju..rs diperlukan n rs kasih sgt..tak tau nk cerita camana perasaan ms tu. bahagia

Aeen said...

xsabar nak merasakan perasaan cam tu....:)
comey qaleef....:D

Cheyan said...

Setuju ngn u..I pun suke DF dia..tang tangan dia pusing2 kan perut tu sangat la best..hehe

YanaMIB said...

kannnn...seronok sgt tgk mata dia yg bulat tu duk tenung kita ms dia minum..pehtu mulot dia duk nyonyot2..wahhh comelllll..mmg rs xmo lepas peluk dia..waa rindu zafirah jugak!! sobsob

cikpingu said...

same ler ngn dhia.. comfirm ditenungnye tajam2... :)

Diana said...

Seronok kan menjadi seorang ibu...?
Saya pun rasa apa yang semua ibu-ibu rasa... terasa diri dihargai dan diperlukan oleh si kecil... Alhamdulillah, bf untuk nanak hingga la ke umur 2 tahun ini.... :-)

UmyMah said...

betul2..jatuh cinta bile dia tenung muka kita kan...sbb tu la ada org ckp nak df baby ni tanggalkan je baju dia..lagi rasa kasih syg mama n anak tu..hehe..

Liyana said...

kan... rasa sgt diperlukan bile die tenung mate kite tu.. huhu

♥MAMASYAZA♥ said...

alahaiii cumelnya diaaa

Tina Othman said...

comelnya dia, bestkan perasaan jadi mak ni, tunggu dia besar sikit lg best buat kawan main

Riana said...

comelnyer qaleef..ntah mcm mana pernah 1 mlm mimpi saya main2 ngan qaleef..ehe..mlm ramadhan kan..baby boy kot baby sy nt..xscan lagi..xsabar nak rasa pgalaman cam kak aty =)

Gieyana said...

skanya tgk renungan mata Qaleef yg begitu mengujakan.bulattt jer matanya..:-)

saza said...

samalaaa..suke sangat tengok mata dia kan time bf tu...oooo..geram

SiMply NaD'Honey said...

comelnyer....besar mater qaleef..hehe..moment bf la the best moment we had kan?nad pun suker sgt moment mcmtu...when teringat balik kdng2 raser mcm sad in a happy way...sbb bb kiter makin lamer makin besar..nanti moment mcmtu tinggal memory yg indah ajer:)huhu

Allene said...

samala aty... walaupun kena geget2... walaupun kena marah dia... dia tetap sengih, pastu nyonyot balik.. xjadi nak marah lama2...

besarnya mata hitam qaleef tu... cantik!

MisZ FyZa said...

btol..rase sronok dpt bf anakkn..smpi my husband salu tanye how do u feel when bf nayli? sy jwb prasaan yg x blh digambarkn dgn kata2..:)

Saleha said...

yup, rasa sangat dekat di hatikan?

mama ila said...

alahai..comeynyer qaleef...comel sangat!!! hihi..sama r..tapi saya guna botol..sbb adikk xnak direct bf..soo..saya pum..walaupun botol..tapi masa saya bg dia minum..tangan dia duk sentuh2 muka saya..kalau pegang jari dia..dia pun genggam jari kita..nikmat sebagai ibu kann...geram jer tgk muka dia..hihi..kiss banyak2...peluk ketat2..

antalya said...

comel mata bulat.dh xyah susah2 nk beli contact lens effect besarkan ank mata hahaha

Gadis said...

bulat mata...
geram tengok...=)

With Julia said...

seronokknya baby dpt direct feeding ngan mama dia..ternyata sentuhan dan belaian si manja dan ibu dpt mengeratkan keutuhan satu sama lain...selagi ada peluang dan masa teruskan direct breastfeding ye...sesuatu yg x patut dilepaskan begitu sahaja :)

CikNaa said...

fuh makin bambam die ea.. sonok direct BF kan? mase tu la dapat belai2 rambut ngan muke dia..skrg razin dh pandai, main2 bila susu.. kejap2 dia isap,pastu pusing kepala kt tempat lain, then sambung isap balik..haha.

Cik Puan Rara said...

hheeeee best nya bila dpt rasa jatuh cinta lg,

ily♥ said...

Rindunye those moments...after about 2 months stop bf, rindu sgt3.....

mRs mysarah said...

perasaan yang sukar untuk digambar kan? ;)

Mimy Hamid said...

bestkan beb anak directfeed...aku pun feel yang sama...bila tengok anak menyusu alahai sayu tp kan beb masalah aku ialah breast aku besar...kena kepit takut kena hidung...dan satu lagi kalau dia kepit gusi ..adoi laaaaaaa...terjerit aku pastu dia gelak..hihi kelakar..tak jadi marah

pizet said...

aku pun suka gak cuma bila dah pandai cubit2 sampai calar balar badan mak dia ni selain dari nak korek hidung dengan cucuk bijik mata mak dia, part tu x berapa nak suka..peel baru cari nipple lagi sebelah gentel2

eima said...

aku pun rindu gak .. tambah la ni alisha dah bwek bwek nenen sambil ptuihh ptuih .. geram sungguh aku ...

dulu tu la die dambakan

Diyana Didie said...

So true! Sgt best feeling direct feeding ;)

miss she said...

mata besar... cerdik ni.. =)

nurulhuda said...

ye betul tu.. nurul rasa apa yang aty rasa =D

-cinta soFiaSafiya- said...

memang xnafi..nida pun suka bila zainab direct feed.... bila dakap dia, usap-usap blkg dia..alalalala sngt best......

Wawa said...

boolatnye mata die!hihihi...