Thursday, August 09, 2012

siap letak watermark sendiri lagi kat gambar aku...



angin aku betul2 tak baik sekarang ni...

bende ni kecik jer kot sebenarnyer...
tapi mungkin ade bende2 lain lagi yang aku ngan pening sekarang..
terutamanye kerje yang melambak..-stress-

okeh...mungkin mood aku swing..-tapi aku tak piyed hokeh..
tak pernah lagi sejak lepas beranak-mungkin sebab aku fully breast feeding- 

bukan pasal tu..
mungkin pasal keje yang buat aku stress..
dan pulak pagi2 cek email ade orang report pasal gambar bilik kawen aku di buat macam hak milik sendiri..siap buat peniagaan lagi..!!! ggrrrr...

mekaseh pada Zakiah yang bagitau aku...

aku direct massage kat butik tu tapi failed..
malas nak call-hantar email dulu..

ritu pasal kes gambar mengandung aku dalam facebook..
ni sekarang..siap jual idea aku... [boleh tengok kat sini] -malas aku nak copy paste gambar...

okeh..tak marah...
cume mungkin kesan dari mood aku yang tak berape nak baik...


dan aku rase..ade gak dalam blog tu idea kawan2 ex-b2b blogger yang lain...
aku pernah tengok..-mungkin tu memang idea asal die aku mintak sori ar awal2..
tapi pasal bilik kawen tu...aku betul2 tak ley nak terime..
kalau idea diambil tuk create blik pengantin lain aku tak kisah..
ni memang sungguh2 gambar bilik kawen aku die jual siap buat watermark sendiri...*sigh

gubahan2 tu pulak...[yang frame atas katil dan side table tu]
aku DIY-siap ajar lagi kat blog ni macamane nak buat...
ko nak ko buat ar sendiri lepas tu ko tepek ar banyak2-tak de sape nak marah..
ni seketul ko letak kemain gah agi kat blog ko...ni tetibe nak marah ni..


sabau jer ar banyak2...

tak paham ngan orang zaman sekarang...
teror sangat..macam tu ar gamaknyer...


die tak boleh simply ucap thank you bagai kat blog die..tu pon sipi2 bawah jer.. akulangsung tak perasan pon kalau tak de orang bagitau...
kalau langsung tak jumpe blog aku [may be die google jer] mungkin aku boleh consider sikit..-itu pon belum tentu die ley letak watermark dan ngaku hak milik sendiri...
tapi mustahil..gambar tu sah2 link blog aku..
mentang2 ar gambar tu tahun 2010 ingat aku dah tak aktif lah...
dan lagi..agak rude sebab die bukan kate buat contoh...
die claim gambar tu gambar die dan jual gambar tu dan bukan idea..!!-yang tu aku marah sangat...
seingat aku...sebelum2 ni...belum pernah die atau dari pihak die mintak izin pade aku nak gune gambar tu...
bukan susah..ko letak kat comment pon aku kompem bace dan tau-dan boleh mempertimbangkan-
bukan tak de orang mintak gambar2 peribadi aku nak masuk dalam blog derang..
aku pon tak tamak..kalau setakat buat contoh..aku ok..
tapi kalau nak mengaku hak milik cipta sendiri...-memang tak ar jawap nyer..!!
inikan pulak siap buat bisnes....jadi ko harus paham kenape aku boleh marah..




tak baik ar ko.....



38 comments:

Anum said...

macam2 kes la kan

fifi tiez said...

dah glemer,memang cenggitu la kak.lenkali letak watermark besar2..

4feet8 said...

haahla aty. saya pernah baca dlm blog awk. dan awk pun ada ajar DIY tuk buat frame ada bunga tu juga sebelum ni.

Mommy_Cha said...

amboihhh! suka ati dia je eh? nak kata kureng terpelajar kang marah pulak yer dop? hadoiyaiii teruknyeeee pangai di bulan ramadhan yang mulia nih! cisssss!

Eny Yusnizar said...

x faham saya dgn jenis org yg suka curi gambar org ni kak...

as ♥ Leenda said...

macam macam lah diorang ni..haihhhhh...

With Julia said...

aduhaiiiii...xbaik ooo amik pic bilik kahwin akak siap buat watermark...huwaaaa nanges oooo....napa eh that blog x minta keizinan dulu eh...mcm2 leh discuss dulukan.....mmg x jujur lah that company....dh tgk dh pic tuh...sah2 diorh cilok je sesuka hati...kena report neh..akak nanti akak kena wat smua pic akak watermark besarrrrr2 so diorg xleh copy k...hope akak sabar ye

.:shura shushi:. said...

Dah TAK ada idea, itu yang banyak copy paste..sabar kak, senyum sikit :))

MizzTina said...

nk senang, mcm tu la kak.. haihh

mizzy amalina said...

aah la..mungkin dia rasa cantik sgt kot so nak customer rasa dia seorg yg kreatif sbb boleh buat bilik camtu.hehehe..
but i saw dia ade letak 'Honorably TQ' or something kt tepi blog then ade list ur blog. Maybe die rs tu da cukup kot??

Mila Ahmad said...

kejamnye.

Nurul Ilyani said...

ape punye org lh...penat2 wt sendiri, die claim die punye sendiri ye...

.::cik lin::. said...

saya tumpang marah. if minta kebenaran xpe...ni main cilok dan langsung x kredit tuan punya idea..buat business cara mudah mcm tu lah

Cik Puan Rara said...

aty,rara rasa dye amik random dr google lah.mybe dye search pic bilik pengantin kat google,then kua gambar aty,tapi masalahnya kat sini knp dye x mintak izin,dh tau tuan blog masih wujud dan blog masih aktif.dye boleh tgk post terbaru aty.org contact aty by email.


ni lah masalah nya kalau nk jd mak andam tp xde idea,main cilok idea org je.heheh

sabar eh.

Aeen said...

eee...sesuka ati dy je kan..mmg x maju la bisnes dy mcm 2.....terok betul..

y.o.n.g.n.a.n.a.1.8.8.1. said...

Parah ni..hari tu gambar kau orang curik, ini gambar bilik..esok-esok ntahkan ada yang curik gambar Qaleef pastu mengaku anak dia sendiri. Ha naya ni. Take action! Take action!

Mimy Hamid said...

sesuka hati jeeeeeee...sentap beb...kasi sound sama dia

Fainie said...

jatuh la reputation dia bila customer tau tu bkn hasil kerja dia..ish, tak patut btul..mmg patut pun aty marah..pling tak blh bla, letak watermark sndiri tu

Myra Jay said...

At least inform la tuan punya kan kalau ye pun nak berbisnes..
Takle kita ni angin...

nuyui a.k.a miss YUI said...

nk snng aje..meh nak p tgk/

Mrs.Yana @ K.M & B.U.M.P said...

benda2 camni lah yg tak best kan. malas tol nak watermark gambar sendiri.. nampak nya pasni kenala watermark juga

CikNaa said...

tak tau malu tol r toke kedai tu..geram wehh..

h a p r a q said...

kes ni mmg biasa terjadi...kawan saya pun pernah kena...tapi klu kes mcm ni..leh saman ooo..jgn main2..claim harta sendiri lak tu...apa daa...apa2 pun .. cool Aty... :)

Allene said...

da tgk blog orang tu. adoi ai... bnda ni ptutnya hasil tangan sendiri... klu nak tiru pun buat balik la.. ni terus amik gmbr kan... pemalas betul.

Lara is Veelara said...

da tengok da.gambar2 len tu pn gambar2 y biase tgok kt blog org len.

Klu kite pn marah. Penat2 kite kerah idea, skali die claim die y buat.mcm apa je kan....

PUAN SUE said...

org shah alam tu..dekat je tu...serang!!! emooo

ainnazari said...

sabar ay, lps ni u bt watermark kat stp gmbr u...senang2 je dia ambil utk bisnes...lainlah kalau dia bg u komisen ke utk idea kan?

mia-ina said...

dh tgk blog org tu gak..mcm2x kes ye aty..sbr je la..

cikpingu said...

eiii.. xsuke btol la,suke2 je..

YanaMIB said...

blog biznes skrg ramai gak jenis gitu..kwn ai pn pernah kena..dia punya gigih snap2 gbr produk sendiri..ada watermark dah ni..tp still org curik..gila pemalas..nk kaya cpt tp malas! hurmm xberkat la biznes klu gitu..hope org tu sedar la silap dia..buat la watermark yunk..pehtu letak link disable right klik je..disable select ke..aa puas ati sket..hee =)

zaza said...

same-same kak..
saye tlg ape yg termampu jek.

eima said...

ramai betui suka curi gambo ko kan ... pas ni kena wat copyright la ... klu sape curi lagi aku ade hak nk saman .... haaaa

nk gak tgk gambo bilik tu

Syima Syaz said...

rasanya dia langsung takde buss so dia amik pic atty buat cth..kelakar kan? hehehe...

eh eh saya pun suka amik pic dari google n kdg2 lupa letak link.maaffff sgt kalau ada teramik korang punya tp takde lah claim sendiri punya sbb kalau pic sendiri ada watermark love...

Gieyana said...

oh sgt no gd...

veesakura said...

ish, sesuka ati die je. i pon ade amek pic kt google, tp takde ar letak wtermark bagai mcm sendri punya. credit la to google ke if lupa amek dr mana. aduhai...

Ryn said...

serang je aty.......pape nth..x de idea x yah arr bisness....

wan nurul hezrina said...

isykkk buat bissness mintak kena maki jah..tak bagus n di=uit buss pun nnt mcm manalah ek??huhu

Anonymous said...

Good post! We will be linking to this gгeat aгtіcle on our website.
Keep up the grеаt writing.
Also visit my blog post : hotel roku 2012