Tuesday, October 09, 2012

Daiso ker Denso kedai yang besh sangat tuh...??




dah selalu pergi pon aku kompius lagi Daiso ker Denso name kedai tuh..



Daiso...yeeaarr...aku dah carik....

eeerrrr...Denso tu ape pulak....



sekarang popular ngan kedai Daiso Jepun tu...all items 5 hengget.ko tau..??

aku suker gi kedai tu....!!!!
barang2 die besh...!!!
eerrr..or mungkin sebab kan semua barang tu 5 hengget...?? tteeettt....


tapi kekadang amik barang tak perasan dah sampai 50 hengget..
tapi ok ar kan..ley dapat banyak barang dengan 50 hengget...1o barang..

dolu2 aku selalu gi jusco Bukit tinggi klang tu...dekat ngan umah family aku...
eeahh..kat The Curve pon ade kan..tak pernah pergi...walau dekat jer dngn opis lame aku dulu...
sekarang...??? lagi besh sebab kat jusco rawang yang hanye 5 minit dari umah aku ni pon adeeeeee.... yaaeyy...!!!
yang lagi besar...lagi tersusun...dan lagi banyak barang...!! [kalau nak dibandingkan ngan yang kat klang tu ar]

eerrr..maksudnyer...biler2 mase aku ngah mengemas lemari..atau peti ais..atau stor..
kalau aku perlukan ruang storage..aku ley dapatkan dalam mase tak sampai setengah jam..
dan boleh terus sambung mengemas...

yeaaahhh...aku suker beli bekas2 storage yang lebih kecik dan kemas tuk ruang storage yang lebih besar..
haa..ko macamane tu....
tu nanti2 aku cerite dalam label :: suri rumah hokeh...theeeeeeeee....








belambak barang..!! ko cakap jer ape ko carik..
aku rase Daiso ni salah satu tempat besh nak carik barang tuk meminimakanatau memperkemaskan ruang simpanan kat umah ko...


lagi satu aku suker barang kat daiso ni sebab barang nyer warna-warni...!!
eerrr..selain sebab murah....ngeeee...
tapi kan....aku perasan gak ar...ade sesetengah barang...sepatut nyer mungkin lebih murah dari 5 hengget tu..
tapi kite tertipu daya..sebab dah tengok macam murah jer kan 5 hengget tu..
sedang aku tengok barang yang sama..ade kat kedai lain..hargenyer baru 2-3 hengget...
haaaa...jadi jangan biarkan otak ko di manipulasi hokeh...
walau pon aku sendiri sering TER manipulasi jugakkkkk..!!! ciisss...

















selalunyer..kalau gi ngan laki aku nih..
aku lebih suker dok lepak kat tempat2 bekas2 peralatan umah dan dapor...
laki aku...tempat2 macam ni atau tempat kereta ar die dok membelek...
atau barang memancing..eeehhh...atau kat tempat barang opis...
susah nak cakap..sebab kiteorang suker dok pusing satu kedai ni setiap kali datang..
walaupon boleh dikatekan tetiap minggu datang sini..!!!! 
ade ajer bende yang nak dibeli...
asal kan pergi jusco mesti nak gak singgah dan hangkut beli barang walaupon satu..ngeeeee..





masuk Daiso ni sebenarnyer tak ley bawak stroller ko...
tapi sebab ni baby stroller Jusco..jadi yang ni jer boleh..
sekarang kalau gi Jusco..memang dah tak pernah nak hangkut stroller tuk Qaleef dah..
kiteroang sewa free jer stroller ni dari jusco...ringan...senang..dan masih selesa...
kalau die nak tido pon..stroller ni boleh ekjas baringkan...-tak pernah lagi ar anak aku nak tido dalam ni-







eeehhhh...aku bukan duta Daiso...
tapi aku nak share ngan ko tempat shopping beshtk ko carik barang kelengkapan dan keperluan rumah ko yang murah...-sekurang2 nyer tuk aku ar-
tapi kalau pihak Daiso nak bagi voucher 2-3 rat kat aku shopping kat sini pon...ape salah nye kaannnnnnnnnn....ngeh ngeh ngeh...




p/s :: aku suker beli sikit2 kat sini..tak perasang sangat...theeeeeeee......



41 comments:

S.n.Fariza said...

daiso.. mmg gila suka g sana.. hahaha.. brg comel2 kan.

mun said...

kite selalu je tengok orang duk post pasal daiso nih menarik tapi tak penah lagi pegi huhuhu sedey...sebab teringin sangat nak pegi

Syima Syaz said...

ye yee mmg rambang mata masuk situ.. sabtu ni nk beli segala brg rmh..maklumla nk pindah da...hehe

MizzTina said...

haihh..suke tau nk suh duit sy susut.. btw kak, denso tu kilang, ada kat bangi ni haa.. ehehe

e k i n ♥ y u s r i said...

ekin xleh pegi tmpt2 cmnie
ade je bende nak borong
huhuhuhu

Anum said...

best kan anum pun suka pg kedai nie

as ♥ Leenda said...

aty, semua jusco ade servis free stroller tu ke? tak tau ni..

antalya said...

stroller jusco mcm space ship lah

mama ila said...

wahh..cam best jer kann barang2 kat daiso..colourful..hihi..tapi sayang..kat terengganu xder...hukhuk

luvira said...

aty, ari tuh ira g gak jusco rawang...pusing2 sekali ternampak DAISO...hihihi, dok melepak situ jea berejam...hahaha, sampai hubby ira tarik tangan suh cepat2 sikit shopping...siap cakap lagi nak g...huhuhu

AIN NAZRI said...

ain pon slalu g Daiso ni especially dalam carik brg2 tuk education Auf.. sbb dia banyak brg kaler2 kan.. auf kalau g sini pon buat mcm umah sendiri...

m@m@yAyA said...

wahh bestnya daiso nie,xpenah jumpa pun..~
aty thu kt mn lg ada tmpt nie,nti gtau eh..

wah stylo la stroler kt JJ,sume JJ cmnie ke?
nmpk sangat ketinggalan betul,huhu
eh tapi br g jj midvaley cam xda jer stroler cengginie???confiusla~huhu

SYANI said...

Daiso ni memang best... Sekali masuk sampai berjam2 nak belek barang.

Gieyana said...

adamasuk gak ritu..ada sebijik kat gurney plaza..tp x beli apa pon psl anak dare tue sibuk nk cr smuft..:-)

Nur Zulya said...

wahh...sy pn minat dgn daiso.asal pergi jusco je mesti singgah kejap kedai ni.
lawa la stroller jusco.memula igtkn aty punya.hehehe

fatiha said...

Auww.. Ada lanel surirumah u.. Xsabarnye sy nk jd surirumah gak!

puan.mila said...

kat pantai timur xde daiso nih..bestnya klau ada :D

Nadya Zahid said...

aty..heheheh..same..nad pon suke bli brg kat daiso...daiso kat sblah ofc je kat pavi...
brg2 dapur nad byk warne pink...gunting pink, storage pink..chopping board pink..heheheh :)
tp kdg2 mmg kite tertipu dgn brg2 yg actually kurang drp 5 hengget....

O'gosh Iskandar said...

ai pun suka gila Daiso ni...slalu g kat Sg Wang or Pavilion je..mmg best...tapi kena selalu usha sebab mmg tempat lain lagi murah kadang2 tu....

eima said...

aku br tau pasal daiso ...hahahah

Asz Miza said...

daiso sangat besttt! tp kan ada bnda yg berbaloi beli harga rm5 ada yg tak..hehe..slalu dtg beli bakul2 besar, container besar..

iietamalek said...

yup..saya pun suke dtg sini..

siap beli kuali nak buat pancake..huhu

Allene said...

lin pun suka kedai ni... lagi 1, 100 yen... tapi sini lg best la...:D

Mila Ahmad said...

kalau kedai camni kak memg berjam-jam duk dalam tu sampai xsedar dah beli brg ratus2

Mrs Lurve said...

suka jgk pegi daiso nie, boleh rambang mata dibuatnya...seme benda nmpk comel dan nak beli

Princess Atie said...

Saya pn suka sgt dgn Daiso ni. Dulu duk Klang selalu gak gi Daiso. Pastu bila pindah Melaka nasib baik ada Daiso kat sini. Nk dikatekan semua perkakasan kat rumah yg rasa nk nmpk cute sy beli je kat Daiso. Dan semestinya lebih kepada warna pink.

nuyui a.k.a miss YUI said...

hihi,tp ada brgnya yg yui rasa leh dpt lg murah dri RM 5 =)

rini.borhan said...

mmg daiso jj rawang lagi tersusun..kt compare ngan daiso the curve sbb tak penah gi yg bkt tgginye..hehe..kt kalo balik umah mak mesti terpggil2 nk gi jj rawang best tak ramai org. eh! tak lei bw stroller ke..kt lek2 je bw stroller takde yg marah pon..

Ryn said...

aty..kalau tiap2 minggu dtg...mesti penuh 1 rumah dgn brg2 daiso ni ye...hehehe..lg2 la dekat...mmg selalu la pegi melabur duet kan...hehe

Mr n Mrs Zaidi said...

mmg best gi sni...brg2 dia comel2 pulak tu..geram jer..sy kdg tu selalu beli benda yang xpenting tapi sbb comel beli jgk..kdg tu xthu pun function benda alah tu...hihiih..membazir kan...

ape2 pun comelny dak Qaleef....geram...

ciNDerella stRikEr said...

Nad pon msti akan singgah kt kdai ni kalo pg jusco rawang. besar & fell free utk belek lama. gud sharing.

ira_bluebee said...

Eh..kita pun suka g daiso nie..rambang mata hihihi...tapi,kat penang nie daiso hanya ada di belah pulau..kita yg duduk kt bkt mertajam nie,jauh ckt la nak p sane...

Hazz Nieza said...

i trjebak sbb ni husband nyer fav place. mcm2 benda nak beli. tp mmg best sbb rumah jd lbh kemas & teratur. item pun byk yg cute miut.. tp tulah, tiap kali pegi kurang2 pun mesti spend rm50. huhuu..

FARAH deeb said...

Tingin nak gi tapi kat area sini takdok kedai Daiso nih! Nyampah! Ermm.. Denso tu bukan nama kedai barang kete ke? Kew kew...
My latest Entry :)
Menu Besday je ye!

Veelara said...

kite g daiso pavilion,leh je bw stroller..mgkin ikut tmpt kot...

Yup.setuju.msuk sini kene pandai pilih.ade brg x bbaloi rm5..ade yg biase2 je..ade y bbaloi ngn hrga rm5...kene pandai la kan.......

Cik Puan Rara said...

rara n husband pon suka sgt dtg sini.kalo dtg ni mmg berabeh lah.hehehe

Diyana Didie said...

daisoooo!!! me pon sukaaa hehe yg kat rawang ni mcm lg besar dr kat curve lah!

Nor Suhaiza said...

pengalaman pi daiso 1borneo kota kinabalu, terpecah barang.nasib brg die rege 5 hengget je..huahuahua...sjk dr tu fobia dh pi daisO..pi bila betul2 da nk beli brg je.kalo stakt msuk cuci mata, neyhiiiiiiii.....................

Mimy Hamid said...

daiso ada bukan jusco anggun rawang eh..ok fine aku nak pegi..

♥ Wina ♥ said...

x pernah masuk, tgk dari jauh je

terujanya nak masukkk!

Gadis said...

ain pun suka pegi sini..
suka beli storage tu...bermacam2 kaler n bentuk..mmg best..cuci mata betul..hihihi