Tuesday, February 26, 2013

Alahai Roller Blind IKEA




ritu mase diary ringkas yang mase aku demam tuh..
ade aku bagitau aku gi IKEA kan...

sejak nak pindah ni...termasuk yang terbaru tu..
tah berape kali aku dah ke Ikea..
ni dah nak masuk March kan..masih awal tahun..
tapi seingat aku...dah lebih 5-6 kali kot aku ker sana...
muker ikea jer lah aku nih...haaaiihh...

bukan nak sangat pon gi sane tuh banyak2 kali...
dah ar kalau nak gi tunggu hujung minggu kene gi awal2...
kalau tak boleh meroyan laki binik carik parking..
pastu...asal pergi jer..tak merase nak makan meetball sebab memanjang jer ramai orang..
yang paling menyampah kalau gi sana...
barang aku nak sangat tu dah habes stock..
sedangkan awal2 dan survey dalam katalog atau tengok kat web die tuh..

aku ni nyer pe'el pulak..selagi tak dapat satu2 barang...
kental lagi gigih dan bersemangat waja carik dan datang lagi tuk dapatkan...
susah gak heh...
seb baik ar dekat..
kalau aku dok kelantan nun ha....celah mane nak datang ikea tetiap bulan kan....miahahaha...

haaaa...tu yang jadi hal sawan dok ulang alik ke ikea tu jer..-macam tak dekat tempat lain ko boleh pergi kan..-
pastu pulak..setiap kali pon rase macam ade jer bende ngak di beli..ngeee...

haaaa...kat situ ar terjadi nyer kes macam aku yang berkali2 datang dalam seminggu...
kalau laki aku tak nak bawak...
gigih ar aku menghangkut dak qaleef pergi sendiri jer...
pergi hari keje biasa besh sikit..
tak ramai orang..dan senang carik parking..
tai kalau ko nak lenggang kangkung makan2 bagai ngan dak qaleef tu..memang tak ar jawap nyer weeyyhh...


tapi yang last aku datang bulan february aku cerite ritu tuh..
sebenarnye..tak sengaja pon...
ritu tu pergi sebab...laki aku yang ajak...yyeeeeeehaaa....
die tak kan saje2 nak ngajak aku pergi ke IKea tu hooii...
tapi ni sebab die nak jumpe kawan2 die..
asal nyer die nak jumpe kat KL..nak gi low yat...
ape barang aku nak mengikut ker low yat tu kan...
bukan ade roller blind langsir bagai...
tapi cancel dan ajak jumpe kat Ikea...dekat sikit kate nyer..
dalam kate malas nak ikut tu..terus aku setuju nak mengikut...
aku dulu yang awal2 pagi dah bangun siapkan kerje umah...
aku dah siap make-up pakai tudung..laki aku baru nak bangun..
haaa..ko tengok ko tengok...semangat tak aku...
aku ikut tu semata2 sebab kan nak beli roller blind tuk dapur rumah baru hokeh..

biler laki aku dok berborak berbincang ngan kawan2 die..
aku hangkut qaleef sekali ngan sorang wife kawan fared tu merayap...
tak kose lah aku nak joint tah ape bende derang borak pasal keje tah...

misi hanya nak beli roller blind....



ko tengok budak pendek botak ni pon sibuk gak..
tak nak duduk dalam trolley..
kemain kuat lagi die menjerit soh aku kuarkan dia...ggrrr....
mase ni apak nyer tak de ngan kiteorang..





nganga tu bukan melalak...tu die ngah menjerit buat lagu kat mak nyer ni sebab suker sangat dapat bebas kate nyer...



ni bukan roller blind pilihan aku..
yang ni material nyer macam tak berape besh walaupon harge nyer sama..
material plastik..
aku nak material macam kain tuh..
tapi mase ni..saiz yang aku nak dah habes stock..!!
mase tu beberapa hari sebelum raye cina...
agak nyer.. derang pakat2 ramai tukar roller blind baru kot...
hampa....

kalau ade pon kaler lain...
aku nak warna grey...
warne hitam cun gak..tapi ade review aku pernah bace..
kaler hitam tu cepat kotor dan nampak kotornyer lebih jelas..
kalau putih pulak..tak sesuai ngan dapur baru tu pulak..
tak nak terburu2...aku tak beli pon mase tuh...
aku dah kate...nak datang balik...selalu nyer derang akan topup barang selepas habes hujung minggu tuh...

jadi..sanggup menunggu dan datang lagi kendian nanti....*sigh










qaleef boring ikut mak nyer tak perabeh nak nyer-vey kate nyer...


mama kasi biskut buat penghilang bosan tuh...ngeh ngeh ngeh...




kate ko nak jalan2 survey jer kan..
mesti nak gak rembat barang sikit..haaaiihh...
haaa...ni lagi satu..kalau gi ikea mesti habes gak duit...
dah elok2 buat bajet nak beli satu dua barang tu jer..
kalau barang nak di beli tu takde..
mesti habes gak duit tu gi sebat barang lain..
susah ar ko tau tak..susah nak tahan napsu....miahahahah...





motip mak ko amik gambar nih..??
dah tentu ar aku ngah bajet nak beli full set wardrobe kat belakang tuh..
nak beli tuk bilik qaleef...
cun kannnnnnn...!!! dah masuk list dah nih....





dan...akhirnyer aku sebat stainless steel set periuk ni siap penutup..
dalam tuh ade 3 saiz..tebal tau..bukan nipis senang hangit tuh..
ni pes time aku beli periuk stainless steel...
eerrr...sebenarnye..ni pes time kiteorang laki binik beli periuk sendiri...huhu..sadis..
selame ni dok rembat mak aku punyer jer..
harga :: Rm 35 hengget jer..selalu nyer kan jenis sus ni mahal..
tapi ni ikea bagi discount mase tu..-tak tau ade lagi ker idak-



ape bende alah nih..?? ni name nyer tempat letak berus gigi material tahan karat gak..
kate ko nak feeling2 bilik air hotel kan..
bilik air hotel pon tak sediakan tempat letak berus gigi hokeh..
harga :: 29 hengget..
aku nak beli tempat letak cotton face jenis macam ni gak..tapi habes stock agak nyer mase tuh...
tak pe...pasti akan ade lain kali...weeeeaaaaa....






iyeerrr....tu jer yang aku beli dok berejam2 kat ikea tu..
dah kate nak beli roller blind tak ade...
dari balik tangan kosong...sebat jer lah ape yang boleh...
ngan anak berak nyer..ngan siap bagi makan lagi...
sempat aku nyusukan kat nursing room..
kemain ramai umat nyer mase tu...
sampai nak masuk nursing room pon kene beratur tau...




p/s :: jemu pulak aku ke ikea tuh....








16 comments:

MizzTina said...

ke ikea tu syok klu baaaaaaaaanyak duit..

antalya said...

selain drpd ikea, kedai langsir ada jgk jual roller blind ni kot. akak mcm ternampak2 je kt nagoya ke mana ntah. cantik

Nurzakiah Hanum said...

tomei2

YanaUjang said...

best gi ikea ni time xde org..bila? ofkos la time office hour..xpn time sume org blk kg mcm cuti raya..haha ai pn klu sesaje nk terjah ikea during weekend or luar office hr mmg pk lapanploh kali..huhu~

With Julia said...

Waaaa Qaleef suka g ikea nk tlg mama aty bawak barang heheh...ju kalo pi ikea x pi naik tingkat ats...terus pi redah kt cashier jln lalu situ ke belakang hahahha suka na nk tgk barang besar2...kekkek...Qaleef smart lah :)

Lala Latif said...

samalah...sy pun beli periuk tu..
best guna...
untuk masak bubur amirah..hehe..

eima said...

aku tak enah pi ikea kesian aku kan

SweetLikeWhat said...

bestnye duk dekat ikea..kite ni kat perak sekali sekala jer lah dapat pergi..banyak berkenan almari untuk budak kat situ tapi dsebabkan duk jauh, terus lah terkubur niat nak beli barang yang besar2..beli jer lah bende yang muat masuk keta..hihi..
almari untuk qaleef tuh smart sangat..beli jangan tak beli.. ;)

Allene said...

nursing room kat ikea terlalu kecik.. uhuhuh... shopping sakan ye tuk rumah baru... =)

Asz Miza said...

wardrobe tu cantik..yg anon nye periuk tu da pernah beli..tapi lama2 dia bocor kat handle n handle dia goyang2..hihi..tp sampai skg still pakaii..

harz harun said...

ya..kalo duk kat kelantan nun,bila la nak nyelit gi ikea tiap minggu..sama mcm aku ni hah,duk tganu...

Tiap kali nek kl,ajak hubby gi ikea,dia x pernah setuju...ramai org katanya...

Last aku pergi ikea time blajar dulu..gila lama..dah jakun dah jdnya...huuuu

laskar pelangi said...

waaaa..serius lama sangat tak datang blog akak kita ni haaa..header pun comel gituu..dak kecik tu pun dah pandai berjalan..comel jer botak botak.hihi ;)

aritu pun first time ke ikea,mak aiii rasa semua nak beli,cun sangat barang2 kat sana kan kak..heee;)

Peri PiA said...

sure ke dah jemu?hihihi

~YUN~ said...

Yun dah 3 kali dtg mesti xdpt makan meatball..tensen je,at last beli meatball masak kat rumah,amik kau,puas hati,hehehe

Zulyati MohdNorAli said...

Bestnya dapat gi selalu... Bila la kat johor ni nak tumbuh ikea...

malynd_anggun said...

ada experience gak anak berak kt ikea..da le bby room yg bukak hanye 1, manusia kemaen ramai..huuu..tunggu turn jek lame..sopping ikea terkejar2..i duk jb u.,..harus la dtg ikea nk berejam sopping..tp x kesampaian..sobbsss..