Thursday, February 14, 2013

ramai baby boy...




awal tahun ni...ramai betul kawan2 fared...dak2 opis die yang menimang anak...
alhamdulillah....seronok biler dengar kabar gembire...

fes sekali..awal bulan satu...kawan opis fared yang kiteorang gi wedding dierang kat tengganu tahun 2011 ritu isterinya bersalin..Nu'man dan Hajar
dapat anak lelaki...tapi tak hengat lak name nyer..tapi yang aku ingat..
nama nyer sangat unik -nama salah seorang wali Allah kalau aku tak silap

tak de gambar...
walaupon kiteorang gi ziarah derang kat bndr sri damansara tuh..
tahniah....

lepas tu...kawan rapat die pulak yang dulu pernah kerje sama sekarang kerje kat tengganu...Haris..
wife nya name Aimi..selalu borak2 dalam fb jer..tak pernah jumper pon..
anak lelaki jugak...nama nya Muhammad Umar Abdul Aziz Bin Haris..
haaa..panjang kan name nyer...name pak nyer pende jer seketoi..heheh..
sebab dengar cerite...3 orang yang bagi nama tu..!!
ni mesti kes..mak pak sendiri..sekali ngan mertua..nak gak letak nama...
cucu sulung kate nyer...
ape pon..name yang sangat baik...aku suker name Umar tuh...
tak dapat nak ziarah lagi sebab masih berpantang kat Ganu..
insyaallah..dah plan nak ke PD biler derang balik situ nanti...


lepas tulagi...baru2 ni...awal bulan 2..jugak kawan opis Fared...
Jamad...ponnnnn anak lelaki.....nama nya Muhammad Adam Fahheem [maaf kalau salah eja nama]
maksud name yang indah....!!
alhamdulillah...selepas ape yang berlaku sebelum ni [kehilangan anak lelaki pertama saat nak bersalin] 
semua nyer dah selamat...
aku sendiri bersyukur dengar perkabaran yang satu nih...
iyeeerr...tak habes aku berdoa untuk mereka terutama nya Farah isteri die..
agar kali ni selamat....
sempat gi menziarah seminggu sebelum bersalin...
dan seminggu lepas bersalin jugak..

tak di rancang..lepas jer balik dari Toy r us sehari sebelum CNY ritu..
singgah sekali menziarah..

tak sabar2 nak gi jumpe baby..
aku dah lame tak peluk baby baru lahir ni weeyyhh...rindu...!! [ko jangan nak soh aku mengandung balik]
rindu pada bau baby....suker tengok air muke baby baru lahir..
sangat tenang rase hati...





Ya Allah...ko tengok...suci kan muker baby...
sangat comel hokeh...senyap sedap jer die tido mase aku pegang tu..


aku sebenarnye soh laki aku amik gambar aku pegang baby nih..
ngan mak nyer sekali kat sebelah..
tapi tah ape kene..tak de pon gambar kiteorang..geram hokeh..!!
tapi tak pe lah...ko pon jemu kan tengok muker aku nih...ngeeee...




tahniah Jamad dan Farah...
nanti ley main futsal same2 ngan qaleef...




dan mase aku gi menziarah derang ritu..
lagi sorang kawan opis Fared..CIk Ja baru jer beranak pagi sabtu sebelum CNY tu....tahniah cik Ja...
haaa..lepas 3 baby boy...Cik Ja dapat baby Gurl...
alhamdulillah...selamat semua nya..



iyeeerrr...mereka2 ini bace blog aku...
aku pasti ucapan tahniah aku ni mereka terima... [wink]




ni baru awal tahun..dah berderet2 orang bersalin..
tahun ni memang ramai betul orang2 yang aku kenal mengandung dan bersalin..termasuk akan bersalin jugak..
alhamdulillah...rezki masing2...
kiteorang...???eeerrr...nanti2 lah...
paling cepat pon tahun depan baru plan nak mengandung..
insyaallah..semoge dipermudahkan...aminnnn....




p/s :: bau bayi baru lahir...sangat lain...bau yang tak sama dengan bau2 lain..





10 comments:

MizzTina said...

yela kak..ramai anak lelaki kan.. kwn sy je la dpt anak pempuan..

Allene said...

aty tambah sorang lagi... ank lin dlm perut ni pun mungkin boy... pengsan jaga 2 boy... =)

Gadis said...

teringat plak saat pes time cium darwisy baru lahir...
mmg indah n tenang je rasenyer..
rindu plak saat tu..

ain pun baru dpt tau mmbr nk bersalin baby boy jygak..
tgh tunggu nk bersalin jek..
mmg ramai mmber..hihihi..

CikNaa said...

mungkin dsebabkan bau baby yg makin hlg tu buat kite nak mengandung lg.. org dulu2 rindu bau baby je anak berderet kot.. huhu.

Mama Vogue said...

Org2 tua cakap bau baby tu bau syurga :)
mamavogue pun suke bau baby & teringin nak pregnant lagi..hihihi

Siti Haslinda Sadiken said...

bau baby : bau dr syurga..sedap sgt kan..x puas rasa nak cium ehh..aty kot pg PD bgtau la,leh jumpa lin nanti

SweetLikeWhat said...

teringin bile tgk org..tapi pkr bersalin..takooottt..

Chekgu Azrine said...

Kat sek akk plak ramai yg tgh mengandung..hehe..dulu akk ngandung xd gang pun..haha..mencik!

D Yatie said...

sekeliling kita pulak rasa macam kiri kana baby girl.. haha..

Mr n Mrs Zaidi said...

kawan sy pulak ramai yang baby girl..de sorg kawan tu, 2 kali scan dr ckp baby boy, last scan dr ckp bby girl then bila kuar baby girl...