Tuesday, June 18, 2013

biler Qaleef 'jumpa' CERMIN...



asyik hapdet hal shopink reta donia jer...

ni hapdet lah pasal reta akhirat pulak...
dak qaleef Eeman....


ni kat IKEA lar jugak nih....

mase abah nye dok belek2 cermin besar...
carik rega tak jumpe2...
sudah nyer..tak beli pon...sebab tak jumpe harga..heran gak aku...

ni dah kalau dah sorang mencarik barang..
sorang lagi kene meneman anak...
kalau tak..potensi tuk qaleef memanjat kuar sendiri dari trolley tu adalah tinggi hokeh...!!

haaa...sekarang..tak yah susah2 bawak stroller...
haaarraaammm die nak duduk diam...

dalam trolley IKEA ni pon..
tak de maknenyeerr die nak duduk diam2 kat tempat duduk tu...
biler dah bosan..letak jer terus kat dalam bakul besar..
letak jer lah barang2 ape2 yang boleh leka kan dia..
nak biar bebas berjalan...??!! tak sanggup lah ko nak mengejar...
kang pecah pasu cermin orang tu...
dah satu kerje abah ko nak membayar ganti barang...

tu qaleef dah boring ar tu sampai kan gitew lah rupenyer...ngeeee..
nampak pulak cermin besar...
kemain lagi meroyan tengok diri sendiri feeling2 kacak ler tewww...ngeh ngeh ngeh....

minit2 terakhir sebelum qaleef jerit kuat2 nak kuar dari trolley...
tu terus batal kan niat nak belek2 cermin...
terus straight ker kaunter bayar...adeeyyhh...









mama :: nanti tumbuh lah tu...jangan risau..rambut mama ngan abah dulu kecik2 pon gonjeng jugak..dah besar sikit baru lebat.. 







mama :: itu memang kamu lah sayang...







p/s :: Qaleef 14 bulan dah rini.....









23 comments:

Aeen said...

comel la Qaleef...mat cermin rupenye dia....hehehe....

ily♥ said...

hehe...Faheem pun kalau jumpe cermin, menyengih semacam je. Mule lah dia buat memek muke bermacam-macam...

Besar dah qaleef..makin bijak..Moga jadi anak yg soleh ye qaleef eeman...harta mama dunia akhirat ;)

babybugmumshop said...

haha aduhai macam2 gaya..

Nurzakiah Hanum said...

comel :)

Mrs.Yana @ K.M & B.U.M.P said...

hahaha.. suka nau mengenyeh. Qaleef, orang kata orang kurang rambut ni bijak, sebab kepala nya ringan :)

Mimy Hamid said...

si Qaleef asik menyengeh aje...anak ko mmg ceria la..mak aku pun ckap...anak aty tak takut org..asik sengeh je

Rinah said...

Qaleef banyak akal.. comel je menyengeh tayang gigi jarang2.. hehe

Chekgu Azrine said...

comel dan cerdik..tak sabar nk tunggu aish cerdik gitu

fifi said...

hehehe....qaleef ada kembar tu kak.budak2 ni suka betul kat cermin..comey!

PUAN THALHA : said...

gigi qalef sama cam faiqa, jarang- jarang. hehe

Cik Puan Rara said...

happy 14month old syg! heee. nt ada lah rambut tu.heee

With Julia said...

Hehehhe qaleef leh kawan gan Qi lah sbb dua2 suka tgk cermin....hehhehe comel diaa :)

Mama Vogue said...

pandai mama mengarang cerita di sebalik aksi qaleef yek..! hahahaha

ettyzukhair said...

haha hantu cermin gak rupenye..samelah si ameer ni qaleef oi..perasan hensem!

Ema Minami said...

hehe..comelnya qaleef ni senyum! hilang stress sy tgh buat kerja...haha

mama ila said...

hahaha..sangat comel!!!!

Mila Ahmad said...

kemain lagi qaleef depan cermin ea...

ayahmamilisa said...

wah dah pandai pose depan cermin ye..bijak dak qaleef ni :)

Erina Asmawani said...

Bijak sangat Qaleef. Rasa nak peluk2 je dia :')

Miss Mirror a.k.a Sam said...

Haha...good Qaleef!! Dah bleh geng ngan Makcik Mirror nih. ;)

SweetLikeWhat said...

hahhahaa ok lawak..
comel sangat qaleef ni tau

CikNaa said...

kakakaka.. comel je entry dak qaleef kali ni. part gigi sama, jarang2 lebar2 tu tak menahan..


hope dapat jumpe ahad ni yer qaleef..

Riana said...

aloo hencem boy =)