Tuesday, June 18, 2013

biler lama tak ker IKEA..





lama aku tak gi shopink.....

lama aku tak ke IKEA...!!! 

eeaahh..aku kan sawan ngan ikea tu....[puuiihh] ngeh ngeh ngeh....

ko tau la kan aku ni..selagi umah tu tak siap..tak setel...
selagi tu ar tak kan perabeh nak gi IKEA...
eerr..tempat lain pon gi gak...
tapi obvious nye r ke IKEA jer ar keje aku...

tapi siyes ni..memang lama dah tak pergi..
umah aku tu tak siap2 lagi..
ritu..aku tinggalkan seketika segala aktiviti berkait ngan umah...
alaaa...ko pon tau kan sebab ape...
tak nak ar dok heboh banyak2 kali...
kang ko cakap aku ber-drama pulak....ngeeeee...

yang ni gi IKEA ni pon tak plan pon...
ppuuiihh....!! tak plan kate ko...
sedang kan..dari laki aku setuju kate nak gi besday Zara [Ekin] ritu tuh..
kepala hotak aku dah pikir nak terus ke IKEA lepas2 tu...
majlis Ekin tu kat Kepong..
dah dekat sangat la kannnn....
tu kalau saje2 nak ngajak laki aku pergi...lagi2 time2 dah petang nak ke malam..
memang payah...
tapi tu sebab dah dekat...dan pulak...laki aku pon ade bende nak di beli...
semangat waja walaupon hati dah cuak takut laki aku hilang mud sebab takut susah carik parking nanti..
yer ar ko kan...selalu pergi pagi2 gajah sampai..
ni dah petang..siap solat maghrib kat sana...mane penah hoiiiii...!!

seb baik rezki..tak sampai 10 minit terus dapat parking...
kalau tak spoil weeyyhh..spoil...


macam biasa...tak de dah nak merewang belek satu2...
kepala otak aku ni dah hapal lame dah ape nak di sebat...
jadi...sebelum qaleef yang spoil kan mud...dan laki aku pon rase nanti nak cepat2 balik..
baik lah aku cepat2 jalan dan rembat jer terus barang yang ko kate nak beli sangat tu...

kebanyak barang yang di ambik besar2...
aku rase 1-2 barang jer kot kecik...
tu pon secare tak sengaja -tak plan ar kirenya-

singgah jugak ar kat tempat showroom kanak2...
nak beli alas kaki kereta..tapi dah 2 kali aku datang tapi tak ada..-memang dah tak ada kot-

hampa....


terus turun bawah...


tak de gamba2 kat dalam IKEA dah macam dolu2..
sebab nak cepat kate ko kan...
yang buat lama kat ikea tu..time beratur nak bayar...
ramai orang..sebab dah malam..jadi orang pon dah setel beli nak bayar jer ramai2...
seb baik gak ar dak Qaleef tak buat perangai terlampau dia tu...
masih boleh di kawal....
tapi tetap kene cepat2 jugak...


jadi...ni lah hasil yang aku dapat sebat ritu...





Meja sisi [aku rase dulu macam ade warne hitam..tapi carik2 tak de pulak..putih pon boleh...]
Rm 69.90 [untuk family card mamber]


shaggy carpet kaler hitam untk dinning area
aku nak warna GREY...tapi tak de..ade kaler putih..merah dan hijau jer...
ingat nak gak kental kan jiwa amik kaler putih...
tapi..rasenya tak cucuk gigih dan kuat ar jiwa kalau tengok karpet yang paling senang nak kotor
lagi2 untuk meja makan...!!!
Rm 179.00

set meja makan masih tak ada perancangan lagi nak tukar baru..pakai jer ape yang ada..


LACK para dinding
yang ni aku nak letak kat family hall tingkat atas..
nanti dah siap aku kasi tunjuk sama ko hokeh...
Rm 29.90 x 2 unit


bakul plastik baju kotor untuk bilik air master [bilik kiteorang lar tu]
dah lama nak beli...tapi asal aku datang jer habes..
sebelum ni pakai raga baju biasa tu jer..
tapi yang ni aku rase lagi besh kot..heh...
Rm 9.90


6 ketul pinggan untuk Qaleef
selalu makan nasik dalam mangkuk...kesian anak aku...uhuukkss...
Rm 5.50


pasu tembikar hijau dan pokok
aku nak amik kaler pink tuk seragam kan dalam bilik air utama [kiteorang]
tapi sebab yang ni laki aku yang amik...jadi..harus ar hijau yang dia pilih kaaaann....aku pasrah...
kat sini ar tempat paling lama yang kiteorang duduk sampai qaleef dah sound2...

pasu :: Rm 7.90
pokok :: Rm 1.90


Para kaca untuk bilik air
semua bilik air ada para kaca macam ni..

Rm 29.90



haaaa...ni rupa para yang di pasang..
dan pasu beserta pokok tu memang di beli khas tuk letak dalam bilik air tuh...

nanti aku kongsi gambar keseluruhan..
kali ni aku cuma tunjuk barang yang aku dah beli dan meng-kaya-kan Ikea tu...



eeaahhh,,,ade lagi aku tak beli...
selain alas kaki kereta tuk bilik Qaleef yang aku rase dah tak ade tu..
aku nak beli rak kayu untuk letak kat stor...


macam ni...harga Rm 59 [kecil] -aku dah ukur dah..
yang ni boleh masuk dalam stor aku...

tak beli hari tu..sebab..tunggu sampai mase turn mengemas stor sampai nanti baru nak beli...
kang beli awal2...'terpaksa' pulak aku kemas stor siap2...miahahaha...



buat mase ni nak setel ruang tamu...
yang atas2 bilik2 tu tak siap...nanti2 sambung...
tu kat bawah...gonjeng....ape pon tak siap...
bosan..dan tak ber jiwa...eceeeaaahh ko....

jadi...harus fokus....walaupon selalu hilang fokus...

pasni...nak carik frame gambar dan nak tempah kufi kat SINI...
ritu tak sempat nak join contest...-ko nak free jer kan aty hooiii-

yang frame bagai tu...lain entry cerite heh...
yang ni pon..tak kose dah orang nak hadap....sobsob...

okeh...nak tidor...macam biasa ar...schedule entry memang bangsa jenis update malam2....ngeeeeee...
siang2..layan anak weeeyyhhh....kerje umah selambak...adeeyyhh...



masa kat IKEA ritu..aku jumpe peminat...okeh..peminat qaleef...
bukan peminat aku..sob sob..
takde can langsung ko nak bagi aku feeling2 retis kannnnnn....uhuukss..

sempat lah amik gambar..dalam ramai2 orang tuh..[oohh feeling retis sungguh aku waktu tu..muwahahaha]
eerr..luper nak tanya kot nak otogerap aku..[paanngg...!!] 

tu dak qaleef tu ko tengok roper gitu tuh sebenarnyer dah tak sabar2 nak turun tuh nak merewang..!! adeeyyhh...

ape pon...mekaseh sudi baca blog akubukanbidadari tak seberape ni..
dan sudi menegur aku..walaupon tak dapat nak beramah mesra sangat sebab masing2 nak cepat..dan qaleef pon tak ley duduk diam dah...
tapi aku hargai sangat2..

eerr..lain kali jangan tegur aku macam ko jumpe aishwarya rai tau..lalalala~
[lempang laju2]





p/s :: korang selalu jumpe aku kat mana2...bukan reti nak tegur..pastu..hantar email kate nampak aku kat sekian2 tempat...tegur lah weeyyhh....kot2 ko nak otegerap ker...[kuang kuang kuang..] sedangkan peminat qaleef.....sobsob..*sentap...



23 comments:

Jueliza Jamani said...

sama la kita sawan Ikea jugak.. hahah keja nak g Ikea jer..

salam perkenalan...

Nurzakiah Hanum said...

selamat pagi
singgah baca entry jap...

GaDiS KaMpUnG sEpArA BaNdAr said...

perghh semua barang IKEA ni..

memang peminat IKEA yg sejati ni hehe

puansazusarin said...

Bila lah nak terserempak dgn qaleef ni..kehkeh

Siti Haslinda Sadiken said...

wahh..bleh mintak otograp cam nie kt aty..hehhee

♥ Wina ♥ said...

haiiish lama giler tak gi ikea..kalau nak pegi pun anak² kena tinggal, havoc kalau bawak diaorang

bakul baju kotor tu wina pakai dah bertahun...la ni baru dia start koyak² so kena beli barulah jawabnye :)

Chekgu Azrine said...

Hehe..takpe seksekali rasa nak feeling retiskan..haaha..akk pun xmiss lg baca entry sis..best2..hehe

Asz Miza said...

Hahaha..aty...yang paling klakar dlm gambar last tu yg org kat blakang korang sume tu..yg pakai baju biru..tu kawan kita kot.hahahaha..pemes dia kt blog aty jap..

Mimy Hamid said...

duta ikea la ko ni...hehehe eh camana nak apply ikea family member...hi sy peminat awak jugak..nak sign ahhaaha

Fyna Ahmad said...

suka barang IKEA sebab unik dan kreatif. colour barang2nya pun cantik2. ^_^

Khumaera Ismail aka Mariam Ismail said...

salam sis..bestnya gi ikea.sy tak berkesempatan nk gi.takde org nk bw.wuuuu

ayahmamilisa said...

aty...dd pon ada para glass ikea yang macam aty beli tu..letak n pasang kat dua2 bilik air jugak :)

!k@ said...

Ika pn minat ikea juga..hehe...sebenarnya dulu penah jumpa aty kat babylove warehouse..ms tu kita tgh mengandung....aty ngan adik aty tgh nak beli bf pillow tu...hehe..nak tegur tp malu... :-)

Shafiqah-Napiah said...

nk gi ikea...tapi husband tak nak...pasrah je la...

Cik Puan Rara said...

woooweeee qhaleeff ada peminatt woooo.ohseemmm,tu kenapa tu? meggeliat tu,xnk snap pic ye.

~ NANA ~ said...

i pon ada beli pinggan tu utk ayish & laundry basket masa pegi ikea...hehe

Umie Artoqiemie said...

lama sey x pegi ikea... pastu makan meatball nyum2

miazara ina said...

jeles tgk org dok dekat dgn ikea...brg2 ikea mmg unik..maybe 1 day mia akan ke situ..ayah mia br pi ikea br ni dlm lawatan

miazara ina said...

blog mia

http://mia-zara-ina.blogspot.com/

babybugmumshop said...

ooooooo..napelah penang ni takde ikea!!!aku lagi lama kot tak pegi ikea..uhuk

Sufi Al-Arshadiy said...

Ni kalo ikea bukak kat rawang ni taktau lah kan kak kan..mau tiap2 hari akak terjah..ye dok? hihihihi...

Zulyati MohdNorAli said...

Ingat ikea, ingat ko, ingat ko, ingat ikea... Tak dpt dipisahkan... Hehe... Len kali nak kirim barang lg leh? :)

Nana said...

kita pn suka ikea.
tapi sygnya ikea tak de kt somban ni. tp klau incik somi balik bcuti, confirm kita akan tarik dia turun ikea!!

jom follow!
http://partofmylifethatilove.blogspot.com