Tuesday, June 11, 2013

sempat lagi buat HANTARAN...








bende2 ni dah lama...
dari mase arwah mak ijan ada lagi...
tapi baru ni rase nak share ngan ko...

ko bayangkan..dalam aku sibuk menjaga dan menguruskan mak aku...
ulang alik shah alam rawang dan jugak ke hospital...
aku kene siapkan jugak tempahan hantaran orang..!! huwaaaaaa.....!!!
nanges ko tau tak...

nak buat macamane...
dah janji lama...dari sebelum mak aku jatuh sakit lagi..
dah berbulan kot...
bekas hantaran tu..siap sempat gi beli sama2 ngan mak aku ritu...
mase time die sihat..larat lagi nak berjalan...dan jage Qaleef biler aku sedang memilih...[sungguh rindu ngan arwah mak]


nak tak nak..aku kene gak cari mase tuk siapkan hantaran ni semua..
seb baik ar 7 ketul jer..
tu pon...gubah hanye 6 ketul..sebab lagi seketul...tuk buat sireh junjung...
sireh junjung tu tak dapat lah aku nak nolong nyer kan.....
melain kan kalau ko tak kisah nak pakai daun sireh pelsu lar.....



ni gubahan awal aku buat...
ikut tema..warna pink biru...
tapi reti pulak laki aku bagi pendapat -kate nyer macam pelik ade bunga biru tu-
walaupon aku tak rase pon macam tu...
tapi aku amik kire jugak pandangan dia...
jadi..aku cabut yang biru tu..dan tinggalkan serta tambah lagi bunga pink..






hanya gubahan simple dengan bunga pink...tanpa ribbon langsung..
mudah...dan cepat nak siapkan...
cuma aku perlu buat biler qaleef dah tidur...
sebab kalau tak..die pon sibuk nak menggubah sama....haaaiihh....
aku cucuk2..die cabut kirai satu2...gggrrrrr.....



bagi aku...aku senang dengan gubahan simple macam ni..
aku tak tau lar ko kan..
sebab sekarang aku rase hantaran makin canggih manggih...
tapi tu lah..nak canggih manggih..bajet kene tinggi..
jadi..ikut kemampuan...
bajet yang rendah pon sebenarnya boleh jadi menarik kalau kene care nya..
itu pendapat aku lah...
dan ikut jugak pada permintaan...
cakap awal2 ko nak macamane...senang nak cerite...

alhamdulillah...tempahan ni siap dalam masanya..
walaupon aku dalam keadaan mengejar masa dan kelam kabut..
tapi amanah perlu di tunaikan sebaik mungkin...
eerrr..walaupon sangat lah last minit baru dapat di siapkan...hamppuunnnn....
seb baik ar ko amik sendiri kan...

aku selalu nebes biler hantaran die serahkan...
aku takut orang nyer tak gembira...
cantik mungkin kat mate sendiri..
mate orang lain belum tentu...

harap lah dak tu suka.......



p/s :: qaleef suker sangat gigit polysterin lapik tu...jenuh aku mengganti barang orang...












18 comments:

Chekgu Azrine said...

sis mmg kreatip la...suka sgt tgok sis punya deco..esp rumah..

as ♥ Leenda said...

cantikkkkkk...kretippp mak qaleef..hihi..

Nurzakiah Hanum said...

cantiknya

babybugmumshop said...

pandai ko menggubah..cantik..simple :)

Gieyana said...

Cantik Aty..ko remove biru tu br nmpk lg cung..:)

Eh..aq sm cm hb ko lak..:p

e k i n ♥ y u s r i said...

simple but nice!

With Julia said...

Aty...
Sgt kreatif lah...
Umi Qi suka deco yg simple dan murah...janji mudah di deco...cantik aty...suka tgk :)

Mimy Hamid said...

tangan berseni gini la...sempat jugak..best tul..apa kata ko kembangkan bisnes...

Cik Puan Rara said...

cantik lah aty lepas cabut bunga biru tu.hehe.pandai gak hubby u bg pendapat.alaaa samalah ngn princess.kalau buat time dye celik.sume takkan menjadi.

Halimaton Hanafee said...

kreatifnya aty...best tak ekk aty jd surirumah....?...meti mcm2 kerja boleh buat kan

Mama Vogue said...

Kagumnya..!! Cantekk sangat!
Saya adalah seorang yg sangat tak kretip!

Mr n Mrs Zaidi said...

cantikkkk...pandai akak mengubah sume nie..tp anak pempuan sulung mmg lahirnya berbakat kot...kaklong sy pun mcm tu jgk...hohoho

NURSHAKIRA ABDUL HALIM said...

cantik2! suka..

aDisH.sHidA said...

lawa...2-2 suka. yang pink biru pun suka..oke je nampak..yg pink cream tu nampak soft..

orked violet @ SYA said...

cantek La... confirm die puas ati punye..! =)

fazianbatrisyia said...

cantik dah tu...reben pun mahal tp mmg cantik...beli bunga & reben pun dah beratus masa kawen dulu.

Ann Ishak said...

unik bekas hantaran tu :)

Puteri Satu said...

SERIUS CANTIK... atie memang kreatip!