Tuesday, July 16, 2013

Lemau



tajuk pon macam lemau jer..selalu ayat kemain panjang..uhukks..
hari ni macam lemau sikit ar...
sahur jer pagi tadi macam biasa...
tapi...tak larat jugak...adeeyyhh...

dah seminggu heh pose...
masih teruja lagi....
tapi tu lah...agak nyer kurang air kot rini...

hari ni...bukak pose mungkin tak buat ape2 sangat..
fared takde..gi site...balik lewat...jadi bukak pose sorang2..sobsob....
takper..qaleef ade teman aku....seb baik ade anak bujang sorang nih...
tapi tetap kene masak gak..cume lewat sikit lah..
lepas2 bukak pose pon boleh..
kang fared balik mesti nak makan nasik tuh..
balik lewat lagi lah nanti sahur tak larat nak bangun..kesian..
demi mencarik rezki tuk anak binik.....gitu lah tanggung jawap kan...

kalau ikut kan fared sekarang dah kurang gi site...
since dah tukar kerje ni kan...
gi out stesen jauh2 pon die tolak...
dah penat kate nyer keluar jer berpanas berhujan...
die feeling2 nak duduk opis pakai smart2...heheh...
tapi tu lah..kekadang...die sendiri kene turun sendiri-gi site visit katenya...
atau..macam time2 nak raya ni..
job banyak...time raya cuti lama..
jadi keje kene setel...haaa..tak cukup orang nak ke site..
die pon kene turun sekali...
tah..aku pon tak tau...tapi aku paham tugas dan tangung jawap die sebagai pekerja..
aku tak pernah kesah pon..
aku lebih suker die komited dengan kerje dia...
bukan soh membodek bos pon kan..
tapi mahukan rezki yang lebih diberkati.. tu penting untuk kiteorang lagi2 tuk anak2...
naik gaji atau pangkat...tu semua adalah rezki..
kite usaha..selebih nya Allah yang akan tentukan bahagian tu tuk kita..

bukak pose sorang2 pon..tak ape lah...pasrah..
alaaa...bukak setahun pon die tinggal kan ko..
sehari pon tak kan nak buat drama kot kan...kahkahkah....

ni aku sorang2...meamng makan ape yang ade jer lah...
tak selera lak nak buat ape2.. *tetibe..
ker sebab laki aku tak de....ngeeeee....


suker berdrama tau...cisss...


p/s :: carik menu paling senang...






15 comments:

ciksuen said...

i kalau malas sgt mmg setakat goreng ikan masin or ikan pekasam or telur je..then makan ngan nasi + kicap..xpon megi saja..haha..tu kire tahap gaban malas lah tu..kalau lebeh gaban kemalasannye..mmg sanggup xmakan..

Cik Puan Rara said...

singgang ikan kembung.hehehe.terliur lak bila tgk akk pok amai amai buat td.hehehe

With Julia said...

Heheheh Qaleef buat apa tuh...teman mama ye? Cian mama...xper Qaleef ada leh buat mama happy :)

Nurzakiah Hanum said...

lemau2

Ryn said...

MEGGIE...menu paling senang.....hahahahah...x mungkin la kan..kene gak masak....nnt asben nak mkn pulak....w/pon sorang2 kan...:)

Mrs.Yana @ K.M & B.U.M.P said...

drama di bulan puasa.. hehee. dah tinggal sorang nak beria sgt pun takde mood kan

erin said...

nasik panas, telur mata makan dengan cili buh kicap sket...fuhhh terangkat..haha, tp tu menu klu sorang2, sbb suami ku x suke menu camtu

cik hani said...

cik hani kalau buka puasa xde suami pun mesti makan ala kadar je..
dah la cik hani tak kuat makan, makanya masak pun ala kadar je

Sufi Al-Arshadiy said...

Kalau bukak/sahur sorang2 ni mrmang lauk airmata je la jawabnya...tsk...tsk...Hehehe

fifi said...

Menu paling senang,nasi pastu letak ikan bilis dgn kicap..sy makan aje..lagi senang,megi la kot.tapi megi tak elok tau kak..

Chekgu Azrine said...

Memang lemau sis..mcm.akk even g ngaja pun..masuk kelas pun menguap2..haih..malu kt murid

D Yatie said...

Sy klo mkn sorg yg penting ad nasi panas. Lepas tu goreng ikan bilis ke ikan masin ke telur mata ke. Yeay! Kompom bertambah2. Hahaha.

eima said...

tak pe mana tau company laki mu ngan BIL aku tu bg bonus besar ....aku pun boleh menumpang syok anak2 aku dpt duit raya byk ..huahauahua

nuyui a.k.a miss YUI said...

hihi..

ikan rebus cicah cencaluk..best2! kih2

YanaUjang said...

i plak slalu msk popular sbb teman membe bli novel..i nengok je..xbli pung! hahaha :p