Wednesday, July 17, 2013

seminggu mesti pergi sekali....







eeaahh..mak ko memang ade share kat kedai buku ni..
suke2 hati ko nak punggah kedai orang kaaaannnn....ggrrrrr....


ni baru sikit ko tengok..sebeb kebetulan tak banyak buku kat rak tuh..
pernah die tarik satu-2 buku habes yang lain jugak jatuh..!!-tu yang derang susun tinggi2 kat tepi tuh...
seb baik air tak hempap qaleef...tsk tsk...

seminggu sekali atau kurang2 pon sebulan mesti 2-3 kali akan ke kedai buku popular kat jusco ni...
bukan sebab qaleef pon sebenarnyer...tapi aku sendiri memang suker giler msauk kedai buku..
sampai laki aku mesti akan cakap setiap kali pon -carik ape lagi...??-

popular kat jusco rawang ni agak crowded..mungkin sebab tak besar sangat kan..
tapi aku tetap suker...besh...
dan sekarang..dah terbiasa dengan qaleef pulak..
kalau masuk sini jer...ruang ni ar tempat die suker..sebab banyak buku lori kereta motor etc....


okeh..jap gi pas zohor nak gi sini..aku nak beli barang sikit... 
dan buku2 qaleef tuk bulan july sikit..
eeaahh..buku2 tuk qaleef murah kat sikit..
lagi2 kalau dapat harge ahli...memang berbaloi..


p/s :: hari ni bizi.. nak setel barang wooden toys tuk pengeposan...


28 comments:

azeanty anuar said...

kids mmg suka tgk gmbar transport agaknya..
ziyad pon macam tu...

=)

as ♥ Leenda said...

takpe qaleef..popular mmg suke sepah2 kan buku..hihi..

fazianbatrisyia said...

mmg ada org cam awak. kawan sy jugak cam tu. sy...emmm ok gak. lagi2 kalau nak sgt beli buku yg kita dah aim

ciksuen said...

bookworm neh! hehe

Nurzakiah Hanum said...

bagus kan ajar anak2

~ NANA ~ said...

i pon selalu ke popular sbb MPH takde kat kemaman ni...hihihi...betol2, kalau member murah sikit kn :)

Mimy Hamid said...

lagi best kalau gi MPH or kinokuniya KLCC selesa beb...aku suka bawa fayel gi MPH jusco

Cik Puan Rara said...

eh sama mcm rara,kalau masuk dlm kedai buku tu rasa tenang je kan.

ameris said...

aty, rasanya budak laki mmg camtu. suka lori, keta... mcm my son. bila girl pulak tang lain dia suka. paling dia suka tgk masa kite tgh bersiap nk gi opis. ari tu dia dapat lipstik terus calit2 kat bibir. tu baru 1 thn++....

fifi said...

tiapkali bawa rissa gi kedai buku,dia tengah tido..acaner tu..

Sumijelly said...

sumi x derla tiap2 minggu,... tiap2 bulan jer..

top up buku bacaan anak2 dan juga bacaan mak nya sekali......hik3

Sumijelly.com

.Lydia. said...

samelah ngan laki kite.tiap kali g kedai buku msti tnye ape yg kurang lg.haish la papa..ini mcm kne bwk Huda g slalu ni..jadikan aktivitinya juga..

Haslinda Sadiken said...

popular mmg buku ehh bersepah2..hehehhe

aniswany lazim said...

suka pg kedai buku tgk2 buku keagamaan..tp alih2 yg beli novel cinta :D mmbazir sgguh

!k@ said...

bagusnya qaleef..ika slalu pegi kat mph jusco ni..tp ammar lg suka berlari2..xsempat mama pilih buku...huhu

Chekgu Azrine said...

bagus apa..terapkan nilai suka membaca kat qaleefkan??cerdik qaleef kemain lagi kecahkan buku ek..hehehe

Mrs.Yana @ K.M & B.U.M.P said...

satu amalan yg mmg bagus utk semua peringkat umur :)

Nurul Aziz said...

aah popular kat jasko tu kecik.. malam kang nak balik umah mertua kat tasik puteri, nak singgah jasko tu nak carik barang kat daiso.. hikhik.

eima said...

wahhh ..bagus2 ajar dari kecik minat buku ...
cam aku tak minat buku nk ajar anak suka buku pun jd payah ... hmmm

Ros Anis Rusli said...

naty qaleef pun mcm mama dia..suka msk kedai buku..anis kalo msk kedai buku suka tgk peel anak2 cina..ddk smbil baca buku...

ayahmamilisa said...

terbalik ngan dd..ayahlisa yang suka sangat masuk kedai buku ni..tak kisah la popular ke mph ke..kalau gi shopping complex mesti singgah masuk..insha Allah terap kat lisa jugak..kalau harapkan mommynye memang tak arr..hehe..

ctmah said...

jarang pergi kedai buku.last time pergi masa pregnantkan Alisha..hoh!!hampir setahun kot dah tak masuk kedai buku..keke

ANAK MAMA SAYANG said...

Noa pun jenis meroyan tengok kedai buku...

cik hani said...

latih qaleef suka membaca..
bagus..
nanti jadi minat.

CikNaa said...

qaleef..makin bijak dia skrg ni yer..

D Yatie said...

Arissa jugak tak pernah follow mak nyer g beli buku.. sebab mak nyer dah beli siap2 kat KL.. hahaha

Mrs.Farhana said...

sama la dgn awisy..suke tgk book gambo keta2 lori2..:)

MizzTina said...

bgs gak ajar anak g bookstore dr ada parents tu suka bw anak g main game kt mall.. ehhhh