Monday, September 30, 2013

cawan hitam IKEA



tah kenape lah aku ni sekrang sawan ngan warne hitam pulak...
kalau tak hitam..warne grey...
atau bende stainless steel...
modern sangat lah tu konon...cissss...

sabtu baru ni...saje2 nak mengaye kan IKEA tuh lagi..[puuiihh]
lepas hantar barang pos orang beli minggu lepas..
gigih lah kiteorang laki binik ke ikea..
selalu..kalau dah tengahri..memang jangan harap ar kiteorang nak ke sana..
tapi.. laki aku tekad...
semate2 sebab cangkuk blind tuk bilik air...huh..??!!
ritu die ade beli blind cover tuk dalam bilik air...
tapi...tak beli penyangkut cangkuk tuh...
dah lame bende alah tu terletak tak di pasang..
rimas gak aku...
kalau laki aku yang sedia nak pergi..
aku 7-8 kali lebih bersedia...
eeerrr...aku kan ade sawan meroyan ngan ikea tu.....muwahahahaha....

kalau takde bende ko kate nak dibeli pon..
dah sampai sane..mesti ade jer bende ko nak sebat punyer...
dalam kate laki aku jer nak beli cangkuk tu..
aku pon habes duit 200 lebih gak...haaaaiihh.....

eeaaahh...aku malas nak tunjuk barang aku beli satu-satu..
kebanyakan nyer barang2 rumah..
nanti biler2 aku up entry dekorasi ker.susun atur ker..
aku tunjuk jugak kaaaaannn...
jadi..buat mase ni..bertabah lah...ngeeee...
Macam ko kesah sgt pulak kaaann...uhukkss..


ni cawan hitam yang tetibe jer aku gi rembat 6 bijik..
semata2 sebab kaler hitam....aarrgghh....kenape kaaaahhh...
sebijik cume Rm 2.90 x 6 biji 

mangkuk putih besar tu... dah lama laki aku nak beli..dari umah sewa lagi..
tapi mase tu aku tangguhkan sebab nanti nak menghangkut indah leceh..
dan lagi..pikit tak de tempat nak simpan..
ni biler pergi lagi...laki aku soh amik jugak
harga Rm 8 hengget kot lebih kurang


amik sekali 'anak' die yang kecik sikit
1 biji Rm 4.90 x 2 biji


qaleef dah ade set pinggan 6 pcs sama macam ni..
ni beli set cawan 6 biji pulak tuk dia..
beli sebab comel...uhuukkss....
harga Rm 5.50 satu pack [6 biji]


sebenarnyer nak tunjuk cawan hitam aku beli ni jer...muwahahaha...
ko jangan tanyer kenape aku tak cabut pelekat ikea tu..
susah ooii....!! gigih aku buat...
dah siap basuh pon susah gak nak tanggal..
nanti ar pakai minyak pulak...

mase sangkut cawan tu cakap ngan fared - nanti kite carik penyangkut cawan ni yang stainless steel yer - *tetibe
mane nak carik eh...?? mesti mahal kaaaaaannnn....pheewww.....


tu jer...lain barang..lain kali okeh...

p/s :: kali ni banyak beli barang kecik2...









23 comments:

~ NANA ~ said...

cantik! i pon minat stainless steel & grey tp hitam belum minat lagi...hihi

missayu said...

sama macam ayu,periuk,sudip,pinggan,mangkuk,cawan semua from ikea....huhuhuhu

♥ Wina ♥ said...

kite pun ade cawan hitam ni...6 biji jugak dengan cawan putih sama 6 biji eekekekekk

YanaUjang said...

klu lah ikea tu dkt syok jugak la tiap minggu terjah..ffuhh ko tlg mengkayakn ikea..aku ni tlg mengkayakan daiso..niceeee! hahaha~ :p

jaja_NorLiza said...

aty, cawan kita sama...akaknyer kaler putih...hikhik..

nak taggalkan pelekat tu aty rendam jer dlm air 1/2 - 1 jam...pastu dia tanggal sendiri...[pengalaman]

Mimy Hamid said...

cantik pulak nengok cawan hitam ko ni

Cik Puan Rara said...

rara pon sama minat cawan hitam tu.nampak elegant sgt.minum pon dgn penuh yakin.hehehee

IeRA said...

Lama tak gi IKEA....

ANAK MAMA SAYANG said...

Nora beli warna putih rm2.90 gak sebiji..pun tak tanggalkan pelekat kat belakang tu sbb mmg susah nak tanggal..dekat setahun lebih beli tp still lagi melekat ..kuat gam dia..

Nurzakiah Hanum said...

assalamualaikum
hai dah lunch ke?
hari ini anum bz sangat2

SweetLikeWhat said...

cawan tu ku punya warna putih..hihi

nu na said...

cantik2!

nu na said...

cantik2!

nu na said...

cantik2!

nu na said...

cantik2!

Mak Izz said...

sy ada gak mug ni tapi kaler hijau. beli 6 tp dh tinggal 3, lelain dh pecah anak punya kerja hehe..

blh tanggal aty, rendam dlm air lama sikit. nt blh tanggal.

salam kenal dr sy, adha :)

cikpingu said...

rendam kat air sabun... nnt leh hilang/tanggal..

ReYNa said...

nak gi ikea lah jugak macam ni.hihi.dah lama x cuci mata kat situ.rizqi pon ada set cawan camtu.cantik kan.hihi

ct shah said...

cawan colourful tu pun saya ada.suka sgt pakai sebb tahan lama eventhough murah.plus cute too.:-)

~nani~ said...

salam aty..,saje nak gtau ni..
pnygkut jnis stainless steel sy beli kt romantika...rm5 je...hehe...

Chekgu Azrine said...

akk suka jugak warna camni..
tak senang nampk kotor kan??

yuyuy akley said...

pelekat tu sy penah baca amik hair dryer blow kat situ bg panas.. nanti gam dia tu cair la.. senang nk tanggalkan.. try la bereksperimen.. hihi.. kalo xde hair dryer.. bwk la cawan tu g saloon ;-p

Zulyati MohdNorAli said...

Aty... Kalau balik simapng renggam ajaklah fared gi benut... Ada kedai seken... Byk jer bar ng steel murah2 dari singapore kat benut tuh... Brg ikea pon byk... Aku suka!! Hehe... Tp seken la.. Kene pandai pilih ngan ikut nasib...