Friday, October 11, 2013

Wilayah Qaleef Eeman :: rak para gantung IKEA di playrooms




aku ni kan...bukan tak nak buat cerite kasi lunsump...
tapi..banyak nau bende nak di bizi bodykan ngan korang..
jadi..buat lah sikit2 ikut project....

ko percaye alasan tu...??

muwahahaha...
malas ooiii nak edit gambar...
kalo tak edit letak watermark bagai kang..
tak pasal ade orang copy gambar mengaku tu die punya...peerrggghh...sentap...
letak watermark lagi kan ade orang berani nak amik...
ni kan pulak kalau tak de kaaaann....ppffttt....





okeh...nak mulakan perubahan playrooms qaleef ni dengan cerite pasal rak ikea tu...
rak yang tergantung..LACK ikea nama nye tuh...
aku beli dan pasang lame dah...
tapi baru ni nak cerite...
rak Lack tu aku beli sekeping Rm 59 x 2 keping...
tu kalau boleh nak pasang lagi sekeping..tapi tengok keperluan dulu nanti...






bekas bulat 1 2 3 kaler2 tu..
lame dah aku beli...dari qaleef baby lagi..
sebelum ni aku buat letak barang2 macam bedak sikat minyak rambut segala bende penjagaan diri die..
tapi bende alah tu semua aku dah alih buat susun atur lain -pakai bekas lain yang lebih praktikal-
jadi..aku letak lah kat atas tu..
isi menan2 qaleef yang kecik2...-yang jarang main-

wooden toys atas sekali tu pulak..
bukan setakat perhiasan tau...
tu antara peberet menan qaleef...sampai dah terkopek2 bendalah menan tu...
tapi kenape aku simpan tinggi..??
atas rack tu...ade sesetengah barang menan...aku tukar2...
kejap bawak turun...dan ganti pulak ngan menan lain..
tu salah satu care aku nak elakkan qaleef bosan..
biler dah lame die tak main ngan satu2 menan tu..
biler aku keluarkan atau bagi balik die main...die akan bersungguh2 hadap macam tu menan baru..!!
jadi macam tu lah jugak ngan menan2 die yang lain...
aku tak nak lah..setiap kali pon..asyik ar kene membeli bende baru kaaannn..
semate2 sebab anak dah bosan...
kite kene teror dengan bende2 ni semua...

tapi kaaann...
kekadang...menan2 display macam wooden toys tu...
kalau die terperasan.. nak amik sendiri tak sampai lagi..
jadi die akan tarik tangan aku bawak pergi kat rak ni..dan tunjuk soh aku amik...





tu ko nampak patung kecik iron man ngan ape kenama tah tu...
tu bapak nyer punyer hokeh...tumpang display kat situ....


ni bekas pensel warna qaleef
aku letak tempat tinggi supaye qaleef tak ley capai..
qaleef masih tak ley di kawal dan tak paham...
jadi...biler time aktiviti die baru aku kasi die hadap betul2...cukup mase simpan balik..
kalau tak..banyak 'art' die buat nanti ooii...
sama jugak ngan menan atas tadi...qaleef dah pandai mintak2 tunjuk2...
jadi...kalau aku ley sama2 hadap die buat aktiviti..aku akan kasik jer...


Qaleef mase umur 30 hari...
aku suker gambar ni...macam smurf....huhu...



okeh..tu jer...
lain kali aku sambung lagi cerite playrooms qaleef ni...
ko kalau aku letak banyak2 kat sini kan..tak tertengok pulak ko kang...
ngehngehngeh.....




8 comments:

PinKy MoMMa said...

hahahaha smurf qaleef mmg comel..suka buat muka tak perasaan..pastu sengih jer..

kiteorang pn tak gantung lg benda alah tu ty..haishh zamri ni bz nau skrg ni..kang ada aku yg gantung kang kahkahkah..abg ngah yg 3tahun pn kena byk sorok brg dari dia...tu kreatip gak tu..pitaaamm

Nurzakiah Hanum said...

kemas nie

erin said...

kenapa entry ko x naik dlm dashboard aku..grrrrr, ni mesti byk blog yg x naik entry baru ni, patut la mcm kurang je bahan bacaan aku hari ni..hahahaha, cantik2, aku nak buat rapat ke dinding hari tu, tapi asrul drill jauh dari dinding, syg sbb makan space, masa tu pulak aku tgh susukan aish, tak tengok masa dia drill.

Mimy Hamid said...

aku ada 2 lack tak pasang lagi...ntah bila laki aku nak pasang..bzz aje

♥ ROS ♥ said...

Kreatif la aty.. Xtau laa ros mcm mana nnt :(

cik hani said...

Comel bilik dia..

Fizah said...

wewiittt..kagum ngan permainan warna warni kat bilik qaleef ni..gud job! :)

Fiza Rahman said...

Cantiknya playroom qaleef. Kemas jer.