Friday, November 22, 2013

DEKORASI DALAMAN BILIK HOTEL :: Waterfront boutique Hotel Port Dickson




motif qaleef posing macam tu..??

-dari pandangan depan pintu..kat tengah2 selepas almari..bilik air dan pantry-


pintu masuk bilik -drop by area-

hujung sekali tu...open wardrobe 
tak ada almari pon...cuma rak dan tempat sangkut

pintu putih tu adalah pintu masuk bilik air -yang cantik-
dan yang sebelah nyer tu dekat ngan qaleef..
pantry ringkas



ni ruper pantry tu...
ringkas..kemas...


katil saiz king pasang siap
aku sangat suka dengan wall paper simple dan modern belakang kepala katil




- ni lampu sisi katil binaan dalam -
sangat cantik..modern dan praktikal
jimat ruang meja


-bila lampu di tutup-





meja utiliti - meja kerja dan cermin 



dekorasi dinding untuk tv
tu kalau ko nak tau yang kelabu tu...cat momento jer..
lepas tu di letak kan frame
dekorasi yang sangat menarik dan mudah tuk dibuat..!!




-ruang hujung bilik ke balkoni-


pandangan dari penjuru berhampiran balkoni keluar
luas kaaannn.....

laki aku cakap memang sengaja amik bilik luas2
supaya qaleef senang nak lari2...eeerrr....
yer ar..nak duduk lama kat sini..
takut terkurung dengan ruang yang terhad tuk qaleef nanti..
ko tengok....sayang anak punye pasal....haaaiihh...



pintu balkoni




permandangan luar dari balkoni bilik





dari luar biasa2 jer hotel ni...
tapi interior dalaman memang cantik...
mungkin sebab hotel ni hotel baru..
jadi interior.perabot semua modern dan masih cantik..
paling penting..bersih sangat2.....
sungguh aku jatuh cinta ngan hotel nih..
lain kali..kalau aku gi PD lagi...-atau ikut fared gi keje lagi kat sini-
pasti ni akan jadi tempat pilihan utama aku..
insyaa Allah...



20 comments:

Nurzakiah Hanum said...

not bad

Mimy Hamid said...

ni tempat baru eh aty..macam best je dalam tu....kat belah mana eh

syawalsimpsons said...

cantik decoration hotel ni kan...bestnya

el said...

ada bathtub ke kt bilik ni
sj nak sebey2 nak pi holiday one day kt PD ni kut kan hehe

UMIE SUE said...

suke dinding dia..

~ Mrs. EZZAD ~ said...

aty, done following u.. sblum ni sy duk skodeng aty je.. huhuhuhu.. thanks sbb follow me.. terharu jappp.. ngeh ngeh ngeh..:)

~ Mrs. EZZAD ~ said...

aty, done following u.. sblum ni sy skodeng awk je.. thanks for follow me.. terhari kejapp... ngeh ngeh ngeh..:)

Nurul Izayani said...

Cantikla aty..

Deqla Manjew said...

wow.. comelnye anak.. dah besar.. hihi..nmpk sgt dah lama x singgah blog ni..

Liyana said...

bestnye la hai...

aTieYusof Family said...

Cantiknya designnya..selesa jugak bila tgk kan??..:)

fazianbatrisyia said...

cantik. tunjuk la sekali washroom dia...kata cantik. sampai cam tu sekali...kata cantik..tu yg nak tengok

YanaUjang said...

hr tu kitorang duk avillion admiral cove..aku tgk gugel map jauh gak aa dgn hotel ko ni..dlm 10km gak..pheww

mmg cantik interior dia..boleh curik idea jugak utk deko rmh sendiri kan :) ♥♥

eima said...

penah lepak kat area hotel tu tp tak penah menginap lagi ... sbb jauh dr pantai ...

Nadt said...

nadt memang suka deko style hotel.kalau da dok umah sendiri nanti memang da plan nak deko ala-ala hote gitu. simple, modern dan nampak kemas je. rumah sekarang ni..sobsss..sedey la nak citerrr..waaaa...

Leeza Dayasari said...

wow.. sgt cantik tempat ni.
pandai akak snap pic...

** follower ke 2246...
santai leeza

Aisy Nasiha said...

Lawanya dekorasi hotel ni.sesuai utk bawa anak2 kecil..

ibuayu said...

Cantiklah...brp rm semlm..ada bathtub tak

Mama Aida said...

Suka wallpaper dia...tapi rasanya aty ni hotel baru gak...

Gieyana said...

Mmg cantik R beb bilik dier..moden..:-)