Wednesday, November 27, 2013

POP CHEF buat 'garden' fruits bouquets untuk anak ngan care senang


sekarang musim bento bentan bagai eh...
korang yang kerje.. rajin buat kan bento tuk anak kan...
gigih buat macam2 bende comel yang menarik...
aku pon teruje nengok nyer...
tu aku pon nak cube gak...
aku nak buat bento tuk qaleef tu tak berape gigih..hahaha
lagipon...anak aku tak gi skul...
jadi tak de bekal aku nak bento-kan tuk dia...

ko tengok ko tengok..
orang kerje lagi gigih...
acaner ko ni aty oooii...

krik krik krik....

eerrr...tapi...kat umah pon..
aku suka buat macam2 bende menarik tuk die..
satu hal..aku nak tarik minat die tuk makan...
satu hal lagi..
macam seronok jer kaaaaann..
lagi2 sesetengah aktiviti dapat buat sama2 ngan anak....
haaa..qaleef suker lah sangat...
sampai akhir nya...lagi penat mengemas dari membuat nya...

baru2 ni...aku jumper 'tools' menarik....
jadi..aku nak share ngan korang sekali...





POP CHEF
nama nak gempak jer ko kaaann...hahahaha

POP CHEF ni sebab nak gunakan nyer sangat senang..
hanya PUSH...POP...dan MAKAN..!!
senang giler kaaaann...eeerr...tu pasal aku beli....*dasar



satu kotak ni ada 10 kit termasuk 6 bentuk bintang lah..bulat lah..love..
ade saiz2 jugak..
jadi..macam2 boleh buat...

nak guna..pasang..cabut dan cuci pon senang sangat2..

aku memang suker bende2 yang menyenangkan nih...muwahahaha...



untuk permulaan aku cuba pada buah2
memandangkan qaleef suka sangat makan buah..
jadi...aku pon gigih lah buat nak kasik gempak lagi konon nyer..

eleeyy...sedangkan..tak berbentuk2 pon..
anak aku tu makan jeeeerr...
tapi..kate nak kasi menarik kaaaannn....bento la sangat....ngeeeee....



hanya PUSH -tekan pada buah-
ni buah rock melon yang manis itu..
tapi kecik..jadi aku kene pilih bentuk yang kecik sikit..


dan lepas tu..POP saja... tekan bende lembut oren tu macam gambar atas ni..
waaaaahhhh...!!!! senang nyeeeerrrr....
sumpah senang...
comel lak tu....
tak payah ko ketuk2 bagai nak rak nak kuarkan isi dalam tu...


buat pulak pada buah tembikai..
kasi bentuk lain..
PUSH jer...dan lepas tu POP..


aku buat banyak bentuk tuk satu jenis buah


so tadaaaaaa....siap dah...
banyak ni aku buat tak amik mase yang lama pon hokeh..
yang buat lama tu...nak memotong nyer jer..
dan..eerr...bertambah lama biler qaleef pon sibuk nak buat sama2...gggrrr....

tu ko tengok bentuk tak sama atau tak cantik..
bukan salah bende alah tu..
tapi salah aku yang main potong jer tak kire besau kecik...ngehngehngeh...



cucuk kat batang siap die bagi sekali hokeh..

kalau macam ni...boleh buat sendiri kalau ade majlis macam besday party ker..
eerrr..kalau gigih la....heheheh...

buah2 tu...ko boleh guna macam2 lg nak kasi menarik..
letak anggur kat tengah2 nyer tu ker..
atau strawberry kat atas sekali
buah sanquick orange tu pon boleh..
kiwi...bluberries..
banyak ar buah2 besh ko boleh letak..
ikut kegemaran anak ko...
lagi banyak rase..lagi banyak kaler aku rase..lagi menarik kan..






ni contoh2 fruits bouquets yang menarik sangat..
nampak macam susah jer..tapi rupernyer senang nak buat...
menarik kan idea boleh di buat tuk majlis besday anak ker...
tuk wedding atau waktu raye pon besh nih...
letak kat DIY atau guest book table tu...gempak lak rase...kihkihkih



semangat dak qaleef makan
seronok lak die biler buah2 kesukaan macam2 bentuk comel2...
ko tengok mak ko...tak rajin pon jadi rajin sangat biler bab anak ni...muwahahaha..

eeaahh...asal aku gelak macam jahat jer nih...

sepatut nyer gelak mithali kaaaaann.....*pang..!!


dah buat banyak2 macam tu...
tak habes nyer semua...
dah kate nak buat nyer sekejap jer...tu jadi banyak tu..
sampai luper pulak aku nak potong simpan kan tuk makabah nyer...ccooooiiiii...!!

tak per tak per...demi mu anak...

lepas tu...bentuk2 comel tadi...aku masuk kan dalam bekas khas..
qaleef punya..
dan simpan dalam peti ais tuk makan lain2 waktu...
kalau ikut anak aku tuh...satu bekas tu die boleh hadap oooii...
tapi kang aku risau die terlebih hadam pulak perut nyer sampai ter berak2...haaaa...
satu hal pulak... jadi makan ikut pyramid makanan yer anak..
pyramid la sangat ko kaaaann...uhuukkss...

lain kali aku share pulak ngan ko acaner aku buat baby sandwich n cookies pakai POP CHEF ni hokeh..
aku teruje oooii nak buat macam2 nih...kahkahkah...
sebab..aku rase...ringkas...dan mudah...
yang penting menarik...
anak pon suka kan...harus lah kene gigih sikit...


mak mithali kate ko kan....ngeh ngeh ngeh....


kalau ko pon berminat bende2 menarik dan ringkas macam aku jugak..
boleh ar beli POP CHEF ni dari aku...
entry ni motif sangat kaaaaaannnn......



POP CHEF


HARGA 

RM 35 termasuk postage




EMAIL

nurha_abdul82@yahoo.com


nak tengok bende2 besh lagi..
jom terjah dan LIKE FB PAGE pinkgarage ni yer

atau blog






6 comments:

Nurzakiah Hanum said...

mudah kan teknologi sekarang

YanaUjang said...

slmt berbento! eh! :p

rostina76 said...

salam aty…..menarik leee. kros nak beli gak le. nanti email u ekk.tq

LuN@_aiDi said...

kerrrlaasttt sangat momy!

S.n.Fariza said...

kreatif :)
tq aty..

Mimy Hamid said...

eh eh macam best je ni..mak bento dah geram ni