Wednesday, December 04, 2013

BUDGET RM 200 :: berapa banyak aku boleh dapat di PUREEN CLEARANCE STOCK





aku dapat 30 pasang baju dengan total damage RM 208

berbaloi untuk aku...
30 pasang ok...
tu pon RM 208 termasuk 2 helai [1 pack] tuala
Dan baju anak buah


10 pasang T-shirt + seluar pendek
10 pasang singlet + seluar pendek
4 pasang pyjama lengan pendek 
3 pasang pyjama lengan panjang
3 pasang baju lobang2

30 pasang hanye baju qaleef




dan bajet rm 200 tu termasuk 5 helai jumpsuit dan rompers tuk anak buah johor baby baru lahir


jugak termasuk baju tidur pyjama lengan panjang
yang ni sepasang Rm 15 x 3 pasang
Ni mmng aku nak beli baju tidur qaleef lengan pnjang


berbaloi kaaaaaaaannnnn...!!!!


aku memang dah target nak pergi PUREEN clearance stock ni...
nak beli baju basahan qaleef...
baju die semua dah kecut2...ada butang hilang lah...
ade yang dah kepam sangat...kesian anak aku...ngehngehngeh...
seluar dah cikang2 macam kpop sangat pulak sekarang...
jadi..memang nak kene pergi jugak..
gigih tak gigih lah ko..
kene gak kental kan jiwa...

aku jarang sangat2 beli baju2 basahan qaleef...
setahun setakat 1-2 kali jer...
tu kene beli banyak2 sekali gus..lepas tu pakai sampai kepam...*kesian lagik
tu aku aim jer pureen ni..
memang selalu beli baju basahan die yang banyak2 tu kat sini jer...
boleh dapat banyak giler sebab rega nye muraaaaaaaahhhhh...!!
serendah sehengget hokeh....
haaa..tapi yang sehengget tu...susah sikit lah nak jumper..
aku sendiri waktu nak bayar baru perasan baju tu sehengget...miahahahaha...
selebih nye banyak Rm 3...
15 hengget tu baju tidur 3 pasang lengan panjang tu jer..
baju tidur memang aku nak carik lebih...
tapi susah betul nak matching2 ni..

ko bayangkan..2 jam aku kat situ..
nak matching2 kan baju ngan seluar jer...
jenuh bai...jenuuuuuhhh......

aku sampai pintu gate dah bukak..
masuk2..orang dah memilih kat tepi2 jalan -fenomena biasa-
jadi..kalo ko nak masuk dalam tu..
memang dah takbanyakar baju yang tinggal..
jadi..aku terus kan jer sesi beramah mesra ngan orang2 kat tepi tu..
buat muka tak malu nak pilih2 sama baju2 yang die asingkan tak nak amik..
kumpul2.. banyak gak dapat..

tu pon hujung2 masa dah pukul 12..
aku dah tak tahan peluh tiak aku ni memilih..
agak2 banyak..aku terus stop jer..
sedangkan banyak lagi oooii boleh amik cantik2..
tapi cukup lah tu...
bagi orang lain pulak..
orang dah dok tegur2 aku nak pilih sama...
aku kedekut hokeh...muwahahhaaha....


kalau ikutkan ni kali ke-3 aku pergi..
jadi dah agak 'masak' ngan situasi dalam pureen ni....
fes time masa aku pegnan 4-5 bulan rasenya..
2nd time tahun lepas..akhir tahun gak..
haaa..setahun tak beli baju basahan ko...
ni kali ke-3...


eerrr...tapi bukan lah sepanjang tahuntak de lah tak beli langsung...
tapi tak ar banyak2 sekaligus...sekali beli setakat sepasang-2 jer..
kalau ade baby expo ker hape macam poney tu atau baby kiko tu ker..
selalu nyer banyak beli baju jalan jer...

kali ni..aku tak de bajet berapa banyak duit aku nak beli..
aku cume pikir..aku nak amik banyak2...hahaha...
sebab aku tak nak nyesal macam sebelum ni..
datang susah2..berebut bagai nak matik..
tapi amik sikit jer...
dah tu..nak tunggu setahun baru nak datang balik...pppfftt...

seb baik tak over spent...
Rm 200 tu okey dah tu....dapat banyak pulak...

tu pon..kental kan diri hokeh....
kental berpeluh2 berebut ngan orang lain....

tak kental..memang aku tak kose oooii....
nak berebut2...
macam masuk pertandingan amazing race lak rasa -bak kate pinky momma
haaaaa....memang poooonnnn...!!!

kali ni...aku beli betul2 baju seluar jer...
eerr..dan towel...
segala pencuci ker hape...aku tak nak amik..
sebab bende2 macam tu senang nak dapat ngan harga tak mahal sangat pon..

jadi tuk kali ni..memang puas hati sangat...
ni tunggu setengah tahun depan lak beli lagi....kahkahkah...

tapi pureen ni...kalau dah besar2 budak tu..
tak banyak saiz dah..
aku tengok saiz2 sampai 2 tahun jer kebanyak kan nya...
tapi qaleef tu kecik jer...
dan nak 2 tahun..tapi masih boleh pakai baju 6 bulan...
iyeeerrr.....baju 6 bulan hokeh....mihmihmih...
cume seluar jadi pendek sikit lah sebab die meninggi..
jadi..mungkin tahun depan ley pergi lagi..

atau...kot nak beli barang adik baby pulak..

eeeaahh...??


amin kan laju2 hokeh....ngeeee...


p/s :: biler jemur penuh2 ampai baju baby..teringat mase basuh baju qaleef kali pertama sebelum bersalin dulu...teruja...!!! oohhh rindu....

24 comments:

TelingaBulat said...

wahh banyak nye baju basahan diee..baju jln xde keee?

syawalsimpsons said...

sayangnya tak dapat last weekend ni..mmmm...

syawalsimpsons said...

sayangnya tak dapat last weekend ni..mmmm...

Cik Puan Tqah said...

hoho.. dpt lak adik baby girl kan..lagi meroyan la makk.. hahaha

Nurzakiah Hanum said...

byk gak

Nurul Aziz said...

Wahhh! Banyak gila.. Baru je nak tanya, macam mana aty boleh carik saiz baju yang besar-besar.. ni yang macam menyesal tak gi.. rupanya qaleef still muat baju 6bulan.. so takdela kecewa sebab anak dara kat rumah nama je baru nak masuk 2tahun, tapi dah kena baju sie 3years.. grr.


tapi memang murah sangat 208 dapat 30pasang plus plus... :) berbaloi..

Chekgu Azrine said...

akk tak dapat nak terjah..sobs..sobs

Gieyana said...

Untung beb! Weh, aq dh beli dh carrier tu..sweet cherry..:)

Khumaera Ismail aka Mariam Ismail said...

wow..betul2 murah nie sis.total average rm6.93 sehelai.cayalah!

CikNaa said...

kali ni ciknaa tak dapat nk kirim sbb takde sape nak pg.. huhu..

Allene said...

Aamiiinnnnn

ctmah said...

aku pergi jugak aty tp aku tak kental nak pilih matching kan baju seluar. aku dpt 4 pasang je tu pun laki dah bising cepatlah cepatlah...grrrr! pastu terus chow cari barang lain. target wipes tissue utk baby cenonit aku ni..hihi!

Fiza Rahman said...

Memang berbaloi2 klo gi warehouse sale ni.

UMIE SUE said...

mmg berbaloiii la aty

Misz Pinkie Winkie said...

berbaloi sangat..sangat dan sangat aty oii

MamaAliya said...

Comei2 semua baju kak aty beli.kalau aliya masih kecik baby lagi mahu juga saya g berebut beli baju kat pureen clearance tu.hihi

i.z.m.a said...

alah... dah terlepas pulak!!

Xora said...

perasaan aku aje ke atau mmg pureen WHS kalau hari ahad org tak ramai? aku dah 4 kali kot terjebak dalam WHS ni, tapi aku gi hari ahad, siap boleh kira tak smp 30 org kat ruang baju tu. nk kata awal sgt, aku smp dalam 10am gak, pintu mmg dah terbuka. so aku keliru, adakah mmg hari ahad org tak ramai? tapi mmg sgt tenang aku pilih baju RM3. takde nak rebut2.

Ann Ishak said...

memang sangat2 murah

Mimy Hamid said...

aku tak leh borong pureen ni...fayel baju size 3...klu hypertex ok..berbaloi

Liyana said...

jeles nye la hai... sobss

~YUN~ said...

aty,cntiklaa plk tgk bju aty yg utk newborn tu,asal yun xnmpkk ek,hehehehe

sheisjaz said...

aty..berbaloi2 jaz rasa..jaz dapat dalam 27 helai plus selimut 2,wet wipe lah, pncuci botol lah, botol air lah..RM208 xsilap.. Rasa cam PUAS HATI gila berebut2 dan tamak tu. hahaha.

Cuma kawan jaz pun ada cakap, dia g hari Ahad dan tak ramai orang..so after this g hari Ahad lah plak..hehehe

yuyuy akley said...

Gile terer.. Sy 1st time taon 2010.. Time tu org bnyk gak tp xde la seramai skang ni.. Gila2.. Taon lepas g beratur x bergerak2.. Sampai kne panic attacked rs xleh benapas tros blk.. Smpai skang insap xmo g dah hahaha