Thursday, December 26, 2013

kasut saiz 4 dan tinggi 4 inci



aku pakai kasut saiz 4...

macam kecik giler kaaaaaaannnnnnnn......

eeaahhh...tak kecik lagi tu...
aku boleh pakai kasut saiz 3...

iyeerr..saiz 3....

uhukuhukkss......

macam terencat jer bunyik...

hagak lah ko..ko kalau tengok badan aku...
takde ape yang pelik pooonnn...

memang tulan rangka aku kecik...
tu pasal mase nak beranak kan qaleef dulu..
aku tak ley bersalin normal..sebab tulang serviks aku jugak kecik...

takpe2...Allah jadikan..
takde ape kekurangan pon kat situ..


cumaaaaa...
susah nak carik kasut oooiii...
dulu mase nak kawen...aku siap tempah kasut kawen aku....
tempah hokeh...sebab kasut yang aku nak sangat tu tak jumpe saiz..
mase tu...saiz 5 jer paling kecik aku jumpa...
tak boleh..longgar....
dan besar tuk badan aku...
jadi..aku tempah....sadis jer bunyik kan....mihmihmih....

oohh...kat vinci memang ada saiz dari 3..
tapi kasut yang aku nak tu yang tak ada...
kalau kat vinci plus cun gak kasut2..ekslusif...
tapi takde warna aku nak..
haaa...time2 tu yang susah..
kalau tak...aku memang biasa carik kasut2 aku kat situ jer...

eeaahh..aku bukan nak cerite pasal kasut kawen aku yang dah basi tu..
kasut tu pon aku dah jual..
oohh ade jugak yang pakai sama saiz ngan aku...ngeeeee....

aku nak cerite pasal kasut tinggi 4 inch...

aku memang punyer kecintaan pada kasut tinggi..
orang2 pendek macam aku ni..memang tu jer lah makanan nyer kan...
ok fine...fineeeeeeeeeee.....
aku mengaku....sobsobsssss.....

dulu mase kerje...sebelum mengandung-beranak..
memang kasut2 flat ni tak berpa nak pandang..
bukan tak pandang hokeh..cume tak berapa....mihmihmih...
kasut paling rendah pon aku pakai 2 inch..
flat..eerrr...ada ar sepasang...

aku pikir...lepas beranak..ada anak kecik..
aku takkan pakai dah kasut2 tinggi 4-5 inchi tu...
memang pon aku tak pakai...
duluuuuu....
tapi tah kenapa sawan aku pada kasut datang balik....aarrrggggggghhhhhhhhh....
dan pulak..setiap kali beli..mesti nak beli high heels...apekaaaaaaahhhhh...!!!!

siyes...aku pon pelik sendiri..




iyerr..aku pakai..
tapi bukan lah harian..
kalau ade wedding atau function jer...
eerrr...bukan lah tetiap minggu pon kaaaaannn...
kalau hari santai...aku pakai flat jer.....

dah tu...kenape ko meroyan kat kedai kasut nak jugak beli kasut tinggi sampai 4-5 inch aty oooiii...


eerrrr...entah....


muwahahahaha...





aku suker pakai wedges jugak..
selalu itu jer lah aku lenjan sampai lunyai..
sebab wedges pon tinggi...tapi lebih stabil tapak nya...kompiden sikit kaaaann...

aku tak ade slipar...
kasut flat tu lah ganti selipau aku...
tu kalau lunyai...aku beli lagi lain kaler pulak...macam tu lah setiap kali pon..
yang oren tu...kasut mengandung aku oooii....
selesa giler dalam nyer....aku simpan..nanti kot2 boleh pakai...
beli yang elok dulu..jadi tahan sampai sekarang...



tak ar banyak sangat kaaaann....
tu banyak dah aku jual dulu2 lepas berenti kerja..
konon2 ingat dah tak nak pakai...puuii....
tak ppoooooooooonnnnnnnnnnn......

haaaiihh..tak insap2 lagi ko aty....


kaaann...aku ingat aku dah insap beli kasut tinggi...

tsk tsk...sadis...




this is sssssssssssssssssoooooooooooooooo me...




kat nose pon aku ley dapatkan kasut saiz aku -saiz 4- 






notatanganaty :: kompiden pakai kasut tinggi atau rendah..??



















IKLAN





PRICE :: RM 35 ONLY


Dental hygienist mom invented
gently massage gums n teeth
BPA FREE 
Safer than hard plastic toothbrushes
Bendable and soft
Develops good oral hygiene early, preventing cavities later
Non-allergic 100% highest quality silicone
Dishwasher and freezer friendly

EMAIL :: nurha_abdul82@yahoo.com








31 comments:

cik hani said...

saya tak suka high heels..
yang wedges ok sikit tapi carai yang tak tinggi sangat..
tak konfident tajut jatuh nanti

MizzTina said...

akak..kaki kite saiz sm je.. n mmg ramai kata kaki saiz ni cacat.. tsk..tsk... tu psl sy leh pakai kasut yg akak jual tu.. mmg ngam².. hehehe.. sy selalu kecewa bila nk beli kasut sbb saiz kecik ni terhad.. mmg hampeh annnn

Nurul Aziz said...

selalu pakai flat/pump shoes je. hehee.. itula kasut g kelas, itulah kasut pergi berjalan. belasah sampaiii lebam. :D high heel/wedges, memang jaranggg.. nampak cantik, teringin nak pakai.. tapi bila pakai rasa macam tinggi lah pulak kalau banding dengan perempuan lain bila jalan-jalan tu.. huhu.. padahal sebenarnya sy ni still kategori rendah jugak, 158cm je. huahua..

LaLa LaTiF said...

tinggi nya aty oii...
daku gayat...ahaha...

NinaAz said...

Kiutnyaaaa kaki. Hehehe. Nina pun suka pakai wedges. Tp skg ni tgh bercuti dr berhigh heels

TelingaBulat said...

kaki comel ajeee..haha ingt org kaki besa je kne tempah,yg kaki kecik pn kne tempah gak kn.tp xpe puas hati kn ;)

Dkna Abza said...

dkna lebih suka yang tinggi..rasa confident sebab bila jalan badan rasa tegap.. sekarang kena tinggalkan dulu kasut2 meletup..berpantang 9 bln hihiii

Mimy Hamid said...

yes that soooooooooooo u aty....aku flat aje lepas beranak ni...aku pakai tinggi macam ko ni mau tergolek dog aku...terror ko

Mila Ahmad said...

seriaunya kita kalau pakai yang runcing2 ni.

Mommy_Cha said...

aku suka wedges.
pastu yang tu je aku lenjan ari2.
sampai tercabut tapak time pegi BBW aritu.
bahahah.

Umi Qi said...

Umi Qi suka tgk koleksi aty yer heels....gila lah sgt tinggi...Umi Qi mampu pakai tinggi yg biasa2 saje...all heels umi Qi pakai si opis....jikalau keluar tgk function gak...kalu rasmi pakai tinggi baru rasa konpiden hahahha...

Mama Safiy Arfan said...

pergh tingginye..seriau tgk hahaha..

Lady Zahira said...

of cos la kasut tinggi lagi confident muehehehe.

Lily Asrari said...

ehh kaki kite sama size... tp mmg seriau klu nak carik kasut...tapi kengkawan ckp kaki cinderella...hihi

YanaUjang said...

oo ko mmg jenis minat kasut tinggi..no wonder relek je kn kejar ank pakai heels..ngee~

aku kdg2 je pakai heels..tu pn wedges..sbb kasut gitu je buat aku konfiden..klu jenis heels mcm ko beli ni x konfiden langsung nk pijak tanah! pfftt~

eh saiz kaki ko sama dgn saiz kaki mil aku..muahaha :)))

Nursaila Norman said...

saya suka semuaaaaaa jenis..heels,wedges & flat..sebab bg saila perlu semua jenis..ada masa perlu flat, ada masa perlu heels..tp kalau pergi kerja memang kena pakai heels atau wedges lagi2 swasta kan..pakai flat selalunya pada jumaat je,company bg santai2 :)

tp ayat aty mmg kelakar..hehehehe! sama la mcm adik saila,dia kena stay dgn vincci je..sbb dia pakai saiz 4..saila ni bdn XXS tp kasut saiz 5..saila lg kelakar dr aty kot. hahaha!!

yUmiE AzuRa said...

aku mcm micha suke wedges.sejak dh kawen lg2 ade ank aku dh jd style lenjan smpi habis.dlu ade gak tukar2.tiap2 bln beli kasut.hahha

Zaza said...

sama la..zaza pun size 4 gak.. kadang2 tu dh berkenan design kasut tuu.. bila cakap nak size 4.. dah habis stock dah..

fiveberry said...

ramai gak saiz 4 yer..sy pn saiz 4 gak..kt vincci saiz 3..husband siap perli lg,ssh sgt cr kasut,gi cari kt bahagian kanak2..apakah??huhhu

Chekgu Azrine said...

akk kasut size 7..
tak pandai pakai heels
kalau pakai yang tinggi sikit dah sakit kaki..
bahahhaa..
so suka flat atau wedges jep

MisZ FyZa said...

Oh no!!tinggi nye aty..kalu i mmg tergeliat kaki..brangan nk pakai..tp kaki i jenis snang mlecet..jeles ngk org pakai..i hanye mampu pakai wedges je..slamat..hihi

Sumayyah Ahmad Hafiz Al-Arshadiy said...

Err...xpelik tu kak...sawan sawan melawa ni mmg akan datang sendiri bile ank dah bole bejalan...hahaha...

Yg pasal kaitan saiz kasut dgn bukaan pelvik tu pun gynae sy penah cakap gak dulu. Waktu peknen Imtinan, lepas scan yg last sekali tgk baby 3.9kg, doc tu selamba je mintak selipar saya nak tengok saiz kata dia...lepas besalin baru dia bgtau kebiasaannya mak-mak kalau saiz kasut 4@5 payah nak lepas normal kalau baby besar...saya pun dekat sehari suntuk bertahan last2 emergency czer jgk. X lepassss...haha..saiz kaki lima..bukaan pelvik blh pegi sampai 8' je..takmo sepuluh..ok lah czer lah..2nd baby mls nak try2...terus opt for czer...

syawalsimpsons said...

dolu sebelom kawen ok lA PAKAI HEEL....sekarang ni tak da kot anak dah dua..nak berkejar lagi...heel juz kat opis jee...yang lain semua flat shoes je

NUNU EERA said...

sejak ade baby ni xleh nk pkai heel da.. rsa syg kt heel yg lma2.. :(

Fiza Rahman said...

Comel nya kaki. Saya pakai size 6/7. Badan kecik tapi kaki beso ☺☺

cahaya nur said...

kasut saiz kecik memang susah nak cari..pernah teman kawan Nur nak beli kasut,asyik takde stock je saiz 4 nie..huhuhu

~ NANA ~ said...

i suka heeks & wedges...tak pernah ada flat shoes sbb i rendah...hihi

~ NANA ~ said...

i suka heels & wedges...tak pernah ada flat shoes sbb i rendah..hihi

Cik Nooriah bt Mamat said...

Sy lagi kecik kaki..kalu try kasut saiz budak tu dlm sz 33 @ 34 jer..hu..hu sedihnyer

mas sab said...

Saya mnjual kasut saiz 4. Harga asal rm 199. Harga ofer rm 179. Boleh liht di link bawah
http://www.mudah.my/vi/50037197.htm
Berminat boleh pm. tq

Sarah Halim said...

siss!! bole tahu tk tinggi sis berapa? sbb org kata ketinggian ikut kaki biasanya. sbbtu orang pzndek kaki kzcik. sy biasa pakai saiz 36. tapi kalini vinci dia saiz 5. Agak agak muat tak? sbb beli online ni😭😭