Monday, December 30, 2013

serasi dengan make-up




mak jemah nak cerite pasal make-up hari ni...

ko dah kenapa aty oooii...
2-3 menjak ni nak melawo jer...
tapi tak lawo2 jugak ko tengok kaaaaann...

eerrrkk....sentap...

sebab tak lawa tu lah aku nak kasi lawa sikit...ngehngehngeh....

hape..ko ingat...dah kawen..
dah beranak pinak...
ade anak kecik..
tak ley nak melawa lebih sikit ker...
tak boleh nak make-up2...
takde maknenyer...

aku tetap aku...muwahahahahaa...




eerrr......aku nak cerite pasal lain sebenarnyer...


ko hengat tak aku ade cerite dalam 2-3 bulan lepas aku fes time try pakai bedak compact PIXY..??

tak hengat tak per...tak penting pon...

masa aku up entry tu..
ramai yang kate besh pakai bedak jenama tu..
kire serasi ar ko kan ngan PIXY tu...


tapi...tu lah...
tak sesuai tuk kulit aku...
mungkin kulit ko tak ade problem tegar macam aku ni kan..
tu cun jer jadi nyer ko pakai..

bedak nyer memang elok...terasa 'ringan'..
tapi biler aku pakai..kulit aku jadi kering sangat..
tak tau ar kenapa...
lama2 pakai..ade bahagian2 tertentu menggelupas...

elok ko kata..??
kalau menggelupas jadi putih melepak memang ar elok..
tapi ni...jadi bercapuk2 ar bedak kat muka aku...
jadi aku rentikan pakai...

tak sesuai ngan kulit muka aku kekdahnya...


jadi..aku kembali pada asal...
pakai ape yang jadi kebiasaan...

pppfffttt.....


mengada2....

menyampah tau..




bedak compact maybelline 
plus foundation loreal



aku ni pakai lah bedak compact ape2 pon..
janji dari jenama maybelline atau loreal...
tu aku cakap mengada2...


dari dulu aku memang setia ngan foundation loreal..
pernah baru2 ni aku try satu jenama ni...
tapi berminyak ya hampuuuunnn....
boleh buat nasik goreng ar kat atas muka aku ni -okeh..tu tipu-
jadi aku simpan jer lah..
maybelline pon okeh gak...
sebab 'ringan' dan warnya senang nak serasi ngan tona kulit aku yang tak berapa nak cerah ni...
kulit orang asia kate ko....ngeeeee....


tu naseb baik ar aku pakai stended2 tu jer..
kalau bangsa kene pakai jenama MAC ori ker...
haaaa.....pitam gak aku..bukan retis pon hokeh nak make-up bagai nak rak...ngeeeee
eerrr...sebenarnya aku pernah pakai dulu...
tak tak sesuai..naik jerawat...coooiiii...!!
ori okeh aku beli...-bukan beli kat uptown tu taw-

kulit ku tau..jenis sedang2 saja...yang sederhana...muwahahahaha...


*paaaaannnnggg.....!!!


lagi satu...aku suke revlon jugak...
foudation nyer...ringan dan menyerap...
kalau pakai flawless jer tak bercapuk2 even kene panas ke hape..




eeaahhh...apehal ko posing feeling model. patah riuk ni...wakakakaka...

-mase ni sebelum aku gi photoshoot tuk majalah PA&MA-
tu nanti aku cerite pengalaman aku hokeh..




aku pon tak tau motif entry ni...lalalalala...
nak cerite pasal make-up kot...



eerrr.....



kang tak update kang ko email2 aku soh update....hahahaha...


feeling diva sangat ko ek...




eeaaahh...nak bagitau ni...

esok hari lahi aku....

yang ke 31....



motif bagitau...??



kalau korang nak bagi hadiah....email aku..nanti aku bagi alamat...



muwahahahahahaha....



*matik lah aku kene lempang laju2...






notatanganaty :: dah 31 oooii......31 tahun...........












IKLAN



AJAR ANAK MENABUNG DENGAN MINI ATM MACHINE

HARGA :: RM 49 SAHAJA

BESERTA KAD ATM
MEMPUNYAI FUNGSI SEOLAH2 MACHINE ATM MACHIEN SEBENAR
-perlu memasuk kan atm kad untuk keluarkan duit simpanan-
-perlu masuk kan nombor pin-
[tak perlu risau kalau salah nombor pin atau anak main tekan2 sebab hanya perlu cabut batery belakang tabung tuk reset semula]


EMAIL :: nurha_abdul82@yahoo.com









17 comments:

Mimy Hamid said...

aku lg la...dah tak pakai bedak...tak minat dah...yg pntg aku suka eyeliner n eyebrow

Cik Puan Tqah said...

bile g photoshoot?kt mumsdreams ke? smlm ms tqah g c2 diorg ckp ade photoshoot utk pa ma

DHHassan said...

nice.

safiyyah osman said...

comel..ajaq pakai shawl mcm tu plsssssssssssssssssssss...

Cik Puan Rara said...

woi owi 31 pon tatap malatopssss aty! lawa lah aty ko ni! suka nya! revlon eh.ku pakai lah pixy tu ty,aku pakai ok lak.

izfanora said...

aty,org cantik pakai pe pun comel je.. huhu.. za pakai bedak tabur je kot..

YanaUjang said...

aku ada sejenis je foundation..beli kt etude house thn lps kot..smpi skrg x abeh²..aku suka pakai mekap² time peot je..sbb xyah nk pk cuci muka selalu..kehkeh untong jd pompuan! ;P

mama leen said...

seriyes cantik aty.. hepi besday.. jeles la kurus sangat..

ayahmamilisa said...

HAPPY 31st BIRTHDAY in adnvance aty..aty makin cantek skarang :)
moga business makin maju dan sihat2 slalu di samping hubby and anak tersayang :)

ctmah said...

aty nampak muda! xsabar nak beli pama hehe!

Nurul Aziz said...

pernah beli pixy sebab terpengaruh, tapi macam tak sesuai. rasa kulit jadi kusam. pastu terperuk jela. sekarang ni keluar tak pakai apa-apa, pakai bedak ayra, setel. hihi. belum rasa nak pakai makeup2 lagi.. :)


happy birthday :))

nayfatimah rasyid said...

#sama ler cam kulit kite ... sensitif x leh pakai sebarangan ... wah... masuk magazine ... tahniah yer .. tahniah utk hari lahir yg ke-31 esok, apa-apa pon semoga success dlm hidup #

Peri PiA said...

cun melecun aty ;)

Chekgu Azrine said...

sis..akk pakai foundation dari sendayu tinggi..
best!!!

Nurul Izayani said...

Huiii..lawanye aty..btw hepi becoming birthday..

Gieyana said...

Weh...nice beb!

Aku pang ko skali psl aku pakai MAC..tp tahan woo..stgh tahun pakai..

Salhah Suhot said...

Hepi belated birthday aty.. Penah try naturactor x? Bukan yg cover face, tapi summer cake. Jenis 2 way cake, bole pki cm compact biasa atau ngan span lembap. Sy guna tu je skrg. Sesuaiplak tu. Sy pun kulit sensitip ngan brg mekap..mmg kna avoid yg tiruan punya..