Tuesday, December 31, 2013

Hijab dan Tudung menarik




[sponsored / sticky post entry]




sekarang tudung dah macam2 fashion n design...
macam2 ruper bentuk ko boleh dapat..
macam2 jenis kain ada jual...

aku ni kekadang macam ikut gak perkembangan tudung...dolu2 ar...
trend pashmina n shawl...aku pon sibuk berlilit2...
sampai bergaduh2 ngan laki sebab laki dah sound2 soh cepat..
ko tau lah kan nak melilit tu..amik mase oooii...

lepas tu...fashion tudung indon..
haa ni memula kuar dulu aku tak suke..
biler pakai macam pelik jer muke...
perasaan sendiri..
biler start pakai..hamek...segala tudung nur kasih aku borong..
senang nak pakai..sarung jer..
selesa pulak tu...

lepas tu...ala2 tudung fareeda pulak...
berlayer2.. ber-belian2 kat dada kekdah nya...
aku tak dapat yang ori...yang celup pon aku belasah jer...
aku suka tudung ala2 fareeda ni sebab nampak esklusif...
kain chiffon...warna pun cantik2..
lagipon aku suka yang sarung2 ni...
senang..cepat dan menjimatkan masa...giteeewww...

lagipon ngan anak kecik ni ko tau lah kan..
pantang aku nak melawa lebih sikit..
belum sampai tempat nya..tudung aku dah senget dulu...

lepas2 tu...macam2 lagi tudung ada..
sekarang ngan inner magic..
ngan adijuma..
ngan glitter shawl...

pheewwww....

aku kalau pergi kedai tudung...
rambang mata...
kekadang...dah terlampau banyak...
tak ley fokus...sudah nyer aku tak beli ape2...
hapekaaaaaaahhhh....

hahahaha....

dah ramabang mata sangat kaaaann...


haaaa...aku sekarang selesa pakai tudung adijuma...
tudung bawal corak...
senang nak bentuk..
dan tak mudah renyuk atau kedut....
lagipon kalau aku pakai tudung tu..
orang cakap aku nampak muda sikit...

muwahahahahahaha....

lempang nak tak aty...



krik krik krik...


alaaaa..nak perasan sikit pon tak ley la ko ni...



ko kalau nak ikut fashion sangat...
memang tak mampu aty oooii...
ngan turban bagai...pppffttt....
tetiba hijabista sangat la pulak kan...


aku ni jenis bangsa...asal beli baju jer..mesti nak beli tudung baru...
mesti punyer ar...
sampai laki aku pon dah tau...
baju 'beranak' dalam almari...
tundung pon nak kene beranak pinak jugak....
haaaiihh kenape lah ngan aku ni... 

selalu seram2 jer nak mengajak laki aku keluar gi shopping tudung..
mesti kene sound punyer lah...
sentap...tapi buat tak bersalah..beli jugak...kahkahkah...

dasar sangat kaaaaann.....

tapi sekarang tak yah nak sibuk2 ajar laki meround semua kedai carik tudung kaler matching2...
dah canggih okeh...
ko duduk umah...ade line internet...ada on9 banking..
jangan kan kate baju..kasut...boleh beranak pinak..
tudung pon boleh beli on9 hokeh...

ko duduk jer lah ber-jam memilih tudung depan komputer ker..atau kat hp canggih ko tu..
tak yah penat2...panas2 nak gi mencarik...

tu kat ZALORA tu...macam2 design ada...macam2 kaler...macam2 jenis...
meraung 'purse' aku kat bank tu ooii membayar...
tak ley ku tahan napsu serakah bershopink on-9 sekarang ni.....huwaaaaaaa....





jom tengok...cuci2 mata...sambil cuci2 duit...
beli lah sesuatu sebagai reward tuk diri sendiri...ececeaa ko...
kemahen kalau nak soh orang menyopink kaaaaannn











ok...cukup lah tu...
kalau ko nak tengok banyak lagi tudung..shawl yang cantik2..
aku kompem ko mesti rambang mata nak pilih...
bukan setakat tudung...macam2 ada kat dalam butik on9 ZALORA ni...
ko sediakan duit jer lah....
jangan risau...harga mampu milik dan mengikut rate yang ko mahu kan.. 
cuba lah tengok dulu...




p/s :: nak try shopping baju kat ZALORA jap gi...







7 comments:

Chekgu Azrine said...

Skg dh byk choices shawl kt zalora..kan..sygnya ahkk xpndai sgt pkai shawl

Nurzakiah Hanum said...

selamat tahun baru 2014
semoga semua impian tahun 2013 telah tercapai :)

syawalsimpsons said...

cantik2 semua

nayfatimah rasyid said...

selamat hari lahir ye ...
perempuan memang tue ler ,, tang bajunyer , tudungnyer , kasutnyer , makeupnyer ..beg nyer lagiii ...

nayfatimah rasyid said...

boleh tak saya create a link kat
Links to this post kat bawah utk blog saya ;)

Cik Puan Rara said...

vahhhh besh neh! hehehehe

Happy New year 2014 aty!

Mommy ZaraZarif said...

hehehe..kelakar bce post ni..sy pon cmtu...wpun baru start berhijab, dhrambang mata..mula2 pkai xthu nkpkai jenis cmne..