Friday, January 10, 2014

Ada apa dengan nama blog




ade ape bai...??

aku jumpe beriban nama..
macam2 jenis...macam2 bahasa..
gempak2...pheewww...

aku pasti..semua blogger yang nak letak nama blog..
mesti maksudkan sesuatu ngan nama blog tu...
ade letak nama anak...
ade yang letak nama laki bini..
ade letak nama sendiri..
ade letak nama negeri...
nama pekerjaan pon ada..

ade yang aku rase...eeaahh acaner ko boleh terpikir nama gempak cegini eh...

hahaha...siyes ni...
aku kekadang kagum..
nama blog melambang blog tu sendiri biasanya lah...

aku bukan bidadari..??

eeeerrrr.......


aaaaaa............


uurrrrmmmmm....


krik krik krik...


entah....


kahkahkah....


dulu masa nak kawen...buat blog ni..
nama lain bai..

"seperti coklat"


konon2 suwiiiiittt la sangat kan nak letak coklat2 tuh...

gelakkan diri sendiri...

setahun gak ar aku gune nama tu..
elok jer lepas seminggu-2 kawen...[kot]
aku tukar nama...

dah kenapaaaaaa....

aku tak pasti..

siyes ni aku tak bermaksud ape2 pon yang nak mengaitkan dengan perkahwinan aku...

tapi lama2...
macam berkait jer pulak...

muwahahahahaha...

ku sedar diri der...

dulu sebelum kawen..
suwit2 dengan tunang -sekarng jadi laki dah-

sekali dah kawen...
hamek ko....

baru ko tau binik nyer ni celah mana perangai kaaaaaannn....
pemalas mat lazib...
dulu duduk kepit2...
ketawa pon comel2 kekdah nya...
siap cakap..saya ni pemalu orang nya....muwahahahahaa....


sila lempang diri sendiri....



sekarang...


ppfftt....

aku rase laki aku tak mampu nak describe....



kesian kat laki sendiri....



okey....berenti kutuk aku...

nak cerite pasal nama blog...


sebenarnyer lah kan..
nama blog tu adalah sesuatu yang istimewa...
bukan blog aku jer ar..
maksudnyer untuk semua blog..

makin lama ko berblog..
makin serasi..dan makin dekat ngan pembaca..

contoh macam aku sendiri...

orang kalau jumpa aku..
pembaca lah biasanya...
mesti akan sebut - "eeaahh blogger aku bukan bidadari kan..??"
adalah 80% lebih banyak dari orang tanya - " aty fared yer..?? "

sentap...


tapi kan...tu yang selalu rase macam nak tukar jer nama blog...
hahahahaha...

kenapa..??

pernah posmen panggil kuat2 depan pagar umah "akak aku bukan bidadari yer?? "

whaaaaaaat...??!!!!!

malu kat jiran ooooiiii...!!!


ni kes pembaca aku hantar barang lah ni...
tak boleh pulak ko letak nama aku aty jer kat situ...pfffttt.....

sengeh2 aku sambut...ngeeeee...

tu yang jam2 tu rase nak tukar nama blog tu....kahkahkah...

weeyyhh..pernah hokeh orang bahankan nama blog aku...
tak baik ko...

"kalau bukan bidadari berusahalah menjadi bidadari..."


hapeeeekaaaaaaaaaaahhhhhhhh....

okeh...

WHATEVEEERRRRR..!!

malas aku nak layan....


dah kate bukan bidadari kaaaaaannn.....lalalalala...



tapi siyes...aku banyak kali terpikir nak tukar nama blog..


tapi sayang...


tapi...terpikir satu nama yang mungkin lebih sesuai tuk gambar kan blog aku ni..

tapi..


hurrrmmmm......


terpikir sendiri...

untuk semua blog... nama blog ni kekadang dah jadi seperti ID diri..
jadi trademark...
die berada di tempatnya sendiri....


aku banyak kali gak tengok sendiri blog jenis tukar2 nama ni..
tak tau ar kenapa...
aku rase macam biler blog tu tukar nama seperti hilang blog die yang lama..
walaupon blog yang sama...

eeeeerrr...tuk aku laaaaa...

pernah tau dulu..
aku suker giler follow satu blog ni..
lama dah..kire otai ar...
bertahun2 aku kenal die dengan nama blog tu..
tapi tetibe die tukar nama blog..
masih tetap nama yang menarik..
tapi tah kenapa aku terus rase seperti ade sesuatu yang hilang...

haaaa...gitewwww...

pernah satu blog ni..
siap masuk majalah...popular...
tup2...tukar nama...
dan tu...tak aktif..
alahai...sayang nya....

nak jer aku cakap terus terang..
aku suka kan nama blog dia yang dulu..
yang asal..yang unik dan tersendiri....

kahkahkah...

macam ko kisah sangat jer pulak kan aku suka ke tak...


bai...die tetap orang yang sama..
cerite yang sama...
ko dah kenapaaaaaaa...


eeeerrrr.... aku memang suke pikir bende pelik2 sikit....

*paaaaaannnggggg.......



biasanya yang suka tukar nama blog ni orang yang ada anak..
hahaha...hampun yerrr...
tapi siyes...aku dah jumpe banyak blog cegitu..
belum kawen...nama lain.. 
biler dah kawen...plus nama laki..
masuk anak pertama letak nama anak fes tu...
okey..nanti anak ke-2 ke-3 ke-4 dan seterus nya..??

tak mampu aku pikir...

sibuk ar ko ni aty....



sokati derang lah ooii..

eeerrr...aku tak cakap pon satu kesalahan..
aku saja cerita pasal nama blog...

aku pernah jumpa satu blog ni nama :: CICAK MATI MENULIS..

eerrrr.....

cicak mati...??



menulis...???


krik krik krik......................


tak tau ar ade lagi ke tak..lama dah 6-7 tahun lepas aku terjumpe link ni...



ko tengok nama pelik2 kaaaaaaannn....


banyak nama2 blog menarik aku suka....


korang yang baru bercita2 nak create blog tu..
pikir gigih2 nak letak nama blog ape...
sebab nama blog adalah paling pertama orang akan sebut..
dan tempatnye kat ruang paling atas..
kekadang...orang tak tau pon nama ko...
tapi orang kenal ko melalui nama blog....

dan biasanya orang lebih suker google nama blog berbanding nama blogger tu sendiri...



aku....masih mempertimbangkan tuk tukar nama blog

biasa jugak orang jumpe aku tegur :: "mama Qaleef yer...?? "


......................................



qaleef jugak dapat nama...

mak nyer yang penat2 update blog hari2...


sentap....








notatanganaty :: ape cerite dengan nama blog korang..??















35 comments:

Petak Bunga said...

nama blog dulu ada kaitan nga vanila ka?

Masya said...

samelah dgn nama blog saya tu .. org lg kenal nama glamour masya sbb nama alam maya .. x pun nama anak sy .. sbb banyak cerita hal anak juga dalam tu hihihihi

Mama Safiy Arfan said...

hehe...dulu masa mula2 buat blog nama lain..skrg bru sebulan dua ni je tukar nama .hikhik..

aznor ibrahim said...

tayah la tuka hakak oi..sy pun kenal aty fared ni mula2 sbg aty aku bukan bidadari..hahaha

ayahmamilisa said...

hehe..dd suka ape dengan nama aku bukan bidadari ni..siap jadi tajuk drama kan dulu..hehe..:)

eima said...

xde cite pepe .. suka hati sedap nk letak je dedulu .. tp berkisah kehidupan seharian .. tp mmg kena la sbb aku jrg cite yg tak sweet2 ... hihi

nayfatimah rasyid said...

mmm .. memang pening nak letak nama blog .... sampai kan fikir punyer fikir hari pon malam .. tp nama 'aku bukan bidadari' sweet jew ... maintain jew x yah tukau !!

kekman said...

i pon habeh idea dah nak taruk nama blog. yang i nak...dah digunapakai pulak. cis sangat. last2..nasib lahh

tp i rasa kalo sokmo tuka nama blog..jenuhla orang nak cari nantii..so u xyah la tuka nama blog..huhu. unik whattt

blog i www.goldenlounge.blogspot.com

poyo sangat nanti MAS marah macam tiru dia :))

oshinz said...

pernah tukar nama dua kali. first tu: me, myself & i. pastu tukar kepada: ai itu l.o.v.e. pastu adjust2 sikit, terus kekal dengan nama: ai itu love sampai sekarang. malas nak pikir nama lain. hehe.

setuju.. nama blog tu dah macam satu identity blogger selain nama yang digunakan dlm dunia blogging ni.

erin said...

hahaha aku xleh byg posmen tu panggil aku bukan bidadari..hahaha pang kang tau la..hehe, jgn la tukar, x best la nanti aku rasa, sbb dh ramai kenal ko dgn nama ni..biar je. eh tapi ikut ko la..huhu

Allene said...

adoi... boleh jadi hal jugak ye nama blog.. ermm ...

lin still guna

celebration of love....

every thing yang hapen, sweet.. sour... kita celebrate... with love... jiwang tak??

izfanora said...

Tp kn aty,klu kte tukar nma blog,org yg follow kte xdpt news update entry dr kte kn..hurm..blog za pn plik,tp ln,mcm melekat plak..

Sj nk promote ni..kuikuikui..
http://senyumangadisgerimis.blogspot.com

DYatie said...

Ku salah sorg. Bahaha. But finally ku decide dgn I am mrs lee je. Penat dh ku nk fikir. Pernah fikir nak letak mak arissa bercerita. Kah3. Tp fikir balik kang ku ad anak lain sentap pulak anak aku. Cm kes page Arissa's Gallery la. Sobs. Tajuk blog bilis ku dengan doa smg rumahtangga kami hingga akhir hayat. InsyaAllah . Aamiin.

Chekgu Azrine said...

Sis..jgn tukar..
Akk suka nama Aku Bukan Bidadari sbb unik sgt..terbaik!!

mizzy amalina said...

ahahaha..suka2!!
dah lama ada problem yang sama..
nak tukar nama blog tapi xtau nak letak nama apa..
so skrg guna nama Mrs Emme dulu..
takleh nak fikir lah!!huhu..

cik hani said...

saya kenal akak dengan panggil aty fared.

bukan on the spot ingat ayat "aku bukan bidadari"

lesungpipit said...

kdg2 bile sis type n3 cm gini da jd lawak plak bile bace..gelak n senyum sorg2...

"mama qalef ye???"

klw qalef ade adeq acaner plakk???
hehehe

Liyana said...

haha xpyh tukar la... sng nk igt. mber opis pun slalu skodeng blog aty.

bila tnye buat ape tu.. tgh baca blog aku bukan bidadari ni ha...

hehehhehe

mama amir said...

samala kita...sebelum dan selepas...tapi pasni, dah tak tukar kot...hehe

Aku Bukan Penulis Tegar said...

salam,

lawak giler yang part abang posmen tu...LOL

ReYNa said...

haha.comel jek.tapi tu dulu pon rasa nk tukar nama blog.sbb masa awal2 dulu main bubuh je nama.hihi

Puan Simply Syeeda said...

sgt tertarik ngan entry nih.. sbb mmg terpikir nk tukar nma belog nih... hmm nk buh nama apa yaaa...

Puan Simply Syeeda said...

sgt tertarik ngan entry nih.. sbb mmg terpikir nk tukar nma belog nih... hmm nk buh nama apa yaaa...

ameris said...

pernah ada yg tegur "ni kak ameris kan?"

khairiah Mohd said...

sy termasuk dlm golongan yang konfius x tau nak letak nama blog apa...smp skrg dok terfikir nak tukar lg nak lebih simple n sdp nk sebut...tp x tau jgk nk letak apa heeee

sarah shamsyul said...

Xpyh tuka la aty. Nama blog aku bukan bidafari tu mmg sesuai sgt ngn aty.ade keunikan-kesederhanaan-tp kdg ade gak over excited bab shopping teehee.so itu mnunjukkn aty y sbnar.rs nya klu aty x guna nama tu,msti ade org len y sambar nnti.x best laaa.

Blog kite pn sama.mcm2 tuka.skg pn rs nk tuka tp dah xtahu nk guna nama apa y nk describe diri sdiri tu

Ayu Rashid said...

jgn tukar. dah jadi benchmark.

mine?
Ayu Rashid.
Sempena nama sendiri dan nama arwah ayah :)

alhamdulillah, dapat bina benchmark dalam bisnes wp tak seberapa hahaha.

Salhah Suhot said...

Sy paling fail bab cari nama lah.. Tu yang keluar ceritasukasuki tu..tapi mmg ada fikir nak tukar nama blog...biar nampak lebih dewasa..

Linda said...

Hehe lawak entry Aty ni....mcm saya org panggil ibu sbb nama blog nota ibu......mmmmm

nurin khairi said...

nama ID blog saya nurinkhairi , dulu kawan ingat tu nama bakal anak. Nak buat jugak nama anak tapi husband tak suka nama perempuan ada letak nama lelaki jugak. hee.

nurin khairi said...

nama ID blog saya nurinkhairi , dulu kawan ingat tu nama bakal anak. Nak buat jugak nama anak tapi husband tak suka nama perempuan ada letak nama lelaki jugak. hee.

Mommy Lyna said...

Ok Ape ABB ni. Hehe. Tukar boh akronim pun OK.

Fara said...

aty....tolong la jgn tukar nama blog nih. senang nk ingat pastu cam sweet je. cam comel je.

Ada Pro said...


Infonya bagus bgt Gan. Artikelnya bermanfaat mudah-mudahan blog ini banyak pengunjungnnya.


Link text
KLIK DI SINI
KLIK DI SINI
KLIK DI SINI
KLIK DI SINI
KLIK DI SINI
KLIK DI SINI
KLIK DI SINI
KLIK DI SINI
KLIK DI SINI

totopermadi1 said...

This is my first visit to your blog, I get a lot of useful information here. nice blog ..Thank You

regards
deco4room