Thursday, January 09, 2014

LABEL :: bekas stationery kecik




berhari2 takde entry..
eerrr...baru 2 hari...

sibuk ngan urusan peribadi...
jangan kan kate blog...
semue bende pon terbengkalai...ppfftt...
kesian pink garage...eeaahh..?? hahaha...
pink garage jugak yang ko kesian kan...
blog sendiri tak kesian pulak ko kan...

krik krik krik....



haritu..dan cakap nak share pasal susun atur workstation aku tu..
tak siap2 ya hampuuuunnn.....
okeh..siap setakat satu laci jer..
tu pon..malam tadi gi Daiso beli partition baru ready made jer...
dah kenapaaaaaa....
haaa...tu nanti aku cerite lah biler aku up entry pasal tu..

nak amik gambo...dah gelap...tak lawa bai gambo nanti...
tunggu esok jer lah..

aku ni terus2 cerite macam ko paham jer pulak kan..
mey ni aku bagitau cerite sikit...
kat group -kami suka susun atur- kat Fb..
aku ade share dah awal2 satu gambar susun atur laci kerje aku
gigih der aku buat partition sendiri..
kemahen berjam2 aku buat...
tapi tak sempat nak tunjuk kat sini..
aku dah tukar lain...kahkahkah...
haa..tu nanti2 aku cerite la biler aku tunjuk susun atur laci tu..

malam ni...eeaahh...siang ni aku nak cerita pasal label aku buat malam tadi..
okeh..aku buat entry ni malam semalam..
pukul 2.23 pagi...lepas gigih menulis alamat kat CN tuk penghantaran barang..
semangat nak buat label tetibe..

alaaa...label aku tak sampai pon 10 minit siap dah..
okeh...tu tipu...
nak ukur jer dah amik berapa minit..gunting lagi..
tapi tak ar amik mase berjam pon..
label simple jer..
pakai blackboard sticker...
pulak tu buat bukan banyak nau pon..
setakat 5 ketul jeeeeerrrr....



botol IKEA..aku memang banyak botol ni..
sebenarnye bukan semua botol tulen IKEA pon..
ada botol2 ni aku dapat masa gi majelis kawen sebagai gift dari perantin..
tu jadi bertambah2 banyak tu....

dalam nyer aku isi bende2 kecik macam pin papan tanda - ubat stapler - battery kecik - macam2 lah lagi
tu aku senang nak label kan...
senang nak carik kekdah nya..
eleeeyy...sedangkan..bukan banyak nau pon..
dan bukan ko tak ley tengok dari luar botol pon kan..
saja2 konon nak gak ko letak label...miahahaha....


bentuk label pon yang senang2 jer..
senang aku nak potong..
tulisan pon..tak de bunga2..
aku sorang jer pon nak tengok dan guna..
laki aku tau main mintak2 jer macam biasa kan...ngeeee


jadi..ini lah dia..
maafkan kalau ada kesalahan bahasa...hahaha...
Pin board..?? boleeehhh laaaaaa....
ko tengok pemadam ada bekas khas - tu menandakan aku banyak pemadam...!!
tah dari mana datang nya tah...bukan selalu guna poooonnn.....
Dawai kokot..ko tau..?? tau lah kan... tak kan aku nak letak ubat stapler pulak..
eerrr...kate ko sorang jer nak tengok..uhuukkss...


okeh...tu jer tuk kali ni...
kalau rajin aku update petang2 kang..
ade penghantaran barang hari ni ni..
macam biasa lah..
memang tak berapa nak lapang...
aku gigih kan jugak update -walaupon ko bukan kesah mane pon kaaaaann...

motip...?? 
kesian kat blog sendiri.....ngehngehngeh....






22 comments:

izfanora said...

Rajin sgguh lah aty oiiii..

Gieyana said...

Cantik beb partition tu..kemas! Mmg beli kt daiso eh?

HanNis SaNia said...

wow ini boleh jadi inspirasi 5s ni :) hihi nice

Ayu azmir said...

Comel je.... hikhikhik... betul la majlis uma kawen banyak dapatkan sekarang...

cik hani said...

rajin. Kemas

Mila Ahmad said...

dawai kokot tu bunyi mcm dawai yang mengigit je kak hahaha...

TelingaBulat said...

xpernah xkemas..sentiasa cantik

eima said...

ok la ko amalkan 5 s kat rumah ..senang ngan mudah nk cari brg

Cik Puan Rara said...

hahahaha lawak lah aty ni.xpe aty.slow2.pink garage tu update selalu!

nayfatimah rasyid said...

OKEY LER TUE ...kreatif sesangat
'-'

Ayu Zan said...

menarik kak!

Fiza Rahman said...

Rajinnya lah. Nampak kemas.

~ NANA ~ said...

rajinnya!!! sampai benda kecik pon nak label mmg tabik la...hehe

julie hussin said...

Kemas buat cmtu....mcm nk tiru je...ekekek

Nory Zoulkefle said...

Gigihnyer akak...tapi bestlah nmpak kemas dan teratur je..suka tgk...

Norly a.k.a MamaLeana said...

Salam. Mana nak beli blackboard sticker tu???

syawalsimpsons said...

cantik susun atur ruang ni

khairiah said...

kemas!!! tambah lawa plk partition 2...

julie hussin said...

aty...nak tnya...partition dlm laci tu beli kat mane ek?cantik laaaaa......

ayahmamilisa said...

aty memang sangat perajin tau..hehe :)

Fizah said...

Dawai kokot itu.....sangat c.o.m.e.l!

;p

nurin khairi said...

Tp dawai kokot punya bekas tu mkn space..baik letak kt dlm kotak asal..errr.. Tp x cantik la hee