Friday, January 03, 2014

di sebalik tabir photoshoot majalah Pa&Ma




eerr..malu nak cerite sebenarnya...

ko tak glemer tetibe ade jemputan masuk majalah....
phheeeewwww....

nebes bai....


selama ni...aku selalu verangan nak masuk majalah deko2 jer..

Impiana ker...Anjung Seri ker..
eeaahh...aku perdah dapat offer tu..
dari Impiana - Anjung Seri - Wanita - Harmoni - ada lagi satu tak hengat lak aku
tapi semua pasal umah jer kan...
haaaa....tapi semua aku tolak..
tu rancangan Intai2 deko kat TV3 tu sekali aku pernah jugak tolak..ppfftt....
macam diva jer pulak ko kaaaaann...kahkahkah..
belum mase nyer lagi bai..
ko ghiler nak masukkan umah aku yang tak siap tunggang langgang tu...
tunggu dapur aku siap....ngeeee...


dan..tak pernah sekalipon aku terpikir majalah parenting nak offer aku...

majalah Pa&Ma karangkraf..
ko kalau mak2 mesti tau nyer pasal majalah tu..
aku dulu mase pegnan tak pernah miss ooii beli..
majalah tu memang bagus sangat tuk aku..
banyak info..dan membantu..
tapi eeerrr...dulu ar..
lepas2 beranak..dah jarang beli...

kalau beli pon tak pernah sempat aku nak belek dari kulit ke kulit macam dulu...

tu majalah 3 bulan lepas aku beli..
tak habes lagi tu baca...
jangan kate 3 bulan lepas nyer..
yang aku rase setengah tahun lepas nyer pon..
tak habes baca lagi bai...

sadis...


okeh berbalik pada photoshoot tu...


masa dapat offer dari Intan majalah Pa&Ma

aku rase ade lebih kurang seminggu kot sebelum tarikh photoshoot tu..
photoshoot hari Jumaat 27 december 2013..

gelabah kudut gak lah aku pikir ape nak pakai...


muwahahaha....


ko tengok..ko tengok....sibuk pikir ape yang nak dipakai...

pheghak la pulak tak pernah masuk majalah...
uhuksss....

tema yang intan bagi adalah kaler hijau...

so kene carik hijau memandangkan aku tak de baju warna hijau..

eerr..tak de eh...??


tah....aku pon tak perasan sangat....


geng gojes kat Fb tu tau lah mase tu keadaan nyer...kahkahkah..

aku memula nak pakai dress..
teringin konon nyer...
tak pernah pakai ooooii...!!!
gi boutique amik gambar tunjuk kat geng gojes dulu...[hek eleeeyyy]

walaupon cantik -baju tu-

tapi aku rase macam hover sangat lah pulak...
takut tak serasi la pulak dengan jemputan lain...

eaaahh...haaa...lupe nak cakap..

bukan aku sorang jer tau
ko hengat ko diva ker aty ooii....hahaha
ade lagi 2 blogger popular - kak Filla Ibrahim dari blog Kaseh Aleeya dan  Lieyalatiff dari blog kembara chynta kami
so..takut clash pakaian..
aku amik langkah selamat...
pakai baju lebih santai..

okeh..sebenarnya...

aku ada 2 pilihan...
samaada nak pakai baju2 ala2 sopan mak2 sangat kekdah nyer
atau bergaya ranggi..
ppuuii..begaye ranggi konon..
ranggi kaaaaahh...
asal nya aku pikir nak pakai blouse labuh ngan palazo...
memang sopaaaaannnn sangat aku rase...muwahahahaa...
kate majalah parenting kaaaaaannn...

tapi akhirnya...aku pilih tuk menjadi diri sendiri...[cissss]

pakai outfit yang betul2 aku selesa..
dan yang betul2 ke-aku-an lah...ngehngehngeh...

tak kose tau...

kang ade pulak orang cakap aku depan lain belakang lain pulak kang...
kahkahkah...

jadi pendapat aku...

lagi konpiden kalau kite pakai ape yang kite suka dan selesa....
kan kan kan...

yang menarik nya

3 hari sebelum photoshoot aku dapat offer tajaan baju dari pihak ZALORA Malaysia..
jangan ko tanya macamane aku boleh dapat..
yang penting aku tak mintak...
tapi malang nya...aku terpakse tolak..
sebab..lagi 3 hari oooii....
memang tak sempat ar..
nak pilih baju beriban kot dapat tu....
dan lagi...nak tunggu pos lagi..
dan lagi...aku tak nak amik risiko..
takut biler sampai aku tak pekenan ker...tak sesuai ker...terbesar ker kan...
dah kalau di taja..terpakse ar pulak pakai jugak..
menanges tak kuar air mate lah ko nanti...
jadi...aku tolak secara baik..



outfit of the day
simple jer kan....tapi aku rase konpiden..
tu yang penting

-pagi sebelum bertolak-



check-in pukul 9.30 pagi
photoshoot pukul 10
sempat gi sarapan kat cafe karangkraf



ready gambar ber-3



aku nyer kaler baju jer lain...!!!! pheewww...
memula aku dudk tengah sebab nak bagi perbezaan warna..
tapi sebab aku ni kecik lah sangat berbanding derang..
nampan macam 'tenggelam' dek kerusi yang besar itu..
jadi..aku duduk tepi...




yang gojes duduk depan tu kak Filla -tak kan ko tak kenal kaaaaaannn-
dan cun belah kanan tu pulak Lieya Latiff





lepas amik gambar ber-3...
amik gambar sorang2 pulak..

memula kak Filla posing dulu...
dah tentu lah hebat kan..sebab dah biasa...
kak Filla ni cantik orang nya...selamber n friendly...





lepas tu sudut yang berbeza
aku pulak posing bagai nak rak..kahkahkah...



dan turn Lieya Latiff lak
Lieya ni sebaya aku...anak 3..
anak sulung dah sekolah rendah hokeh..
tapi sungguh kalau ko tengok dia..langsung tak nampak macam mak anak 3...cuuuuunnn...!!!



hari tu..qaleef adalah sangat behave..!! 
aku amik gambar tanpa sebarang gangguan pon..muwahahaha...
tak pasal Lieya dok puji2 dak qaleef....pheeewww...
tu time ko tengok die behave..
tak tengok lagi time die mula nak bershuffle..ngehngehngeh...
kompem menyesal ko puji....


ngan blogger Lieya Latiff



ko tengok..aku pakai kasut 4 inci hokeh..
tapi lepas 4 inci baru aku sama tinggi ngan Lieya ni..
ngan kak Filla pon cegitu...
tinggi2 oooii derang tu semua...uhukkuhukkss...






ngan blogger kak Filla Ibrahim



kasi can la qaleef interframe sekali ngan kiteorang kan...
biler lagi....ngeeee....







ini lah penyelaras column Intan Jasrina yang baik dan peramah lagi suke gelak..
mekaseh jemput aku memeriahkan majalah..eeaah..?? hahaha



haritu..photoshoot jer..
interview dah siap2 email dah tinggal jawap jer dari email...
jadi senang....tak buang masa...dan kerje jadi cepat sangat...
sebab lepas tu aku ade urusan lagi...
pulak tu hari jumaat kan..
laki aku nak gi jumaat....

aku memang gi mana2 mesti laki aku nak bawak sendiri..
kalau aku pergi sendiri...
aku tau die tak tenang jiwa raga...kahkahkah..

eeaahh...siyes ni....

nasib baik lah kerje laki jenis flexible..
cakap awal2...gheti ar die arrange masa kerje die kan...
sepatut nye die out station mase tu aku rasa..
tapi demi aku kata nya....mihmihmih.....

biler keluar...??




eeeerrrr..........






tak nak bagitau...
ko nanti gi lah tengok sendiri...muwahahahahaa...


paaaaaannnnggggg....!!!



tah acaner lah ghoper aku dalam tu yer..
tah sememeh agak nya...

tetibe malu....

hapekaaaaaaaaaaaaaahhh....!!!













IKLAN




DOUBLE CEREAL DISPENSER

RM 159 ONLY INCLUDING POSTAGE

cepat..!! hari ni last order..lepas ni tak amik dah order ni tau...

EMAIL :: pinkgaragecollections@yahoo.com






31 comments:

Ayu azmir said...

wahhh... seronoknya..... bagus la macam tu ... lepas ni da bole terima semua offer tau... ok je....

Deqla Manjew said...

wahh cun2 semua.. blogger lieya latif tu sy kenal.. byk kali gak terjah blog dia.. blog yg menarik..

Nurzakiah Hanum said...

Moning
singgah pagi

syawalsimpsons said...

wahh bestnya join photoshoot kan

eima said...

erbaik .. dasat la ko ni .. kagum kagum

Linda said...

wah hebat betul mummy2 ni semua...congrats!

Chekgu Azrine said...

wow..rasa bangga akk ada kawan blogger masuk majalah

DHHassan said...

wah bestnya.

Nursaila Norman said...

waaaaahhhh..glamer lah aty lepas nieeee..hehe! tahniah2..untungnya dpt masuk majalah..ramai org kenal lepas ni :D

Shafiee Aiman said...

ohmaiiii!!!!bapak tinggi kasut...tp kasut tu sangat glamer dlm entry lps2 kamu kan.......btw tahniah (,")
~pn supik~

✿ Mimi Rheem ✿ said...

wow..cun la..x nmpk mcm mak2 pun..

Sharz said...

cantik sangat!!! dan high heel tu memang wow!!! :D

Liyana said...

wahh seronok nye!
glamour la aty pasni :)

Gieyana said...

Syoknyer..:)

sarah shamsyul said...

Semua cun. N pilihan bju aty menarik.hehe.bru nmpk x boring.nnti da kua,bgtau la.x kire

aThidEaN said...

artissssss:)

nak beli mag pa ma pas ni

YanaUjang said...

untunglaaaa....hoho~ :D

safiyyah osman said...

cantik semuanyaaaaaa....

Nurul Izayani said...

Lepas ni tiap2 bulan la dok tgok pama..nk tgok bile aty kuar..

UMIE SUE said...

atyyyyy cantikk..bangga yeayyyyyyy

TelingaBulat said...

comel nye aretis ni hehe

puan.mila said...

aty mekap sndiri ke? cun!!
dressing pun lawa..mjur tak pakai dress y view dlm grup gojes tu kan??kehkeh..kalau tak ter overr laa..

mOoN said...

kelasss arrr...hehe..lawa baju..nak jugak.. ngeeee

Nory Zoulkefle said...

wahhh glamourrr hakakk...
nanti nak beli lah majalah Pa&Ma, nory tak pernah missed beli lagi taw...hehehe

nayfatimah rasyid said...

wah lepas nie lagi meletops ...
semoga sukcess selalu '-'

~*Dandelicious Princess*~ said...

Santek outfit. Lovw that green and pink sandal

Balkidz Hunny said...

kelassss ko wehh!
aku setakat masuk contest je majalah PAMA ko jadi model. retisss sangat!
Bila keluar weh? bgtau laaa. dah la aku pun mcm ko majalah beli bualn lepas bulan ni x abis baca. HAHA

lieyalatif said...

perghhhh dah kuar cite nie...mmg pantas cekap lagi cemerlang laaa aty ....lieya gak laa berjaman dok dlm fail nak edit ni hahhaahah....

wahhhh puas hati lieya tgk pic dari kamera canggih nieh...cantik gile hokeyyyyy....kalo tgk dari hasil kamera aty ni, rase2 kuar kat majalan sure cun nie...kalo tak cun nanti kite ramai2 bom intan kakaakakaka....seb baik intan sporting kan aty.....

nice to meet you aty...keep in touch key dear.....

Fiza Rahman said...

Phewitttt...nak autograph please ☺☺

Masya said...

wahh bestnya dpt masuk majalah...

TheRaw Redx said...

nampak muda2 je semua. macam anak dara je. nanti bole share tips kecantikan. sy mama afia ada share juga sedikit tips nak ajar anak always behave. nanti bole la try tengok dekat my blog ok.

www.sinashaari.com