Thursday, January 02, 2014

MISI :: Mencari perabot untuk work station @ Ikea



sebelum ni aku cerite aku ada bilik kerje khas...
tapi tak ada meja bagai..
setakat ade rak yang sarat jer..
lepas tu..kerje2 aku makin bertambah...
dulu bisnes biasa2 jer..
kalau rajin buat..kalau tak..aku tak ada aku tak kisah pon..
tapi baru2 ni..sejak 3-4 bulan lepas..
biler aku mula series...mula mencaftar syarikat..
dan memula kan banyak step..
aku rase...aku perlukan work station khas..
yang boleh aku buat kerje ngan selesa dan lebih teratur..
bilik tu..kalau ko tengok ghuper nyer..pitam oooii...!!
kat situ lah segala aku longgok kan barang2 stock..
kat situ lah segala kotak..
memang setiap kali nak buat kerje..
aku pening mencarik  barang..
sampai satu masa...pernah customer mintak tracking number..
aku tak jumper Cn tu...!!! ko dapat bayangkan tak keadaan bilik tu..

ppffttt....

eerr...ok..
tu bukan salah meja ker hape..
tu masalah aku yang tak banyak masa tuk mengemas dan buat 5S setiap kali pon...

sudah nyer..bilik tu dah macam stor..
nak carik hape pon tak jumpe....
pengsan...

jadi alasan tuk buat atau carik perabot tuk work station baru adalah munasabah...
ngeeeee.....

taaakk...ni bukan alasan semata..
teruk pat poloh hari [at poloh malam aku pikir tau samaada nak ker tak nak..
okeh...tu tipu..
aku cuner TER pikir..dan terus rase -aku mesti beli...
muwahahahaha....

tak kelakar...

krik krik krik.....

tapi aku betul2 perlukan nye sekarang...

cume 2 perkara aku pikir nak buat tuk realisasi kan impian aku..ecececeaahh

samaada buat built-in perabot 
atau beli siap jer kat IKEA..

2-2 bagi aku praktikal...
takde timbul masalah since aku tau aku boleh dapatkan ape yang aku nak dari 2-2 method ni..
wwaahh ko method tetibe...kahkahkah..

dalam beberapa minggu lepas..
aku arrange tuk dapatkan ukuran dan bentuk workstation yang aku nak dari kontraktor
tapi sampai sekarang nan hado nak dapat quotation nyer...

jadi..dalam beberapa hari lepas..
kiteorang gi survey kat IKEA...

ikea....lama ooii tak pergi..
siyes sangat lama...
eeerr..rase last pergi ritu masa raya haji kot...

agak nyer lah....


.......................................................


okeh...sambung..

cume yang susah nyer mencarik ape yang aku inginkan kat IKEA ni adalah perabot yang ngam2 tepat ngan runag yang aku nak buat workspace tu..

haaa..kat situ lah kelebihan buat built in cabinet kan...

berjam2 kiteorang duduk kat dalam tu mengukur dan membandingkan...













bagi aku..dalam banyak2 bende kat IKEA ni...
perabot pejabat agak kurang sikit lah pilihan...
tapi kalau kene gaya dan teror ko susun atur mix n match
ko akan dapat barang terbaik dengan harga yang jauh lebih murah dari ko buat built-in cabinet

jadi...


aku beli tak..??


haaaa...tu nanti...dah siap workstation aku...
ko akan tau aku beli ker idak kat IKEA ni...
atau aku buat built in cabinet jer...


kiteorang duduk kat ikea ni jer nak 4 jam kot...
memikir..berpikir..pikir dan pikir....
ngan qaleef nyer yang macam2 hal...gggrrr....

sudah nyer...habes jugak nak dekat Rm 600 hengget aku kat IKEA tu...
mengayekan lagi orang tu...ppffttt......


dan sebagai reward konon nyer aku dah mengayekan derang lebih 400 hengget..
aku dapat organizer book 2014 planning dari ikea secare percume...
eellleeeyy berape sen sangat kaaaaann...
bagi lah aku free perabot ker kan...

tak bersyukur....

paaaaannggggg......!!






yang ni sticker tampal2 tu...



ok lah..aku suker jer..
since aku pon tak ada organizer lagi kan...
aku memang suker jenis macam ni...tak yah nak tulis buat karangan sangat lah...
cukup lah aku membebel kat blog ni...ngehngehngeh...



okey..tu jer nak cerite..

sibuk dah ni 
harini ada penghantaran barang...




10 comments:

Gieyana said...

nice beb prabot kat sini..panggg! aku nk g IKEA..ekekek

All About AnaYna said...

Cantik gak organizer tuy..tp kte jauh..x dapeklaa nk menapak ke ikea bagai.cuci2 mata tgk gmbo kt blog aty jela pown heheh

Sha Nikitasakura said...

Tak sabar nk tunggu citer workstation ni..sy pun tgh godek2 idea utk ruang ni

Nurzakiah Hanum said...

cantik2 design ikea

cik hani said...

tak sabar tunggu hasilnya..

ayahmamilisa said...

wah dah nak ada home office sendiri..bestnye tak sabar nak tengok aty deco home office :)

Sharz said...

bestnye dapat organizer ikea!!! tapi kene beli brg sampai 400 tu memang mencabar minda patut ke tak semata-mata nak dapat organizer tue..tapi memang ade alasan la nak g shopping kat sana..hehehe.. :P

Chekgu Azrine said...

teaser lg ke sis..ala!!!

Fiza Kushina said...

Saya pun dpt organiser ni shopping brng msk rmh baru last week. Comel sgt. Cam syg nak guna plak. Hehe

Mommy ZaraZarif said...

waaa....bestnye..