Monday, January 06, 2014

IMPIANA :: My new WORKSTATION








jadi...ini lah die workstation aku.. yang baru...
memang baru sangat...aku ngah teruje sangat ni lagi...hahaha


dalam banyak2 bende kat umah aku ni..
aku tak pernah pikir naj buat workstation...kahkahkah...
dan tetibe..ni pulak yang aku eksaited kan....

tu maknenye aku benar2 series dalam berniaga...
persetankan makhluk2 yang seperti langau bunyik bising yang tak akan mendatangkan hasil baik pon..
tak penting hokeh...
bukan orang yang bagi aku duit tuk hidup kan...
semua rezki Allah..
ape yang orang cakap...ape yang orang pikir..
anggap jer lah tu semua dugaan..
fitnah di mana2...semua orang mudah membuat fitnah...LOSER..
tapi tak cukup loser lagi tu..
bagi aku..yang paling loser adalah orang yang mendengar fitnah tersebut..
dan percaya bulat2 tanpa berpikir panjang menjatuhkan hukum dan cakap lebih dari yang sepatut nya...
macai....uhuukkss....

alhamdulillah..
masih di berikan rezki oleh Allah..
sekarang..dalam proses tuk next step dalam perniagaan iaitu nak bukak satu lagi cabang perniagaan [franchais] yang lebih real 
dan sangat berbeza ngan bisnes yang aku ngah buat sekarang ni...
maknenye bukan on9 la..
dan bukan bisnes barang2 yg aku jual sekarang ni...

Qaleef pon dah besar sikit sekarang...
Jadi aku dah boleh lebih fokus dan mudah nak bergerak...
aku rancang dalam masa setahun ni...
Aku kene gigih sikit la...
Insyaa allah..semoga allah permudahkan urusan aku...


ingat lagi aku pernah gebang kat korang lepas aku berenti kerja nak buat ape..??
azam aku tahun 2013 ape..??
ingat lagi tak aku pernah cakap kenapa aku merancang kelahiran anak dalam tempoh 2 tahun??
-selain dari sebab czer-
iyeerrr..semua kerana ini...
alhamdulillah..
walaupon banyak dugaan...dan jugak agak slow sikit..
tapi sekurang2 nya...aku usaha tuk merealisasi kan ape yang aku betul2 nak..
gigih carik duit...menyimpan...
tu pon ade orang cakap aku tamak...
hapeekkaaaaahhh.....
giler ko tak suka banyak duit kaaaann...
muwahahaha.....
kalau tak..tak kaaaaannn lah orang2 kaya datin2 puan2 seri...kerabat2 tu..
dah kaya raye..laki kaya...tapi masih nak bukak bisnes itu ini...


eerr...ok2...

selebih nya biar Allah yang urus kan...
aku yakin sangat dengan percaturan Allah..

rezki Allah nak bagi...kite tak sangka..
ada jalan nya...
yang penting usaha..dan perbaiki urusan2 kite ngan Allah...


eeeeeekk...baik2..
nak cerite pasal workstation baru lah ni...

ko rase...ni aku upah kontraktor pasang siap atau aku beli dari IKEA..??


alaaa...aku rase ko dah tau kot..
tengok cegitu ruper mesti ar dari IKEA kan...~Lalalala.....
ritu dah soh orang ukur dah...
tapi lama sangat..
aku ni dah tak boleh bertahan dah...
hahaha...ko tengok...dasar sangat kaaaaaannn....

sebelum orang tu bagi quotation aku dah siap2 setel beli dah...
kan aku cakap...aku benar2 perlukan nya....
sangat2.....kertas kerja aku mase tu segala dah berterabur..
nak buat proposal bagai...memang rase nak naik hangin setiap kali mencarik...
jadi...tekad....2 hari gi IKEA..
gigih mengukur supaya betul2 fixed ngan ruang...

dan yang berbaloi nya adalah...
kos keseluruhan aku beli dan buat ni adalah lebih murah dari aku upah kontraktor tuk buat built in cabinet
paling penting...masih lagi menepati kehendak serta keperluan aku...
ececeeeahhh ko ayat..mentang2 belajar akaun n ekonomi kan dulu....
eerrr...kehendak jer lebih tuuuuuuuuuu.....ppfftt....

baik lah...



semua nak putih kali ni..
gigih aku mencarik fail kaler putih jugak...ngeeee...


semua barang adalah dari IKEA..
kecuali board cekelat - fail tingkat bawah tu dan laptop besday pemberian asben aku tu..
kerusi tu pon aku beli kat IKEA
beli paling murah...hahaha....nak kaler putih tapi habes stock..
sebab kan terdesak...aku rembat jer lah...
ok jer..selesa dan menjimatkan ruang...penting adalah motip tercapai-
board cekelat tu nanti aku nak buat kasi menarik sikit...
nanti yer nanti...kalau tak sibuk....ppffttt....


minggu depan nak carik printer idaman kalbu...
ritu ada kaler putih aku jumpe brand HP kat kedai2 dalam Aeon..
harga pon ok...
tapi nak survey betul2..
laki ajak beli kat digital mall jer..
lagi senang nak pilih dan harga mungkin ley dapat lagi better..
insyaa Allah...




pasal susun atur..dalam laci..filling... dalam rak...semua tu..
insyaa Allah aku akan up satu persatu..
kang aku buat teaser kan ade yang hangen lak kang...hahahaha...
jadi..aku terus up jer nanti..
eeaahh..dah siap...
DIY hokeh....dan aku rase...tu lah kerje paling gigih aku mampu buat selepas sekian lama...
ngehngehngeh.....



notatanganaty :: bila ada sedikit kelapangan..ni lah kerje kesuakaan aku














33 comments:

YanaHime said...

lawa SOHO awak. gud luck in ur biz ^_^

*SOHO-Small Office Home Office ^_^

Chekgu Azrine said...

Kemain..
Good luck dlm bisnes yg sis ceburi ye

izfanora said...

Alahai,bestnyer...nk umh sndri gakkkkk...

S.n.Fariza said...

kemas. all the best aty :)

Ayu azmir said...

cantiknya... putih....

Fizah said...

wahhh terbaekkkk nii....:))

lieyalatif said...

mmg kemas dan teratur laa aty.....tabik spring tgk cara aty deco n susun atur....mmg jadi panduan kat lieya tau ekekeekekek....

comel sgt putih...nampak bersih dan kemas jek....ni dah sedia mmg nampak bertambah kemas dan teraturnyer......

husben lieya pun pakai printer hp white color tu aty....jenuh gak die cari nak padankan dgn imac die tuh....

Nurzakiah Hanum said...

sangat kemas

Mommy ZaraZarif said...

salam kenal...thanks drop kt my blog..i follow u k...

Riana said...

Kagumnya dgn aty nie..gigih!

~ NANA ~ said...

semua putih...suka!

Fitrihadi said...

wahh cantik. putih bersih je. Letak mac satu mesti cun. huhuhu

Gieyana said...

Nice beb..aq nk g ikea thaipusam ni aci dak? Ekeke

safiyyah osman said...

Good luck aty... abaikan apa org nk ckp... just kejar impian kita ...selagi suami bagi izin ..selagi tu redha allah ada dgn kita...jauhkan perasaan hasad dengki..insyallah berlumba2 rezeki dtg :)

Siti Fatimah said...

siyes kemas n tersusun...jeles nye tgk..

eima said...

Inshaa Allah boleh berjaya good luck aty ....

ida said...

alamak, cam nak sama jer ngan my workstation..Ikea maliii jugak..

Rilla said...

Really inspired by Aty. Hopefully, one day I pun boleh jadi WAHM jugak

.Lydia. said...

bestnye..sume ikea.
biler la nk dpt mcmni..

Aeen said...

smart workstation semua putih...sejuk mata memandang...:)

Allene said...

wah.. cantik. simple n elegen.

mamaairis said...

Perghhhhhhhh...lawa betol...bila la nak ada sendiri nih...huhuh..skang dok tumpang meja cenonet anak jek....

syawalsimpsons said...

SERIUS SUE SUKE SANGAT DENGAN SUSUN ATUR RUANG UMAH NI...CANTIK N SIMPLE...ORG KATA LESS IS MORE KAN

khairiah said...

kemas n cantik sgt....bestnyeeee

Rizziela said...

Kemas & cantik..baru semangat nak buat keje kan

malynd_anggun said...

terbaikkkk nyeeee work station dia!! cantikkkk sgt aty!! good job!

nayfatimah rasyid said...

wah cantik nyer work station dia ... theme white ... i like ... teringin jugak adew tempat cam gini..
betul 3x pedulikan pa org nak kata .. yang penting kita sendiri ... moga suksess selalu
'-'

kekman said...

waaaa business apee..cantiknye opiss... all the best and good luck!

Ayu Rashid said...

Tq aty share... hahahaha akak suka bab tak teaser tu. Kihkihkihhhhhh. Cantik dan semoga terus sukses dalam biz.

Mrs.aisheiteru said...

Alahai...sooo jelous kak aty. Nak jgak mcm ni. Dah lama berangan tapi masih belum tercapai. Kena kumpul duit ni. lovely workstation!

Fiza Rahman said...

Bestnya. Smoga impian jadi kenyataan.

Fiza Rahman said...

Bestnya. Smoga impian jadi kenyataan.

shima said...

kemasnya, suka