Friday, January 24, 2014

PERMAINAN ANAK :: Mainan budak lelaki




kalau ikutkan aku..
memang tak sanggup dah nak membeli mainan tuk qaleef lagi..
siyes ni...

setiap kali tengok menan die bersepah merata tempat satu bilik..
jam2 tu rase macam nak buang jer semua menan dia tu..
keji kaaaaannn mak ko...
tapi mengenangkan...
aku yang biasa keluarkan duit belikan menan2 tu tuk anak..
jadi..ku pasrah jer..sobsobssss....

pastu..insap..
tekad tak nak beli dah..

tekad konon nya..

tekad lah sangat kaaaaannn....
biler gi kedai menan amik barang..
anak tak mintak..
mak ko meroyan dulu nak beli macam2..

kata insap aty ooooii...!!!!!

pppffttttt......


menan qaleef satu bilik..
dah sampai aku tak tau mane nak letak dah..
aku rase..satu hari nanti aku mesti boleh buat kedai pre-loved menan anak..
kahkahkah...

okeh..

aku series ni...

since...aku tengok menan2 qaleef semua elok2 lagi..
tu kalau jual balik tu kompem laku..

eeerr....kot lah...ngeeeee...


ko jangan tanye sekarang...
sebab..sekrang tak rase nak jual ape2 lagi selain barang baru...


okeh..berbalik pada tajuk entry..
ape menan tuk qaleef lagi kali ni....??




BRICOLAGE TOOLS..!!!!

ni memang betul2 menan tuk budak laki ni...



ni aku nak cerite kenapa aku belikan menan ni tuk qaleef...

ecececeaahh..nak gak ko bagi alasan kaaaaann...

kat umah aku ni memang kerap sangat buat kerje..
memaku..memasang..mendril..mengecat..segala me... la...ngehngehngeh..
jadi..selalu lah laki aku keluarkan tools box dia..
dan...biler laki aku sibuk buat kerje..
anak aku tu pon sama bizi nyer bai...

ade bende2 dalam tu yang agak berbahaya..
macam screw driver..kan runcing panjang tu..
aku risau tergodok perut ker..mata ker...
haaa..semua tu aku pikir dah siap2...
dah tu..ko hengat anak aku tu tak gheti nak mengamuk kalau dilarang..??!!
memang tak ar kan...

tu kat bilik atas..depan bilik air..
tile lantai aku tu ade sumpik kat tengah2 sikit..
tu bahana dak qaleef main hammer bai..
di ketuk nya kat tile aku...mau meroyan gak lah aku mase tu..
dah laki aku pulak aku salahkan sebab biarkan anak main bende2 tu...hahaha...

memang susah nak kawal keadaan lagi2 kalau tengah buat kerja..
contoh macam mase kiteorang pasang meja kerja aku tu..
segala tools nak keluar..nak di guna kaaaann..


haaa..nah..hamek ko...
segala tools ada..
dan tak merbahaya kan....



macam comel jer..macam gempak jer kan...


driller ni...ubuh battery.. boleh bukak screw hokeh..!!
aku kagum oooii....hahaha..
cuma kalau tukar mata tuk gerudi tu..idak lah boleh berlobang..
kalau tak..pitam aku nanti berlobang2 dinding aku dibuatnya kang...



ni kalau ko kacau apak ko nyer tools lagi tak tau lar mak ko nak belikan ape lagi..haaaiihh....




dan the best part is..
kalau rase semak sangat...
aku boleh kemas masuk balik dalam box ni..!!
senang nak simpan....
dan sebab tu lah..aku beli yang ni..bukan jenis yang ada kaki tu...
sebab..penstoran kekdah nya kaaaaannn...ngeeee...





korang kalau berminat nak beli..
aku ada jual gak...ngehngehngeh....

HARGA :: HANYA RM 99 SAHAJA
Harga asal pasaran menan ni Rm 120-130 tau...
dah murah tu aku jual..
kalau nak macam biasa lah email aku nurha_abdul82@yahoo.com
nak wassap pon boleh :: 013-6059707
lagi senang nak borak kan...



ada lagi satu ni...
lebih kurang tu jugak..



TOOLS PLAY SET [GREEN]
HARGA SAMA NGAN ATAS :: RM 99 SAHAJA
yang ni siap dapat topi..


jadi..apa2 ley wassap aku..atau email key..
nombor tu ko jangan sms lak yer..
tu memang khas tuk wassap jer...
kol pon tak boleh...
sebab nombor tu mmng data plan only..
Kalau ko sms pon.. tak sampai nyer kat aku..
Atau..cer ko try kol..boleh ker idak..huhu

sebab aku tak boleh msg or kol org ngan nombor tu..
Nombor personal.. giler ko nak kasik kat sini...
Teringat dulu sorang ni kol aku pukul 3 pagi bai...
Semata2 nak tanya pasal jalan..
Sedangkan aku tak kenal poooonnn..
Cuma katenya pembaca dan pernah beli barang dari blog aku...

Pppfffttt... pitam aku di buatnya....
Aku orang biasa..dan aku ada privasy sendiri.. :)

So.. apa2 ko wassap atau email jer aku keh.. 
Wassap tu senang sikit nak borak lebih sikit.. weeeeeeaaaa.....



notatanganaty :: lepas beli..mesti insap sekejap...ngeeee...




12 comments:

Aeen said...

sama la ngn Raees..tools box papa dy abes dia kerjakan..amek hammer la...screwdriver la...last2 beli yang menan pnye..tp xbyk mcm nie...ain plak x leh tgk menan budak mesti nk beli..bkn anak yg meroyan..mak yg meroyan..tgk Bricolage ni cam best je...hehe

TelingaBulat said...

wahh kemain bdk2 skg ni..main diaa

erin said...

sama dgn aish yusuf, suka betul pergi dapur main screwdriver..grrrr, takut dia lari2 jatuh atas screwdriver tercacak perut..eii aku risau lah.

She's DHHassan said...

bertambah aktif lah qalef lepas ni

She's DHHassan said...

bertambah aktif lah qalef lepas ni

Mommy_Cha said...

mikha pulak suka truck-truck kalo camni ntah le suka dop.
bhahahaha.
kalo truk tu siap masuk mimpi tido oii.
asiklaa trukkk trukkk truk.
oi anak aku.

Petak Bunga said...

apa kata simpan dulu mainan lama.. nanti dah lama-lama-lama bukak balik. main balik..macam mainan baru.
budak cepat bosan.
tapi kalau beli banyak mainan sebab mak budak yang nak.. tak tahulah..

CAHAYA HIDUPKU (Nur Hayati) said...

Suka sangatlah qalef dapat mainan tu ye Aty.. kalau nabil anak akak dapat ni , 2 hari jer tahan, lepas tu punah huhuhhu jahanam duit mamanya :)

fifi said...

Rissa gegurl jadi sy xdelah rasa nak pitam tengok mainan qaleef ni.haha..nasib baik.kalau x..melayang lagi duit maknya ni.

eima said...

katakanlah org tepon tak cangggih camne kesian die nk beli tp tak leh nk berurusan ....

ameris said...

sama la aty. rase nak buang je menan rayyan tu. dah berbakul2....ada yg sengaja disorokkaan. tak larat nk ngemas hoii...

adaa said...

Nice..adaa ade 3 heroes..naik pening ..balkk2 beli kereta haha bagus jugak tool box gni..

Www.adaa-inspiration.com