Friday, January 24, 2014

aku yang dulu...bukan lah aku yang sekarang yaaaww....






aku masih setia dengan produk EPHYRA...
untuk produk yang serasi macam tu..
aku rase..baik tuk kesan jangka panjang pada aku sendiri...
jadi...kalau dah tau bagus..
ape salah nya aku terus kan jer kan...

tak yah lah ko sibuk sangat nak tengok aku putih bai...
sampai nak argue aku macam2...
aku make-up ker tak ker..
tak ker...tak kene mengena pon...
tak pernah rase aku cakap..
kalau aku makan produk ni..aku tak akan make-up langsung..
cume yang aku suka..
kulit aku bertambah elok..
dan make-up nipis atau tebal..
tak jadi masalah...

kulit putih tak semesti nya sihat..
yang penting..kulit tu kene baik dulu...
berseri..
dah tak kusam...
jerawat pon hilang...

benda2 ni melibat kan dalaman gak bai...
tu pasal fokus produk EPHYRA ni adalah dari dalaman..
baru terserlah pada luaran...

ececeaah ko...

tapi siyes ni..
aku dah pakai lama dah produk ni..
dan aku masih terus kan...
aku ni dari dulu susah sangat nak kosisten ngan bende2 macam ni...
tak disiplin satu hal gak..
rajin malas kekadang makan kalau ingat..haaaa...
tapi...sebab kan dah nampak kesan dari pengambilan ephyra ni..
tu pasal aku masih setia...
masih lagi gigih kan diri amik secare kosisten..

sebab....tau akan kesan yang baik dari pengambilan nya..

dah rase sendiri....
jadi..boleh ar gebang kat ko lebih sikit kan..

dari asal nya..kulit kusam...comot..hitam..lebam..
dengan jerawat..masalah kulit berminyak...
parut lama kat badan/kulit
pecah tumit kaki -

haaa..pasal pecah tumit kaki tu..
tak tau ar macamane punca..
tapi memang  sakit jugak lah jiwa raga biler pegang2 tumit rase keras kasar semacam..
tak teruk ar sampai pecah terbelah hitam..
tapi..kalau tak dirawat...aku rase boleh makin teruk..

tapi alhamdulillah...tak pasti sejak biler..
tapi lama2..aku rase...dah elok tumit kaki aku...tanpa sedar
pheewww.... lega bai...

dapat diatasi...

umur 31 tahun...
ape lagi masalah nak datang...pppffttt...
semua aku kene amik kire sekarang..
pakai produk luaran tuk muka pon..
dah tak kose nak carik yang untuk putih kan kulit..
sekarang carik tuk hilang kan kedut bai...!!!

haaaa...gelak lah ko gelak...
ko kalau dah mula nampak garis2 penuaan nanti baru ko tau rase nya...

tapi..harap dengan kosisten amik ephyra ni..
semua dapat di atasi..

insyaa Allah...


okeh...

paling ketara...masalah keguguran rambut yang kronik..

haaa..pasal rambut ni..
bukan aku sorang jer rupernye..
ramai customer aku yang bagi feed back yang sama..
alhamdulillah..sangat berkesan mengatasi masalah keguguran rambut...
dan seorang customer aku ni..
dah amik set ke-2 lepas berpuas hati dengan hasil yang die nampak..
siap berani rekomen kat semua adik beradik dia..
sampai sarawak bai aku mengepos untuk adik dia..!!!

tu ape maknenya...??

haaa..hasil yang baik ar dari akak tu...
dan kepercayaan...
sampai boleh rekomen pada lebih ramai lagi..

macam aku jugak...

sebab dah nampak dan dapat rase sendiri hasil nya..
tu aku berani rekomen kat korang semua...

ramai yang masih tanya aku setiap kali PM kat FB atau email..
pasal kesesuaian produk ni dengan ibu yang menyusukan anak...
ni mey aku nak cakap ngan korang eh...
aku testimoni nye sendiri..
sebab...aku masih menyusukan qaleef dengan susu badan sampai saat ni..[alhamdulillah]
qaleef dah setahun 9 bulan...
dan...aku dapat rasa kan produk ni membantu aku...
bukan jer tuk aku...
tapi untuk kulit qaleef sendiri...
haaa..aku rase agak baik kat situ..
sebab...kulit qaleef dah tak sensitif lagi macam dlulu2...
aku ada cerite kat entry SINI



baru2 ni...aku bukak balik entry aku yang lama2..
terjumpe gambar 3 tahun lepas..
mase awal2 kawen...
keluar detim2 ngan laki..





daaaaaaaaaannnnnnnnnnggggggggg...!!!!!


pitam tergolek2 aku tengok gambar sendiri...

punye lah comot aku masa tu...

tu pon laki aku nak...
kahkahkah....

okeh...

tu tanda nya...laki aku sayangkan aku ikhlas...
pannnnggggggg....!!!! mihmihmih...

laki aku cakap..mase fes time tengok aku...
kulit aku lagi teruk tau...


eeerrrrr...........


krik krik krik.........





ni masa aku pregnan 5 bulan kalau tak silap
tahun 2011 mase gi bercuti kat penang
nampak tak kulit aku berjerawat dan bekas yang jelas
kusam...dan lebam








dan ini gambar terbaru aku...-baru seminggu lepas-
n this is a new me... semoga istiqamah...insyaa Allah


nampak kan kan kan...perbezaan ketara...
iyer..tu lah yang aku maksudkan...

tu aku cakap..sebelum2 ni..
ko kalau kenal aku dari dulu..
baca blog aku sejak bertahun lepas..
atau pernah jumpe aku sebelum setahun yang lepas..
ko akan tau dan nampak perbezaan nya..
setakat ko tengok gambar2 aku yang 3-4 bulan lepas..
pastu nak banding2 kan...nak compare kan..
nak cakap macam2...
memang silap lah der..
ko cer study balik entry aku sejak 4 tahun yang lepas...ngehngehngeh....

dan sebenarnya...
perubahan2 ni semua..
bukan melibatkan luaran jer..
yang semate ko boleh nampak jelas..
tapi dalaman jugak...
ko ape tau..cakap macam lah ko tinggal serumah ngan aku kan...
aku cerite tak nak percaya...
cuber ko sendiri yang try dulu..
haaa..baru tau kekdah nya..

lagi satu..nak cakap..
mungkin ada orang serasi...mungkin tak..
macam aku..memang serasi..

mungkin jugak ade orang..
makan setakat 10-20 sachets dah nampak kesan nya..
ade orang amik mase yang agak lama..
macam aku...berperingkat..
ada yang cepat..
ade yang aku tak sedar pon perubahan nya..-tetibe orang2 terdekat aku tegur-
ade yang lepas amik 4-5 kotak baru dapat rase sendiri atau nampak dengan jelas..
tang penting..kosisten dan bersabar..
bagi aku..asalkan tak beri kesan yang buruk..cukup lah tu kan..

tu aku cakap awal2..
jangan pikir..biler nak makan..
ko pikir nak putih cepat jer..
kekadang perubahan pada darah kat dalam tu pon boleh beri kesan yang lebih sihat pada kulit..
dah kalau macam aku ni lahir2 memang tak berapa nak cerah..
tak kan lah ko nak kutuk ciptaan tuhan ni kaaaaannn...
lain lah kalau aku ni sun burn ker..atau lahir2 putih melepak macam nora danish..
tetibe jadi gelap..haaa..boleh ar ko consider nak jadi kan kulit tu putih balik kan kan kan..


okeh...cukup lah tu...
aku cerite mengikut pengalaman aku sendiri..
lain orang lain kesan nya...
tapi untuk aku...aku dah cukup gembire dah....
di perkenal kan oleh pengasas Ephyra sendiri - Kak Amyza- dengan produk ephyra ni...
kalau tak di sponsored pon...
aku akan terus beli sendiri...

so korang kalau nak tau lebih lagi akan kebaikan EPHYRA ni..
boleh baca kat SINI...segala nya ada tentang Ephyra ni
dari bahan2 dia...cara pengambilan...kebaikan dia...dan kesan2 nya...
perubahan pada aku...
ko boleh baca dari entry2 aku yang lepas tu..



dan kalau korang berminat nak beli..
boleh dapat kan daripada aku sendiri dengan harga yang LEBIH MURAH BERBANDING HARGA PASARAN
Harga Pasaran :: RM 198 untuk premium box 30 sachets
tapi korang boleh dapatkan dengan harga lebih istimewa dan lebih berbaloi dari aku..
jangan risau...original dan di pos oleh pihak EPHYRA sendiri terus pada pembeli...
cume perlu deal dengan aku tuk dapatkan harga murah tersebut..
FREE SHAKER DAN POSTAGE DAN JUGA BAG..!!

EMAIL nurha_abdul82@yahoo.com untuk maklumat lanjut ya...

 WASSAP/SMS :: 019-2085089

Jangan risau...produk ni halal yang ada sijil original jakim... boleh tengok entry aku yang lepas2 aku ada share sekali gambar scan sijil halal jakim tu yer.. 




:)



21 comments:

Linda said...

Saya baru nak masuk kotak kedua Aty....ni first time makan supplement boleh disiplin sbb rasa dia mmg saya boleh tolerate...alhamdulillah ;)

Delimasari said...

berminat nnt akak email yer

Rizziela said...

sekarang lebih nampak macam anak dara :D

Wawa Yusoff said...

wow... suka2! :)

doa kan wa juga terus istiqamah..

Kuazue Mohd said...

assalammualaikum...

BW n sampai sini terus polow (#:2335)
wah.. macam tak percaya penangan ephyra tu... tahniah.. sgt serasi dgn anda nampak nyer.. seriyus.. jadi nampak semakin ayu n muda gitu..kalau la cik azue ada budget ...mmm.. alhamdulillah..yg penting sehat kan...

http://kuazue.blogspot.com

Nur Alya said...

lawanyaaaaa...

kekman said...

hahaha bes3

Balkidz Hunny said...

aku ni ntah bile nak dpt produk yg serasi.
(pause)

oiii, ko besar mana je pun nak pitam tergolek bagai. hahaha

Gieyana said...

Cntik bj ko beb..;)

syawalsimpsons said...

alhamdulillah nampak perubahannya, baguih la kan

Rosniena said...

ada sijil halal ker tak?

Riana said...

semakin hari..semakin cantik dan ayu =)

siti rohani said...

patutlah akak tgk perbezaan gambar mase aty kawen dgn sekarang,sekarang memang nampak sangat perubahannya,hitam bukan soalnya tapi yang penting kulit berseri,
#pembacasetiablogaty#k.ct

mama leen said...

alhamdulillah aty.. semoga kita sama2 istiqamah

Noor Izmaliza said...

dah cantek ... aku dgr mmg bgs pun produk ni

nayfatimah rasyid said...

nak try jugak ....;)

Hafiza Abdul Latiff said...

ephyra ni ada sijil halal dan ada masuk dalam halal festival.. :)

Hafiza Abdul Latiff said...

Ada sijil halal dan masuk dalam festival makanan halal :)

fazianbatrisyia said...

teringin nak kulit catik & sihat tanpa masalah...tgh tunggu kesan baik ni...sabar menanti...harap2 ada berita gembira. Suka sebab rasa yg sedap...tak menjemukan.

Masya said...

Mmg product ni terbaiklah... Dah minum jgk

julie hussin said...

Atu nk tanya ....blouse dan palazzo tu nk beli mane ek....cantik la tgk aty pakai....