Monday, February 10, 2014

Wilayah Qaleef :: susun atur terbaru PLAYROOMS


eeerrr....lama dah ubah kedudukan perabot ni...
tapi sebelum ni aku setakat ubah rak panjang tu jer..
bulan lepas aku...ubah ngan lemari baju semua sekali..
alih dekat ngan bilik air..
kalau ikutkan mata aku kate tak sesuai..
tapi sebab aku dah jemu...
jadi sesekali alih kekdudukan tu..
senang gak hati aku tengok nyer kan...

takper..nanti2...alih lagi....weeeee.....

sebab aku sakit tekak..
eeerrr......

okeh..takde kaitan..

tapi sebab aku tak berapa sihat..

jadi..aku takde mud nak borak banyak ngan ko..
kasi tengok gambar jer lah..

eleeeyyhh..suka lah tewwwww....






 








bekas menan kecik ni aku beli kat DAISO
ada aku cerita kat SINI



haaa...kat sini lah almari tu di alih kan...
ngam2 jer letak bawah rak..
dari pintu direct nampak..
macam semak sikit lah..sebab bawah atas semua penuh kan..
tapi tak ape..
kate nak alih susun atur..
dah takde tempat nak alih..
jadi..aku alih jer kat sini..
dalam banyak2 perabot dalam playrooms qaleef ni..
almari ni adalah perabot yang tak pernah beralih tempat..huhu...
jadi masa baru2 alih tu...
aku asyik lupa jer..keluar2 bilik air terus gi ke tempat asal..ngeeee...
sedang kan tempat sekarang ni lebih dekat..

eerrr..tu pon boleh silap kaaaaaahhh.....paaaaannngggg....!!! 
mihmihmih...





dalam proses nak tukar playrooms ni ke bilik tidur..
kiteorang ngah merancang tuk pisah kan qaleef tempat tidur ngan makpak nye...insyaa Allah.
harap berjaya....
tak sempat lagi nak gi carik katil khas tuk dia...







35 comments:

Nurzakiah Hanum said...

comelnya

Kemn Azmaili said...

suka sangat!!!!!

biru tu buat i tergoda u! rasa nak tido dalam bilik qaleef!!!!

Linda said...

Cantiknyaa...kemas je...esp tulisan kt box tu ;)

lia said...

nak anak angkat umur 32tahun x.... (aku ler tu)...teringin no rasa hati ni nak main dlm bilik Qaleef he3

syawalsimpsons said...

ya allah cantiknya playroom qaleef...pandai la aty

syawalsimpsons said...

ya allah cantiknya playroom qaleef...pandai la aty

erin said...

cantik, eh aty klu ko demam on off gi la check darah weh, skrang musim denggi, eh bukan nk takutkan ko tau, just berjaga2 je, kwn aku husband n wife warded denggi, anak dia umur 3 taun kawan dia tlg jagakan, sian sgt, dah la duk hospital lain2

mOoN said...

adoi..ni yg buat makin x sabar nak masuk umah sndri ni..isk...

S.n.Fariza said...

wow.. cntik dan kreatif.
tahniah aty..

Gieyana said...

Mn ko beli kotak2 kecik transparent yg ko labelkn tu beb? Aq tgk kt dauso size kecik dr yg ni..:)

~ NANA ~ said...

kemas!! playroom ayish sampai hari ni tak settle2 lagi...hihi

Fiza Rahman said...

CAntik & kemas jer. Jeles tgk wilayah qaleef ni ☺

lieyalatif said...

sedap mate memandang aty...mmg superb hasil kreativiti aty nieh....

terbaik!!

thezaila said...

wahhh cantik nya bilik.. kemas je.. nk tiru warna dinding bleh x? heheh

rostina76 said...

cantiknye wilayah Qaleef….biru mendamaikan. btw bila cat melintang mcm tu nampak/rasa bilik lagi luaskan. ilusi optik. good job aty

Rizziela said...

cantiknyer

notti netti said...

sejuk hati tengok play room camni. kemas and tersusun.

kHaiRunNisSa iRnA said...

alahai...ni bukan qaleef je duk melepak kat sini

aunty Nissa nak tumpang sekaki boleh ke?

>sesiapa tgh cari sponsor GA boleh email saya nissairna@gmail.com

YanaHime said...

Inspired! Dlm perancangan jgk ni. Suka dgn toy boxes yg siap dgn label tu

IdaShazana said...

bertuahnya qaleef

Ayu azmir said...

wah bestnya si kecik ni punya bilik...

kekman said...

cantik ahhhh :)

Umi Qi said...

Kemas dan tersusun :)
Boleh ambil inisiatif nih nak deco bilik Qi soon :)

ct cucubi said...

sangat kemas...

eima said...

raumah aku takde playroom ... pastu mainan bersepah tgh rumah .. huhu jenus hari2 mengmas ... fahim ni pun aku belum pisahkan die ..6 thn sudah ... budak tu penakut ... byk klai dah try tidokan die kat bilik sendrik pastu larii menangis2 cr aku ...

Aku Penghibur said...

bertuahnya.. cantik dan kemas

almak smart jugak kasut ini.. baru terfikir nak beli untuk jogging

Hari ini hari last untuk vote,Luangkan sedikit masa untuk vote blog acik yang tercalon bagi best lifestyle blog Cara vote di sini

Chekgu Azrine said...

Sentiasa cantik even dh bertukar2 tmpt..hehe

Fizah said...

cun sgt dah ni kak..suka tgk..=)

Effanina Mokhtar said...

Hi Aty, nampak gmbr u dlm PA&MA keluaran Mac... :-)

nayfatimah rasyid said...

wonderful ... suka dinding tue ... cantik sangat '-'

eddy ipoh said...

Kreatif....tak pnh nampAk susun atur yg sy minat...sehingga jumpa blog ni.

Nurull 101 said...

lawanye.... bape kos smua ni ek

Kenari Putih said...

cantiknya wilayah qaleff. terujaa

Suffiah zee said...

Kak Aty...nie sumber inspirasi laa...sy dpt idea utk deco bilik anak sy slps tgk blog ...

Cik Puan Diksu said...

best la. Kemas, tersusun. Dapat idea nak buat tuk S. Azad.