Thursday, March 06, 2014

cerita IKEA - COD barang - SSF dan EPhyra



aku tak perasan semalam aku tak update..

ko dah kenapa aty....uhuukss...

tu lah....

selama ni entry semua schedule jer kan..
tak perasan ada entry ter-publish awal...
jadi...takde stock..

muwahahaha..
macam jual barang ko yer...stock bagai...


aku letih lately...
hampir setiap malam tidur lewat...
buat kerje 'obertaim'....

eerrr...siang semalam aku letih merayap...ngehngehngeh..
lepas hantar barang..terus pusing ke IKEA..
lepas tu...hantar barang COD kat area situ2...
kalau ikut aku...
tak berapa suka nak COD..
tapi sebab kebetulan nak ke sana..
jadi..boleh laaaaa...sesekali..
aku ni...orang tu duk satu 'kampung' rawang ngan aku pon..
aku nak pos jer tau...muwahahaha...
siyes ni... sebab lagi memudahkan urusan aku..
tak yah nak set2 masa bagai..
aku hantar barang..hantar jer sekali tu..sekali arung..
senang..

haa...tapi...tengok gak ar..
kekadang..ada barang..memang aku prefer hantar sendiri..
cuma..aku nak orang ikut timing dan tempat aku kalau nak by hand...
diva sangat kaaaaaaaaaaannn...

tapi..aku kene buat macam tu..
demi memudah kan semua pihak kekdah nya..
lagi2... aku ni bukan lah selalu fleksible sangat kan...
eerrr..walaupon kate ko bekerja dari umah...lalalala...
melain kan..memang aku offer sendiri nak hantar..
atau umah ko memang satu baris jer umah aku..
jiran2 belakag depan umah..
haaa..tu macam membazir nama nya kalau nak ngepos jugak kaaaaaaannn..
ohooii... ramai jiran umah aku kat sini baca blog aku...!!ppfftttt...

eerrr..tak tau ar nak gembire ker nak nanges...hahahaha....



okeh2..sambung....

lepas setel hantar barang...
dari IKEA tu terus ke SSF pulak carik barang hiasan umah sikit...
kat IKEA..ni nak cerite...
aku gi khusus sebenarnya tuk beli hadiah 'besday' qaleef...
bulan depan kan dah cukup 2 tahun...
haa...jadi makpak nya decide tuk beli n buat sesuatu..
yang lebih berpekdah dan bermakna kate ko kan...
sebagai hadiah qaleef tu...

eerrr...tapi tak tau ar qaleef suka ker tak ngan hadiah tu...kahkahkah...
mesti nanti ada cerite dramatik terjadi...

eaaahh...aku tak belikan menan...
jemu bai ngadap menan...
aku pikir jer pon sekarang dah rasa nak pitam..
jadi...segala bentuk menan tuk qaleef buat masa ni adalah di beku kan...

kali ni..hadiah sikit berbeza...

tu nanti aku cerita..
biler sampai masa nya...


laki aku takde..
outstesen sebulan..
kali ni aku tak boleh ikut..
tapi tak ape..aku sendiri terlampau banyak kerje sekarang..
pheeww...macam bisnes juta2 ko heh..
amiiiiiiiiiiiiinnnn..... ngeeee...

ko bayangkan..ko berdua jer ngan qaleef siang malam..
hari fes rasa macam ok..
masuk hari ke-3...dah rasa macam...haaaiihh...
bukan qaleef jer kesian..
ngan aku2 sekali rasa kesian..
tak pasal2...petang2 ajak qaleef lepak mapley...
bujang sangat pulak kaaaaaaannnnn....
tapi kali ni berteman..ngan qaleef..

seronok anak dah boleh buat geng sekarang ni..
peneman aku..
gi mana2 memang hangkut..
qaleef pon dah redho sekarang duduk dalam car seat....
ohoooii...seminggu 3 kali sekarang aku ke pejabat pos laju....ppffttt.....
tu belum lagi aku nak kire orang nak COD...
walaupon penat...letih..dan stress..
tapi aku enjoy buat semua ni...

eerr..enjoy la sangat...
bukan merungut eh...
okeh... aku ada pilihan tuk tidak membuat nya..
aku boleh 'duduk' di satu 'tempat' tak bergerak..
dan aku akan kekal 'kat situ'..
tapi..aku pilih tuk buat semua ni..
dan aku betul2 menikmati nya...
alhamdulillah... kan aku cakap...pernah cakap..biasa cakap..
rezki dan jalan Allah sentiasa ada asalkan kite berusaha..
sapa berusaha lebih..
insyaa Allah akan dapat lebih...


okeh...hari ni.. aku nak kuar gi shah Alam..
hantar barang tudung..COD barang menan kitchen set dan jugak EPhyra kat customer...dan amik barang baru lain..
Esok.. Jumaat....nak pergi KL pulak..
amik stock Ephyra yang dah licin seminggu 3 ctn kelmarin...

lap peluh siap2....pheeeeewww....


sabtu tak nak keluar...



dengan harapan...

siyes..mengaharap tak akan ada ape2 hal lagi..

aku ni dah macam orang bekerje biasa gamak nya..
beza nya... qaleef sentiasa di sisi...
eerr...besh...

kot...


kahkahkah...


notatanganAty :: Harap ada kelapangan malam ni nak buat entry esok..-macam ko kesah pulak kan-






keistimewaan EPHYRA

  • 80% pencerahan ketara dalam masa 1-2 minggu
  • memulihkan kulit rosak, berparut, kusam dan bermasalah
  • menjadikan kulit lebih anjal serta lembab
  • mengurangkan kedutan dan garis2 halus
  • mengecilkan pori2 kulit
  • menguatkan dan mencantikkan kuku serta rambut
  • meningkat kan sistem imunisasi badan
  • mengurangkan toksin dlm badan
  • mengatasi masalah jerawat dan jeragat
  • mengurangi sakit radang/sendi
  • membekalkan tenaga optimum 
  • mengurangi kolestrol dalam badan
  • menghapus kan parut/tumit merekah dan selulit
  • meningkatkan kualiti tidur
  • seseuai untuk lelaki/wanita/ ibu mengandung [5-6bln keatas] dan ibu menyusukan anak



SMS / WASSAP 019-2085089
dengan harga kasih sayang dari harga pasaran



7 comments:

Nurzakiah Hanum said...

good moning
drop here :)

Chekgu Azrine said...

semoga terus sukses ye sis

irmafittaputri said...

baca tajuk excited...ingat ade gambo kat ikea & ssf..pfuttt demand plak pembaca blog aty skrg ek..mih mih mih

Nurulaizanhusin said...

Aty,

sibuknyer, kalah kitorang yang bekerja nie :) Tapi bestkan, walaupun sibuk, anak sentiada depan mata..

Ezan doakan Aty akan suksess selalu :)

jaja_NorLiza said...

wahhh dtg shahlam..jom ngeteh! hahah..

Cik Ecah said...

wahhh best2 nice!

IzZa HaDi said...

Hi all!
Berminat nak mencuba Ephyra?

Beli Ephyra dengan HARGA PROMO (Muraaaahhh sangatt!!) Beli 2 atau lebih lagi murah!! Contact saya untuk info lanjut, confirm terkejut sebab HARGA BEST sgt!

Yours truly,
Izza (Pengedar Sah Ephyra)
0192198619
izza_grrl@hotmail.com