Tuesday, March 04, 2014

cerita makan puding roti apple dan lasagna besh...!!




laki aku memang suka minum2 makan petang..
at least mesti ada minuman..
abah2 sangat kan laki aku tuuuuu......ngeeee...

tapi malang nya..dapat bini tak berapa gigih kat dapur..
aku pulak yang selalu kirim2 kat laki aku sebelum balik kerja..
belikan kuih2 minum petang..kahkahkah...

tapi at least.. aku beruasaha tuk sediakan..
walaupon mungkin bukan dengan cara buat sendiri..

ohooii...3 orang jer kat umah ni..
nak buat kuih banyak2 nak buat apa kaaaaann...
penat jer menguli berpeluh2 kat dapur...
baik beli jeeewwww...lagi jimaaaaaaattttt.....

keropok lekor ikhwan kesukaan laki aku..
mampu ko nak uli bai....??


okeh...alasan orang malas tak berapa rajin memang macam tu...

ngeeeee....


baheeeeekkkk...


tapi betul..ada sesetengah tu..
beli adalah lebih jimat kalau setakat nak makan perut 3 ketul sederhana.
alaaa..bukan lah tak pernah buat langsung..
tapi tengok ar jugak apa yang aku nak buat..
macam samosa contoh nya..
aku prefer buat..
sebab lagi puas hati sebab dalam tu ketul2 daging banyak2 aku ley letak..
atau popia..
tapi kalau macam goreng pisang tu..
aku prefer beli jer..
sebab... tak habes setandan tu pon aku nak goreng ooii...
beli setandan...goreng sikit jer..
ada baki2 tu..kot konon nak goreng esok..
tapi sekali esok nya laki tak nak makan pisang goreng..
ko tengok ar..
pisang kan cepat busuk..lagi2 kalau beli yang dah masak sangat tu..
lain ar kalau ko ada pisang belakang umah kaaaaaaaannn...

haaaa....jadi...memang beli jer lah jawap nya...senang...dan cepat...
tapi... macam agar2 tu..puding atau jenis kuih boleh simpan peti ais makan ulang2..
rajin ar aku buat..

cakap  pasal puding..
nak cerite ni...









" sayang... petang ni ada puding roti apple.. special untuk sayang hari ni "

fared :: sayang buat ker..??

" ha'ah.. "  gelak2..............mate kedip2....

aku buat..??!!!!! macam ni punya lawo ghopernya.....

puuuiihhh...!!! 

ko hengat laki aku nak percaya....??!!!!!

kahkahkahkah..

memang tak ar..




puding roti Apple ni ada sekali ngan sos kastard rase sedang elok ngan tekak aku..
sedap bai..sedaaaaaappppp.....!!!



fared :: sayang buat sendiri napa letak dalam bekas plastik ni..?? sengeh2..

eerrr... nak jimat bekas... senang ley tutup masuk peti ais..

kahkahkahkah...


kantoi....


nampak nau aku beli kaaaaaaannnn......

laki aku tau...saja lar tewwwwwwww.....

hahahaha...aku pon konon2 saja nak nge-test laki aku..
dah tentu ar die tau aku keluar hari tu minggu lepas... 
gi KL amik stock Ephyra...
balik dah lewat...celah mana pulak banyak nau masa aku nak buat semua ni..
kalau ada pon..

eerrr...

macam tak gigih jer....

hujung-awal bulan aku sibuk bai....



krik krik krik......


okeh...memang aku biasa buat puding roti..
sebab ni salah satu kesukaan laki aku..
dan nak buat nyer pon tak ar susah...
tapi yang aku buat...ghoper nya adalah biasa2 sajew....
tak ar cantik gempak macam gambar dalam atas tu....
laki aku kenal ghoper puding roti bini nyer bai...

ciiiisssss......


takpe..takper..len kali aku buat sendiri gempak2 punyer.....

yang ni..saja aku nak tukar selera..[konon]

ramai orang review...rasa nye sedap..
jadi..dah kebetulan aku lalu kat area gombak..
order jer lah sekali...




PUDING ROTI APPLE AMERIS LOVERIS
sokahati ko jer nak letak nama kaaaaaaaannnn.... lalalala..
sebab.. aku beli ngan blogger kak Amy [AmerisLoveris]  - nama dalam Fb
satu bekas ni hanya Rm 17 makan 3 beranak memang puas ar...

rasa memang terbaik...tu siap dia bagi susu creamy yang tangkap leleh ko makan...



ko tengok...moist jer kaaaann...ada kismis..apple...ape tah lagi..
kiteorang laki bini main lantak jer..sedap kate ko....





pheeewwww..mencabar iman aku tengok puding ni..
lagi2 makan sejuk2..time2 panas cegini kaaaann...
pheewwww... ngences aku di buat nya...

ngah buat entry ni..jam2 ni rasa macam nak order..
pakkal lah jauh kat Gombak-Rawang
kalau tak...aku rase...aku mesti jadi regular customer kak Amy...

eerrr...dasar malas memang jenis suka main order2 jer...lalalalala...










okeh...bukan setakat puding roti jer aku order beli ngan kak Amy..
tapi LASAGNA ni jugak...!!!!

bekas kecik ni hanya Rm 22
tak cukup sebenarnya ni walaupon makan berdua..
eeaahh..bertiga... makanan macam ni memang peberet dak qaleef..
omputeh sangat tekak nya tuh...ppffttt......

kalau yang besar macam bekas puding roti tu Rm 40 tak silap..
makam sampai kenyang...weeeeaaa...

takper takper...next time boleh order lagi...




ko tengok lah apa isi dalam nya...!!!
rasa nya memang sedap..berbaloi ngan harga dan puas nak makan..


korang kalau nak order homemade puding roti apple+castard  atau lasagna..
boleh lah direct call / wassap kak Amy :: 017-3213039
kak Amy ni tinggal kat area Gombak tu..
keje kat area KL..kot korang area2 situ nak order..
senang lah nak amik sendiri nanti kan...
macam aku..sanggup bai..dari Rawang tu...

eeeerr..bukan jauh pon sebenarnya..
drama lebih ko aty..
demi mu lasagna kak Amy....ngeeee...

lain kali dah set nak order macaroni cheese pulak..
weeeeaaa...sedap nyeeeeerrrrr...aku pernah makan masa raya umah die ritu..
tu terus jatuh cinta....


notatanganAty :: orang malaysia memang suka makan2 ni kaaaaann... 




11 comments:

Nurzakiah Hanum said...

sedapnya sis terliur

shura shushi said...

wah nampak sedap tu, terliur iolss

CikNaa said...

ni masuk minggu ke 3 kot ciknaa beli dgn kak amy.. haha.yg best sbb delivery lagi :)

N.A.T said...

alololo ... sian en husband .. excited sbb buahati masakkan .. sekali .. hikhikhik ...

lagsana nampak sgt menarikkk .. huhuhuhu

Sheila Salim said...

Assalamualaikum kak, perghh terliur sheila tengok gambar kak. hehee Y_____Y

Petak Bunga said...

xde air..
buh dlm plastik la..
alasan

Rinna said...

Wow sedapnyaa.. puding roti ngan lasangna.. menyelerakan..

Fiza Rahman said...

Terliur lah pulok. Dah lama tak buat puding roti.

mrs kayrul said...

TERBAIK lasagna kak amy....sedap sangat..rugi order kecik dulu...agak2 lemak dah kurang kat badan nie boleh beli yg besar plak..hahaha

ameris said...

tq aty...
nnt akak. terharunya..

Cik Ecah said...

semua sedap belako... hehehh