Friday, March 07, 2014

DEKORASI :: Console table Ruang Foyer








waaahh ko..tetibe ada ruang foyer...mihmihmih..

lama dah ada...dan berbulan gak..
dari hari ke sehari aku nak share..
bukan tak sempat..
tapi 'tak siap'..

tak siap tu..maksud nya bukan sekadar console table..
bukan sekadar perabot..
tapi DEKORASI nya..
kosong lagi bai...

jenuh gak aku pikir sesuatu yang menarik..
atau yang lain aku nak letak atas tu...
masih tak lengkap...
tak jumpe yang betul2 aku nak..

tu baru2 ni gi SSF..
eeaahh..semalam aku cerite tu...haaa..
nak cari barang dekorasi lah tu...

tapi nan hado yang betul2 aku pekenan..
eerr..bukan tak ada...
tapi...masih mempertimbangkan....

aku survey...apa yang sesuai..
tengok barang..balik umah..
bayang kan sesuai atau tak letak kat meja konsol tu..
tak nak main beli jer..

aku nak sesuatu yang simple yet cantik..
tak nak item terlalu besar atau kecik..
dan pemilihan warna serta material yang tepat...

ngah pikir samaada perlu letak bunga ker..
atau lampu ker..
atau perhiasan macamana..

so...jom cuci mata survey gambar google dulu..
carik idea...





simple sangat tak..?? bende2 kecik tu macam tak suka pulak aku...ngeee





















cantih2 semua....pheewww...
menitik air liur aku tengok nya...


kebanyak kan letak frame...bunga...
dan side table lamp...
memang cantik letak tu semua..
tapi kesesuaian nye..
dari segi saiz..warna dan bentuk..
tak boleh semua nya besar..
atau tak boleh semua nya kecik...
tak cantik nanti..
tu aku google nak tengok kombinasi hiasan...

aku tak ley letak lampu terendak...
ikut hati memang nak..
tapi takde plug point kat situ..
boleh panggil contractor buat..
upah satu plug point..lebih kurang Rm 100
yang malas tu..sebab..nak pecah2 dinding n cat balik tu..

maybe tunggu masa buat plaster ceilling buat sekali..
boleh letak lampu kat situ..
ada jumpe yang aku pekenan..
tapi tak beli sebab buat masa ni tak ada fungsi..

jadi..kene pikir dekorasi lain...
pasu-frame dan bunga...
maybe hiasan2 kecik..
atau..candle holder maybe...hurrrmm...


okeh...insyaa Allah..dah siap keseluruhan..
aku akan kongsi lagi..

buat masa ni...hiasan2 yang ada..
tak menarik kat mata aku lagi..
nak kene ubah..atau tambah...






notatanganAty :: cer korang bagi IDEA kat aku... yang mana sesuai...




hari ni..malas nak kuar mana2..
soh pos laju pick up barang jer...
tak banyak..
tuk yang buat payment semalam..
lagi2 ephyra..
ramai orang beli tak sabar2 nak barang cepat sampai..
nak cepat try...nak cantik cepat kate ko..
takpe..takper...aku paham sangat2..
tu..sapa beli ephyra..secepat mungkin aku cuba hantar...

sepatut nya nak amik stock hari ni..
tapi..esok lah dah deal ngan kak Miza..
rini..nak kemas umah...laki nak balik kejap2 lagi..
yeaaaaahhh.....!!! saya suka saya suka...



eeaahh...kan aku cakap..
kepala hotak dok pikir ephyra jer..
nak cerite dekorasi..mesti nak selit2 gak..





kalau nak beli ngan harga kasih sayang.. 
jangan malu2 sms/wassap 019-2085089


ada orang tanya..orang resdung boleh minum ephyra ke tak..??
mesti lah boleh...!!! ephyra kaya dengan vitamin C yang memang bagus tuk resdung tau...haaaa...









15 comments:

Nurzakiah Hanum said...

CANTIK :)

Gieyana said...

Yg first tu ko punya erk? Eh lg mau tnya ker bai! Ekeke

Nice beb...:)

Muhammad Taufiq said...

Hye, saya suka baca blog awak, baru-baru ni saya ada buat blog harap awk boleh singgah dan follow blog saya. awksweetgitu.blogspot.com :)

Mimy Hamid said...

oh ni nama nya ruang fiyer hahaah...sumpah tak tau...macam rumah nana ...

kHaiRunNisSa iRnA said...

TETIBA RAMBANG MATA TAK TAHU MANA SATU CANTIK SEBAB SEMUA CANTIK

jom join giveaway PANDORA
http://ummijournal.blogspot.com/2014/03/giveaway-giveaway-giveawaypandora.html

ayahmamilisa said...

aty nye cosole table ni sure mahalkan coz cantik sangat..lama dah teringin nak ada console table..hajat di hati nak letak kat staircase..ok ke aty?
tapi blum jumpa yang betul2 bekenan...huhu..

♥ Mrs. Secretary ♥ (FARAH) said...

Salam kenal.. cantiknya!! beli kat mana nie.. mahal tak?..=D

nurul_luq_luq said...

wow cantikye...bp rege meja tu

irmafittaputri said...

mmg wishlist furniture mirror SSF ni... tunggu bende wajib siap dulu baru boleh deco2..huhuhu

rostina76 said...

alaaaaa….cantiknye aty console set tu. berkenan sungguh!!!!!btw yg aty letak sikit2 bunga tu pun dah cantik cuma tang vase tu letak bawah pun cantik. biar kosong je atas console tu cuma kalau dpt cari alas bulu putih gebu2 alas tengah2 cermin tu pun cantik (ini cadangan jeeeee)

CikNaa said...

cantik! nmpk mewah :)

fifi said...

Adoi kak...console?foyer?pestime dengar..hahha...cane nak bagi nasihat dekorasi ni?iskk.sy mampu tengok jelah..

ettyzukhair said...

santik!!! nanges nengoknye!!..aty etty nk curik gmbr sbg inspirasi...mengidam ni...nk umah cecantik...huh

O'gosh Iskandar said...

cantik..nasib rumah xde banyak ruang nak menyongeh macam ni..huhu

Fizah said...

cantik dan eksklusif!!