Saturday, March 08, 2014

kes HANES SURAYA dan Laki orang - NAK TAU SAPA MANGSA SEBENAR YANG PALING KESIAN..?? -selain dari Liyana Manan dan anak2 dia-




aku ni punya lah ketinggalan cerite pasal si Hanes suraya ngan laki orang tu..

tu nama nya...aku ni bebas dari membaca gosip...
tak bizi body hal retis...

kahkahkah..

ko mampu nak pecaya...??

memang tak ar...

cuma baru2 ni.. kan aku cakap aku biziiiiii...
jadi...tak dapat nak bukak laman sosial dan bersosial sangat...
sesekali bukak Fb..penuh status semua nak hapdet pasal kes ni..

macam2 cara hapdetan yang aku baca..
sampai ustaz ustazah masuk campur..
kes hebat bai..hebaaaattt...
baru lah terhegeh2 baca link orang tu..
baca link orang ni...

pheewwww...tak pasal aku bukak youtube tangok metro online tu..
kate nya..jawap terketar..
tak kompiden..
baik si laki..
ngan si pompuan nya...
poyo2 aku pon nak tengok jugak....pfffttt....


biler baca beautifulnara..
tengok gambar derang bercuti...
kemahen lagi masing2..
patut lah ustaz2 tegur..
cef wan tukang masak tu panggil si HS ni betina...??!!
eerrrkk......


aku suka baca komen2 orang lain...mihmihmih..
sekali ngan lawyer2 die kene bai...
peerggghh...korang semua hebat...
sampai ada orang tubuhkan Fb page apa tuh..
tak suka si HS ker KER page sokong binik orang tu...??
aku tak hengat lak..
aku tak klik..
walaupon rasa tak puas hati dengan apa yang di baca..
sikit lagi macam nak maki si HS tu..
dan rase kesian pada si LM..
jugak..rasa macam nak jer aku pijak2 si jantan durjana itu..
[macam ko mampu nak pijak jer orang tu...agagaga] -perasaan nya sajer
tapi... biarkan mereka selesaikan masalah mereka sendiri..
lagi pon..dalam page tu..ada banyak gambar2 yang membuka aib kata nya..

ada baca satu status..
bende2 tu semua akan memanjang kan dosa..
diri sendiri akan dapat saham nanti...
jadi...amik tau gitu2 sudaaaaaahh...

sebanrnya bende2 macam tu..
memang terjadi pada ramai orang..
kes2 si HS tu...bukan lah baru kaaaaann..
tapi sebab malang nya..terjadi pasa retis..
walaupon suam2 kuku..
tapi sebab kau tu retis...yang buat drama lebih...
tu jadi hebat tu cerite terus pecah panggung....

tapi kan...memang si HS macam sengal abadi je pulak aku tengok nya..
tu nama nya beauty without brain..ecececeaahh...
alaaa..memang la menggurutu muka die-kate orang-
tapi.. dalam kategori lawa lah jugak die tu...
cuma biler akhlak tak cantik..tu pasal segala nya akan nampak buruk...
cantik kan mesti dari dalam kekdah nya..ngeeeee...

sebenarnya kan..
dalam kate baca gitew2 jer aku ni..
ada pulak kawan aku cerite kat Fb..
katanya kenal2 lah ngan si LM ni lama dah...
kata nya si LM ...bini nya jantan durjana itu..
asal nya lawaaaaaa...
8 tahun lepas...die pon cantik putih gebus kalah si HS tu...

lepas beranak2...dah tak berapa nak seksi..
bukan tak cantik..
tapi mungkin laki nya pandang si HS tu lagi cantik [kot]
pulak tu..si LM dah menutup aurat..
ritu masuk paper muka sendu jer..melalak2 kan..
nampak macam -alaihai bini orang ni-

tapi hakikatnya...kawan aku tu cakap..
LM ni cantik orang nya..
kulitnya peutih bersih...
orang nya berpelajaran..
dan boleh dikatekan [orang lah kata..aku tak kenal] 
LM ni baik akhlak nya....

ada pulak mulut2 loji...
sibuk nak kate - si bini tak pandai jaga diri sampai laki lari-

mey sini ko aku nak lempang laju2 ko....!!!
nak kene lawa ker sebagai syarat tuk bahagia..??
tak cukup ker die dah buktikan diri die mampu jadi seorang ibu..
tak cukup ker nak pandang akan kepandaian die..
atau kelayakan die sebagai suri rumah...
yang mungkin lebih sempurna daripada kecantikan...


ko yang mengata tu..hebat sangat kaaaaahh....??
puuiiihh.....


laki tu pon bukan lawa mana pooooooooonnn aku tengok...
barai jugak pewot nya..
kaya tu bonus tuk dia...
kate pakai ferrari eh.....

tu nama nya lelaki lupa diri..
lupa kesusahan pernah sama2 ngan binik nya..
lupa yang binik nya sanggup bersabar..sanggup sama2 susah..
sama2 menyokong jatuh naik suami..
sekali laki dah naik naik dan naik..
baru ko nak perasan yang bini ko tu tak sempurna..
siap ko cakap... mencarik kebahagiaan lain..coooiii...!!!!


ko dah kenapa der...


bahagia tu...bukan dari isteri jer..
ko sendiri kene bagi dan menerima kebahagiaan tu..
kalau ko tak mampu nak bahagia kan isteri ko..
macamane ko nak menerima kebahagian dari isteri ko pulak kan..

ada hati ko nak tutut kembali taat..
dalam masa ko sedang berseronok mengulit pompuan lain..cisss sungguh..!!

sekeh nak..??

eeaahh jap2..
kenapa ko nak LM tu kembali taat eh..??
kenapa ko tak ceraikan jer die biler die tuntut fasakh..
nampak nau die memang tak heran ngan ko..
die lebih kenal ngan ko..spa ko sebagai suami die..
ko yang poyo2 buat drama mintak kembali taat..
hakkktuuuiihh...
ko hengat bini ko tu hapa..
patung takde perasaan ker bai..
dah tau..dah nampak ko berpoya2 ngan pompuan lain..
berpeluk menggeletis bagai..
lepas2 tu senang2 ko buat pemohonan kembali taat..
pemohonan jer ker bai...??!!
ko tak reti pulak nak gi mintak maaf ker hapa kalau betul ko memang nak kan binik ko tu kembali pada ko...
setakat buat pemohonan kat mahkamah..
banyak pulak ko cerite..

lepas tu...ko sibuk2 nak carik kesalahan bini ko tu kat PC bagai..
dan pompuan yang bangang abadi tu..ko bela2 dia...
binik...ko jatuh kan maruah die..
lelaki bangsa apa pulak ko ni..


haaa..eloklah tu..
memang kene sangat ngan si HS tu kan..


kalau ko jadikan kecantikan sebagai ukuran..
ko memang silap..
kecantikan..kemanjaan..atau mungkin segala yang ko nampak sempurna pada asalanya...
segala sikap pada pasangan tak kire lelaki atau pompuan..
akan sentiasa berubah mengikut keadaan..
kenapa setiap pasangan tu berubah..
kene cari dari dalam rumah tangga tu sendiri...

aku tak cukuo hebat nak cakap pasal hal rumah tangga..
tapi aku jugak belajar dan masih belajar..
mencari sebab dan sentiasa memperbaiki diri..

itu pon kalau kite benar2 mahu kekal bahagia..
tak macam si jantan yang senang2 kate perlu carik kebahagian lain...

pheewww...

sebab ko kaya..
cer kalau ko pakai kancil 850 tu..
hagak2 ko ngorat retis..atau paling tepat..si HS tu..
dapat tak hagak2 ko...??
macam ko cakap kat sidang media tu..
kalau ko nak kan sesuatu..ko kompiden dapat...
memang ar bai...
sebab ko tau pompuan tu pon gedik2 pandang ko nya ferrari tu kan..
cer ko paking myvi masa ngorat tu..
hagak2 senang tak...
macam senang2 nyer ko dapat pompuan tu...
2-3 bulan kenal [kate ko la kan] dah terus si pompuan tu setuju nak kawen..
2-3 bulan kenal..dah bercuti peluk2 sakan....pfftttt....


ok..aku tak peduli pon ko kaya ker atau si HS tu kaki hape sekalipon..
cuma aku terpikirkan perasaan isteri..
sendu nya lah hati binik kat umah tu..
lepas2 susah payah ngan ko..
lepas tu sanggup berenti kerje demi anak2..
dah kate laki nya kaya kan..
orang kate dah sampai masa 'kutip hasil' nya dari kesusahan dulu..
tapi...sampai masa... laki bagi hasil yang sepatut nya pada orang lain.
dan pompuan tu bertepuk tangan gembire dengan semua tu...



aku yakin si LM tu tak heran ngan laki macam tu..
kate nya bukan kali pertama eh eh eh..
memang dasar sangat kaaaann jantan tu...

mungkin jugak bukan pasal harta..
die mungkin wanita hebat sebab pernah2 sama2 naikkan syarikat tu..
dan mungkin die boleh usaha dapatkan hak nya semula..
dengan cara yang betul...

tapi..ni semua tentang perasaan..
perasaan seorang wanita dan isteri..
perasaan seorang ibu pada anak2 dia..
8 tahun tu..wlaupon bukan lah satu tempoh yang boleh kite cakap kite benar2 dah hadam atau kenal sapa suami kita..
tapi 8 tahun tu dah cukup lama tuk tanam perasaan sayang dalam hati..
yang mungkin bukan mudah tuk di buang..
isteri..lagi2 yang sanggup buat apa sahaja...
yang sanggup berubah..
sanggup melahirkan anak tuk suami..
mungkin sanggup menjadi suri rumah dari menjadi wanita hebat bekerjaya...
pasti.. perasaan cinta die pada suami tidak berbelah bagi...


dan senang2 ko orang laki kate..mencari kebahagiaan lain..??
kenapa tak memilih untuk terus membahagia kan si isteri..??

iyeerr..kite pon tak tau ape masalah dalaman rumah tangga orang lain..
tapi..kenapa dengan cara tu ko nak sakit kan hati isteri ko..
bile baca semua kronologi..
segala spekulasi..
macam mudah sangat2 pulak ko kan...
dalam beberapa bulan..ko dah beralih arah..
dalam beberapa detik..ko melupakan semua kebaikan yang ada pada isteri..
tu kate ko lah..
kalau ikut kate LM... ko berubah lepas ko jumpe dan bercinta ngan pompuan tu..

haaaaiihh...

lelaki..punye seribu juta alasan tuk carik pompuan lain..
kite ni sempurna macamana pon..
kalau dah memang jenis tu..
memang tak kasi can punya lah..
pantang bini buat salah sikit..
ko akan bagi alasan macam kesalahan bini ko tu besar sangat..

dan macam lah pompuan lain yang ko carik tu..
akan betul2 sempurna melengkapkan apa yang mungkin bini ko kurang..
haaa..belum kawen lagi...cakap banyak memang tak guna bai..

berbalik pada perasaan si isteri yang ko curangi itu..

alahai...kompem sayu kat hati..

sendu kat jiwa ni bai..
macamane kental pon kate jiwa..
sampai boleh failkan fasakh cerai...
tapi...pompuan bai..pompuan..
cube letakkan kite kat tempat dia..
bagaimana perasaan sakit nya di curangi...

kite menerima cakap LM tu...-sampai satu masa..dah tak peduli pon laki tu nak berambus kawen ngan pompuan tu-
kalau aku pon mungkin susah nak terima balik..
atau..kalau terima pon... mungkin dah tak sama macam sebelum nya..
mungkin tetap ada perasaan marah...sangsi..sakit hati..

iyeerr..jantan macam tu..ko boleh berambus dari hidup...
tak layak nak jadi laki LM tu lagi kalau ko bela pompuan lain..
sedangkan bini ko ko jatuhkan maruah nya..
ko rendahkan tahap dia...

mungkin LM wanita hebat..
dah tak peduli akan semua tu..
tak kose nyah nak serang2 pompuan bangang abadi macam si HS itu...
yang memang nampak ke-bangsatan- sikap nya..
ade ker ko dah terang2 buat salah..
ko nak soh bini orang tu mintak maaf..!!!
sebab ko retis..??!! ko malu ker bai...
padan lah muka ko kan...

LM tu ilek jer..
takde pon heboh2 nak gi serang ko ker hapa..
ko pulak sibuk2 suruh bini orang tu serang ko..
ohhooii...bangsa manusia apa kah ini..
ko hengat semua pompuan tu bangkai perangai nya macam ko ker..

agak nya..nak tengok bayang ko pon die dah menyampah...

hati terluka agak nya macamana dia hadapi ko tau tau..
berdepan ngan suami curang bukan bende yang mudah..
aku dulu..boypren curang pon aku dah rasa nak naik hantu..
ni kan pulak laki kan...
suami yang bertahun2 hidup ngan kite..
tetibe pergi pada pompuan lain...


yang sebenar2 aku rasa si LM ni marah sangat..
sampai buat PC masuk paper bagai..
sebab ko usik anak dia...
oohh...aku tau perasaan tu..
die sampai kan tak peduli laki die nak kawen dah ngan pompuan tu..
mungkin die pon dah tak tahan laki die cam tu kan..

lelaki macam tu...walaupon bernilai duit nya berkepok2..
tapi nilai sebagai suami tak ada..
begitu mudah beralih cinta..
atau ada perkare yang lagi teruk kite tak tau yang dilaluinya sebelum2 ni..
laki kite..kite jer lah yang tau kan kan kan..

haaa..tapi kalau pasal anak..
ko tengok.. si LM dah berbulan2 tau akan hal ni..
senyap..tak kacau atau serang pon si HS tu..
tapi...sekali ko up gambar anak dia..
tu nama nya kacau mak rimau ngah tidur tu..
baru ko tau mak nya mengaum punye kuat sikit masa nak telan ko hidup2..

iyeerr..pasal anak...
teringat dulu kes si Memey ngan Abby [maaf]
macamane marah nya si Abby biler si Memey sibuk2 amik gambar ngan anak2 dia..
siap cakap... kalau nak anak..ko beranak sendiri..
jangan sibuk ngan anak orang..
dulu hokeh..dulu...sebelum die berkahwin..

haaaa...macam tu lah kes ni pon...
bab2 anak ni jangan ko nak sibuk2...
tak de alasan apa pon nak di bagi..
walaupon ko cakap..tu pon anak laki tu jugak..
tapi..percaya cakap aku..
ko jangan berani2 nak konon2 tunjuk mesra ngan anak orang yang ko dah amik laki dia..
tu memang pantang hokeh..memang pantang...
lagi pulak lah si HS ni bagi alasan sikit punye bangang...haaaiihh..

eeaahh...dah kenapa aku nak cerite pasal gosip retis ni..
kate ko tak amik tau kaaaannn....

muwahahahahaha..

ko pecaya kew..??!!

lalalalala~


kesimpulan nya...jangan usik anak orang..

eeaahh..?? mihmihmih...

siyes ni...


dan lagi...pompuan ni...aku rasa lah kan...
biar susah tak apa ngan suami..sama2 usaha naik bangun..
dengan suami..
biar tak kaya raya...
asalkan kasih suami hanya pada isteri....pada kite2 saja..

eeerrr...aku rasa lah..
ker...ko tak kisah berkongsi laki ngan orang lain...asalkan laki ko kaya raya..??
kalau tak..tak kaaaaaaannn lah si LM tu sanggup mintak cerai kan..
laki mampu kot....

ngeeeee....


haaaa...cer jawap sikit...



okeh..berbalik pada soklan tajuk...
siapa sebenarnya yang menjadi magsa...


SEBENARNYA...yang benar2 mangsa dan paling kesian adalah


-produk AURA WHITE-

kahkahkah...kesian bai..siyes kesiaaaaaaaaannn....

tak pasal2 kene boikot giler babas ko..
sedangkan bukan salah derang langsung pon..
si hanez tu setakat duta jer..
yang di bayar pulak tu kan...
tapi tak pasal2 kerana dia..
bawak kesan yang buruk pada perniagaan orang..



dengar cerite dari orang kuat..
sales drop giler2....
pheeewwwww....

ko tengok ar orang meysia..
bersatu teguh ko...
sampai kan bende2 tu sekali ko heret..
punyer ar kuat pengaruh ko kaaaann...


 tak tau nak gelak ker nak sendu...



so pengguna AURA WHITE - yang mana boikot tu [aku tak suruh tau]..
tapi kalau ko nak cube produk terbaik lain..
mey try produk EPhyra pulak... tak cuba..ko tak akan tau bagus nya kaaaaann...haaaa...
kalau nak...wassap/sms aku :: 019-2085089
harga kasih sayang lebih murah dari pasaran aku kasi ko...



paaaaannggg...!!! 
amik kesempatan yer ko aty....muwahahaha...



notatanganAty :: pray for semua mangsa kapal terbang MAS yang hilang tersebut....





18 comments:

nadia mat said...

disebabkan orang ramai dah tak suka nengok HS tu,aurawhite jadi mangsa..hahaha kesian..eee sakit hati ngan laki tu..

Green Apel said...

haha...ini memang terbaik kak aty..

Chekgu Azrine said...

Yg last skli tu akk nk gelak...hehe

Muhammad Taufiq said...

Hye, saya suka baca blog awak, baru-baru ni saya ada buat blog harap awk boleh singgah dan follow blog saya. awksweetgitu.blogspot.com :)

nuyui a.k.a miss YUI said...

hihi..mmg kontroberrsi sgt kisah ni.

Ayu azmir said...

Pray for semua mangsa pesawat MAS

Masya said...

Hahahaha... Jom minum ephyra yer... Saboo je la

diana said...

betul2..
cuba Epyra la..
lagi la berkesan...
hhehe

Nieyxzha Hassan said...

Adui mak...punye la panjang nk tau sape mangsa...kihkih..tergelak bace la aty :)

izyan zulkiply said...

2 kali fail
Pnceraian n smi suh taat, x nk lepas mngkn sb klu bcerai kne agih harta sepencarin n ade waktu pc hari tu tnya kat smi adkh msh syg kn LM
Tp x jwb mngkn msh syg kot

O'gosh Iskandar said...

hahaha..ingat nak cakap mangsa adalah anak2..rupanya aurawhite tu yang dikisahkan....tapi kesian la jugak kan...

Emy Ziha said...

EMM MCM2 CITER DUNIA NI.. SY PN LALUI MCM LM JG..BRU 1THN PAS..MEMG PERIT ASENYER.. SEAWL 1BLN KWEN..DLM NGNDG AG EX DK LYN NURSE GOV..UJIAN Y BERAT ASENYER TP KNE KUAT DEMI ANK DIKANDG..SMPAI SY DLM PNTANG PN EX MSEH DK LAMBUNG NURSE GOV.. SY NEKAD, UNDUR DIRI..DI SITU LA SY NMPAK SAPE SY PD EX..BYGKN SPNJG JD WIFE 11BLN EX MNX SUME HARTA Y EX BG..DUGAAN TP KNE TEMPUHI..MEMG SKIT..TP SY PCYER ALLAH TETP BSAME SY..WLPN DORG WT SY MCM SMPAH,ANJING KURAP..PEPN SY BLJR NK MFKN DORG..MSEH BLAJR HGE AKHR HYAT..

Emy Ziha said...

SAKIT BETOL DPT SUAMI MCM 2..SOLAT NTAH CUKUP KE TDAK, BCER YASIN TERGAGAP KE AP,NTAH2 BCER IKOT RUMI AD HATY SUH LM TAAT..EMM BLER IMAN XD DALAM DADA MCM 2 LA..TAU SGT ISTRI KENA TAAT PD SUAMI TP BLER BAB SUAMI KNE HORMAT ISTRI HAMPEH!!!

Emy Ziha said...

SUAMI Y XD MARUAH MCM 2 LA..Y XD ILMU AGAMA TNTG U.TGGE SPENUHNYER..Y MDABIK DADA SUAMI Y BKUASA..EII GERAM NK CEKEK

Liyana said...

Berdarah mata pjgnye entri ni haha. Tapi baca perenggan last rasa nk guling2 hahhaa betul gak sian kat aurawhite hahaha

aini said said...

suke bace blog akak....klu die da x suke siap kemahin pnjang cito....kikiki

Iz Faizah said...

Hahaa pjg lebar citer smpi mnghayati ke lubuk ati...ttiba ..oh ye sape mangsa sbnrnya?? Gelak bsar trus..mmang klakar la akak nye story.cian kat sume yg tlibat.

Nad MamaZN said...

kahkahkah..suke giler baca entry ni :P