Monday, April 21, 2014

Outfit :: bila aku dah boleh mula pakai DRESS










dress hijau hadiah dari seorang pembaca blog -terima kasih sangat2-



aku dah lamaaaaaaa sangat teringin nak pakai dress...
sejak2 menjadi trend ni lah kan..
tapi... sebelum ni..susah nak jumpe dress yang aku pekenan
yang nursing friendly..
maklum ar... anak aku tu kan penyusu badan tegar..
jadi..kalau kate nak pakai dress2 macam ni..
memang pikir banyak kali gak ar...
dapat bayangkan tak kalau tetibe aku kene hangkat selak dari bawah tuk susukan qaleef nanti...puuufff...
jadi...ku simpan kan jer lah hasrat tu..
-eeaahh..tapi sekarang banyak dah kan yang butang2 depan tu-


baju ni aku terima dalan 2-3 bulan lepas..[kot]
hadih belated besday kate nya..alhamdulillah..
orang kate..rejeki jangan ditolak...weeeeaaaa...
tapi tu laaaa....masih tak pakai2..
baru ni jer..
bile qaleef dah boleh pisah susu badan -walaupon tak sepenuh nya-
baru ar aku rasa dapat nak melawo pakai dress..

lega mak ko nak....mihmihmih...

selesa sangat rupa nya...
aku ni tak suka pakai skirt..
sebelum ni ar..
sebab..terasa lapaaaaanngg jer pulak...kahkahkah..
ingaatkan macam susah nak gerak...
tapi..bile pakai baju macam ni..
rasa...besh sangat.....!!!!

mekaseh syuhada hadiahkan dress cantik sangat warna kegemaran laki aku..
macam2 tau jer pulak ko kan..
haaa...harus lah aku nak pakai cantik2 kasi laki aku suka kaaaaannn....

lepas ni kompem aku akan hunting dress banyak2...
mak dah jatuh cinta...
raya ni pon merasa lah mak ko melaram lebih sikit...ngehngehngeh..
ai is malu sendiri...[sengih kepit2]


tapi satu jer la...
baju2 macam ni biasa aku jumpe..
mesti free size...besaaaarrr sangat..
memang lah aku sekarang pakai baju yang loose-longgar..
tapi...kalau terlampau besar..bahu semua jatuh kedebeh..
selekeh pulak rasa...dan tak selesa...
tu satu lah susah nya...sebelum ni aku banyak gak jumpe yang aku pekenan..
tapi biler part size tu..kalah...adeeyyhh...
cuma rasa nya..kalau butik2 on9 macam poplook tu banyak -ada size-
tu aku ngah gigih survey ni..weeeeeaaa...


notatanganAty :: aku pakai baju ni..gigih qaleef menyelak dalam kereta nak nyusu...hahaha...tak dapat lah ko merasa lagi nak oooii....




20 comments:

Norliza Romizi said...

cantik!

Nurzakiah Hanum said...

anggun bergaya

Dkna Abza said...

macam anak dara laa :)

Mimy Hamid said...

aku pun suka dress sekarang berbanding skirt..seleaa...aku tgk poplook ada size tp harga menangis

Tina Othman said...

Cantiknya aty, saya pun kurang skirt/dress ni sb rasa lapang je hehe

eima said...

MMG CANTIK KO PANDAI MELARAM LA WEI .. PAKAI PE PUN CANTIK JE

Mila@Rimbun said...

cantik... suka hijau camni

Sheila Salim said...

Assalamualaikum kak, lawanya dress. sheila sekarang pun dok hunting baju nursing friendly. hihi nak cari dress pun beli yang ada butang banyak kat dada. hehehe awal bulan ritu ada ke GM Klang, murah2 baju nursing sana kak. hehee tak sabor nak shopping lagi.. kali ni nak bawa mertua dengan biras ~~~

NURSHAKIRA ABDUL HALIM said...

Pergh dah lama tak menyinggah sini makin cantik plak akak ni :) Hehe dress memang cantik. Kak, ada masa jom join contest Shakira ni ya. Sempena nak raya ni. HEHE :)

Mana tahu rezeki :)

http://lotsoflovebyshakira.blogspot.com/2014/04/contest-nama-biskut-paling-kreatif.html

Allene said...

skrg byk dress ada button pun... nk bf pun tak risau

Chekgu Azrine said...

Akk pun xpkai dress sbb aish la..nk selak dr bawah kot...hahaha

Mar Mansor said...

cantik aty..

Rizziela said...

sekarang ni memang trend kan

ibuhebat said...

akak pun skrg tgh berkenan dress2 ni.. of coz kena cari yg nursing friendly kan.. kat www.muslimahclothing.com banyak yg nursing friendly akak tgk..

Ayu azmir said...

bisness women berjaya..

~Lieza~ said...

Liza mmg suka giler pakai dress... Mujur skrg nie byk dh dress yg nursing frenly... hehe

Lyaa Suriany said...

love the colorr
lembuttt je.

CikNaa said...

cantik sgt hijau ni.. padan ngan aty..

Mama Vogue said...

Aty, cuba survey kat Instagram @prettyluunacollections cantik2 gak dressnya.

Fiza Rahman said...

Phewitttt...cantik. Teringin kak nak pakai dress. Kat poplook dress cantik2. Tapi rega pon cantik gak lah.