Tuesday, May 27, 2014

biler qaleef dan Lu'lu berjumpa di KID'S e WORLD



ko petang2 baru nak hapdet blog dah kenapa..
eerr...sebenarnya..dari malam semalam aku buat entry ni...
tapi tak siap2..sebab banyak nau keje lain aku buat gak sekali...
tu sudah nya..petang siap..boleh lah..
terus jer publish..hahahaha...
macam aku kesah sangat pulak kan...ngeeeee...
eerr...ko lagi lah nan hado nak kesah eh...

ok ok...fineee...

entry ringan petang2..


nak cerite pasal anak2 aku ni..
masa besday Lu'lu yang ke 2 tahun..dalam 2-3 minggu lepas..
kiteorang.. gi celebrate besday die..kat kid's e world IKANO damansara..
aku yang nak ikut sebenarnya..nak bawak qaleef sekali..
pergi masa hari kerja..hari rabu..
adik aku Tina laki bini cuti nak celebrate besday anak nya ni.. 
jadi..ngajak aku sekali..
kebetulan fared pulak off out station semalam nya..
so... gi ar kiteorang 2 family melayan anak..





lepak dulu makan tengahari kat secret recipe The curve
macam biasa..derang dua orang ni.. 15 minit pertama jumpa..
mesti akan macam ni...hahahaha..
siyes..setiap kali pon..
baru nak warm up kekdah nya..
kalau orang tengok..alahai..sopan nya masing..
haaa...tapi tu hanya 15 minit pertama..
selepas tu..aiyaarrkk... bertabah lah mak pak nya masing2..ngeeee.. 














-kami-
ni apak2 yang amik gambar sementara nak nunggu pesanan sampai..



okeh..adik aku tina memang putih ikut arwah mak aku..uhuukksss...
aku jer macam tinted sikit...lalalala....
tak kisah pon.. tu kan Allah yang hadiahkan...
syukur jer..sempurna buatanya...alhamdulillah...

masa ni muka aku togel..
tanpa sikit pon make-up..
kalau ada pon.. krim siang..memang biasa lah aku pakai dari berzaman dulu...
dan gambar ni tanpa edit..ni gambar original..
aku kalau keluar takde apa2..maksudnya bukan gi kenduri ker..function ker..
masuk tibi ker..masuk majalah ker..eeahh..hahaha..
memang jarang nak make-up sekarang..
jangan kate make-up tebal..
selapis pon aku tak letak dah biasanya..
selesa macam ni sekarang...
cuma tu lah..
biler kekadang amik gambar letak gambar2 aku..
ada yang request..nak tengok aku takde make-up bagai..
kalau elok2 tak apa..
ni ada yang ngata pasal make-up ar..edit lah..
hapa lah..tak paham aku oooii...
tu pon ko nak jadikan masalah ker kat ko..kahkahkah..
siyes..aku heran pelik lagi kagum ngan orang2 yang concern sangat ngan aku sampai macam tu sekali gamaknya ko eh..

aku masuk tibi..masuk majalah..
make up tebal..
yang ko nak kesah sangat tu dah kenapa..
aku make up muka aku..bukan muka ko..
beli semua tu pon bagai duit sendiri...bukan duit ko..
yang ko nak sakit hati sangat dah kenapa..
nak kutuk bagai...ko kalau tak suka..
aku tak pakse ko tengok pon..
blog aku kan..?? ko yang sibuk masuk blog aku nak tengok..
pastu nak tambah dosa sendiri tak puas hati bagai...
kelakau ar orang2 macam ni...
tetibe nak sakit hati ngan orang yang ko tak kenal..
atau mungkin tak de kaitan ngan ko..
tak pasal2 kenapa..
aku kenal ko pon tak..
kalau sakit hati pandang..tutup jer blog aku..
jangan datang2 tengok lagi kan..
tak yah nak bagi tekanan pada diri sendiri..
kompem tak sakit hati punyeeerr.....mihmihmih....

kalau rasa tak cantik..
tu pon bukan urusan ko..
kalau ko rasa aku syiok sendiri ker hapa..
poooonnn bukan lah masalah ko..
ko tak suka..??
dan tu bukan masalah aku hokeh....ngeeeee....

mulut ko..hati ko sendiri..dosa ko..sokati ko lah kaaaaann..giteeww konsep ko..
clap clap clap....

haaa...hati tu...hati...betulkan dulu....

ohooii...tak penting pon nak puaskan hati ko kekdah nya...ngeee..
susah nak layan orang hati tak betul suka carik kelemahan orang ni jer kan..
mey lepak sekali ngan aku mey...apa adehal..ngehngehngeh...

okeh..berbalik pada cerite besday lu'lu..
sambutan masa ni..
setakat nak menggembirakan hati anak2 jer..
Lu'lu dan qaleef ni beza 18 hari jer tau..
haa...pulak tu anak susuan aku..
kire anak2 aku lah..
masa dalam hari..
aku banyak gak jaga lu'lu ni..
walaupon aku sendiri berbarai2 lepas beranak...
tu bonding aku ngan lulu agak kuat..
walau jarang jumpa...tapi hubungan kiteorang agak rapat..
alhamdulillah..
gembira dengan keluarga kecil kami ni...






 

so...ni lah mereka selepas 15 minit tersebut...
dah macam2 kerja tak gheti nak duduk setempat makan sopan2...puufff...











nampak macam tak main sama2..
tapi derang main sama2..
masing2 dah pandai...
lagi2 lu'lu...ajak2 dak qaleef gi main kat situ..kat sini..
sikit2 "auf..jom jom " -lu'lu panggil qaleef 'auf'..
tak pon..ngekor jer lah mana dak qaleef pergi...

aku rasa..menan yang paling derang enjoy..
menan yang boleh lompat2 tu..
tai takde gambar dalam tu sebab gelap...
so biler derang lompat..gambar jadi belur gerak2...
tu sampai letih betul ar melayan derang...
sorang lari..yang sorang mengejar...




kemahen berenang ko lagi yer qaleef dalam ni








amboih anak dara aku...







sebenarnya banyaaaaak lagi gambar dalam ni..
tapi cukup lah tu..
kalau ko tengok takde orang tempat ni..
sebab kiteroang datang time waktu bekerja..
pernah aku pergi tine hujung minggu..memang ramai...
lagipon..pergi time keje..murah sikit..rm 30 tuk budak..
dan main ar ko sampai lebam..
makpak free tak kene bayar..
nak kuar2 makan..solat ke pastu masuk balik..
pon takde hal..tu aku suka tempat ni..
suka nak bawak qaleef..
tempat ni besar..dan bersih...
so far..ok lah..
masa ni pon kiteorang lepak dalam ni setengah hari gak..
cume bekejar balik sebelum jalan jam..
yer ar..time keje kaaaaann...


dah plan nak gi kat paradigm pulak minggu depan..
ada gak tempat camni..
nak bawak lulu sekali... 
tengok macamane aku handle 2 orang anak sebaya serentak...ngeeee...



notatanganAty :: tak sabar nak ke kelantan...dah 6 tahun tak kesana...





4 comments:

Nurul Aziz said...

happy birthday lu'lu! :)) baju lu'lu sama macam baju anak auntie.. kekeke.. tiap kali sebut lu'lu ni teringat cite kat astro dulu, tajuk apa tah.. yana shamsudin berlakon.. hehe..


Chekgu Azrine said...

Muka pun dh nak sama depa 2 org..hehe..
Comel!

fazianbatrisyia said...

"comel...awak comel...
awak comel...
awak lg comel"
ada ke anak sy cakap mcm tu kat sy...

antalya said...

both are adorable. eh i mean bebudak tu ye.mak bebudak jgn perasan hihihii (sajer nyakat).btw u tinted 40% jer. still cantik ok