Thursday, May 15, 2014

masih terima tempahan hantaran..??









kerje aku malam semalam..
orang tu dah nak kawen minggu depan..
nak amik minggu ni..
baru tehegeh2 nak buat....
sedangkan dari bulan lepas lagi dah terima barang semua...

eeeeiii...dah tak musim aku lah nak hadap2 bende ni semua...
tak de mud ar..
gigih jugak buat sebab orang dah mintak tolong kan...
kalau ikutkan aku dah tolak dah sebelum ni..
tapi...sedare ni mintak melalui arwah mak aku dulu [masa masih ada]
lamaaaaaa sangat dah..
ko pon tau kan..
aku kalau bende2 melibatkan mak aku ni..
memang susah nak nolak nya..haaaiihh...

eeaahh...tapi aku ikhlas....hahaha...
tak yah bagitau aty.....mihmihmih....

nak2 cuti sekolah minggu depan ni..
banyak ar wedding..
agaknya..kalau aku masih bukak order tuk buat hantaran..
ada lah kot orang menempah..
masyuk lah sikit time2 musim kawen ni kaaaann...
kot lah..kot....hahaha...
aku lama dah tak amik tempahan..
nak dekat..uurrrmm....
setahun agak nya...
malas bai...malas....







tu ko tengok..
elok ada landasan keretapi melintang elok kat tengah2 tu haaaaa...
dah lah ruang atas ni tak berapa nak luas..
anak aku tu pulak..kat mana aku belonggok buat keje..
kat situ lah die buat 'empayar' dia..
pasang segala set train dia...
besar alam pulak tu...grrrrr.....
abeh...acaner aku nak amik tempahan tuk bende2 remeh leceh cegini....
aku nak pegang playar potong bunga..
die pon sibuk nak amik playar tu tungtang kat train die...
aku sibuk potong itu ini..
die pon sibuk gak nak buat sama..
cer ker cerite..biler nak siap keje aku cegitu gayanya kan...
ngan keje dan projek aku sekarang ni..
banyak pulak masa ko nak pikir pasal hantaran..
tak yah lah aty ooooii....





siap gak lah malam tadi empat bekas...
tapi tak touch-up letak manik2 bagai lagi..
baru gubah bunga..
ada lagi 5 bekas...puuufffff.......
tu pon aku rasa boleh jer siapkan malam tadi gak..
tapi..gam pistol tu habes pulak tak perasan..
lama tak hadap bende2 ni kan...mana aku tau ade ke idak bende nya..
jadi...hari jer lah sambung..
insyaa Allah sempat siap...
malam kang...

hantaran aku memang simple..
banyak guna bunga jer..
aku tak suka ribbon2 bagai..renda2 memang tak ar...
paling tak pon..aku tambah manik2 macam mutiara tu..
jadi...tak amik masa lama sangat..
yang leceh satu jer..
part nak bungkus polisteryn tapak tu..
pakai gam panas tu yang seksa sikit tu...
nak kene balut kemas2...
leceh....
ok tak apa aty...tak apa..
mak aku cakap...buat kene ikhlas..
kalau tak nanti sia2..penat jer dapat..
bahek laaaa....

krik krik krik...


okeh...sapa yang baca ni..aku nak bagitau..
aku tak amik tempahan hantaran tau...
muwahahaha...

eeeaarrkk.. apesal aku gelak keji lak ni...






10 comments:

Yana Ujang said...

huihh aku tgk pn pening pale..haha byk skill ko ni aty...baguihhhh~ aku ni x kreatip..nk buat hantaran adik² pn xlayak apa lg nk buat hantaran utk org lain...

krik krik :p

Masya said...

cantiklah aty kemas ... pttlah ada yg berkenan, lg² sedara mara yg dah biasa tgkkan..

Nurzakiah Hanum said...

KREATIF

CAHAYA HIDUPKU (Nur Hayati) said...

Kreatif sungguh Aty.. dlm pada si hero main train sempat jugak menyiapkan nya :)

Chekgu Azrine said...

Aty ni gifted..
Boleh bt duit tau

Gieyana said...

Weh..nk tgk full pic..aq pon belum siapkn lg adik ipar punya..adess! Mood non adooo..:)

Sumayyah Ahmad Hafiz Al-Arshadiy said...

Ok cantek *thumbs up*
Hehe...saya balut polistrine tu slalu guna peniti.. X pandai nak guna gam panas tu...huhu..

Afasz said...

cntik nye hasil tgn awk. sy pon try nak wat cecantik tp tk pandai la nk gubah2 bunga tu.

salam singgah dr http://afasz.blogspot.com

follow sini, kalau sudi follow sy k
tq

O'gosh Iskandar said...

kreatifnya..ai kalau part bunga2 mmg fail....huhu

NAS said...

Cantik!