Thursday, May 15, 2014

TV show FEMININ :: Outfit dan make-up








Lilac chiffonis dress dari SURISCLOSET [Instagram]


double tone silk shawl dari koleksi sendiri



sebab kan last minit baru kompem terima jemputan..
aku tak sempat nak gi carik kat satu2 kedai beli baju..
hari khamis baru decide kaler..
alhamdulillah...
hari jumaat sampai..risau gak tetibe pos laju buat hal kaaaann...
hari isnin nak pakai dah...
tu ko tengok labuh kemahen..
aku pakai kasut tinggi 4 inch tu tau..
kalau tak pakai...mau terpijak jer lah..
tak sempat nak alter...
tapi seb baik ar tak susah nak decide baju apa kali ni aku nak pakai..
labuh pon boleh ajeeerrr....
kahkahkah...feeling retis sangat ko aty kaaaaann...
masuk tv jam2 tu nak beli baju baru..
kalau aku ni retis..
tah macamane lah pulak kaaaann...
mahu hari2 aku membeli baju gamaknya..
bajer retis hari2 masuk tv kekdah nya....mihmihmih...



okeh..berbalik pada outfit..
dress ni adalah dress yang sama ngan dress warna mint yang aku pernah share sebelum ni..
sebab aku suka sangat kat dress tu..
jadi aku beli sehelai lagi...tapi kaler lain..
warna macam purplish pink...
aku suka material die yang berat..
kalau jalan tu..ala2 princess gitewwww...hahahaha...

silk shawl tu pulak dari koleksi simpanan aku...
senang jer nak pakai..nak bentuk..
tapi..ko jangan tanya mintak aku buat tutorial shawl tu..
macam tak kose pulak aku nak buat....ngeeeee...

aku teringat lak aku nyembang ngan ada kakak yang aku rapat..
pasal hal aku masuk tv ni..
soklan akak tu kat aku - baju tudung kasut semua dah prepare..??-
hahahahaha...aku gelak besar..
macam tau2 jer kan akak tu..
semua nak prepare elok jer sebelum apa2 program..
malu ai taw.....
wellllll.... its soooooooooooo me....nak buat acaner kan...
akak tu pon sedia maklum dah..

tuk make-up pulak...
aku sebenarnya make up sendiri dari umah..
make-up light2 jer...tak ligh sangat lah...ngeeee....
memang dah diberitau nanti kat set..
akan ada make-up retis akan make-up kan aku..
jadi sampai2 sana..derang touch-up aku lagi..
kasi lagi tebal ko...
sebab katenya..pencahayaan tuk tv lain..
kalau tak nanti nampak pucat..
okeh..baik lah....






make-up artis RTM - dayang-
mekaseh sebab buat muka kite cantik kat tv..weeeee...
tebal..tapi tak lah over..
kire memang elok jer make-up nya dayang buatkan..sukaaaaaa...
ko yang sempat tengok aku kat tv tu..
make up aku ok jer kan..
tengok..teror make-up retis ni..
tetibe aku yang hodoh jadi macam cantik jer....lalalala
matik lah puji diri..
eeaahh..bukan..ghoper aku gitu lah takde beza pon..
tapi sebab teknik make-up tu nampak seri lebih sikit nak masuk tivi..
macam besh jer pulak...hahahaha...
kali terkahir orang make-up kan aku masa kawen dulu..
nak 4 tahun lepas dah..
ni kemarin orang make-up kan macam ni..
teringat pulak time2 nak kawen..uhuukkkss....
tapi..seb baik ar tak kene bukak tudung bagai..
jenuh aku nak melilit nya nanti.....pheeeww....

lepas dari make-up ni..
ada pulak sesi borak2 ngan pengacara hebat datin ira dan sakinah..
nak kan chemistry kekdah nya sebelum betul2 dalam studio depan camera nanti..
tu nanti aku cerite lain entry hokeh..
aku nak gi potong buah ni..
anak aku nak makan....


saja nak bagi gambar posing muka ala2 star wars gelap sebab membelakangkan lighting 
ni la set FEMININ... masuk dalam ni mula lah aku seram sejuk...agagaga...




notatanganAty :: tu gambar aku ngan outfit kat atas tu..gambar dah balik umah..baru sempat nak amik.. make-up pon tak tanggal lagi tu...
















15 comments:

lieyalatif said...

mmg aty gojes pun mase kuar tv tuuuu...suke tgk...kene sgt dgn tema selamat hari ibu tu aty...muke keibuan yg sweet2 mase live ari tu tauuu....


aty pun jawab lancar jek...best2!

✿ Mimi Rheem ✿ said...

Woahhh..reti la akk nie..hikhik..cantik baju !!!

Nurzakiah Hanum said...

WOW COMELNYA

Allene said...

feminin sangat... tp klu lin pakai labuh2 cmni susah nak dukong harris... T__T

MisZ FyZa said...

Xde ulangan eh aty??mlepas nk ngk aty dlm tibi..

Sha Nikitasakura said...

wOW wII Weet..mcm princsess la Aty..

Sha Nikitasakura said...

wOW wII Weet..mcm princsess la Aty..

Chekgu Azrine said...

Lawa dress tu..sangatttt

Bzah Ismail said...

suka tengok aty...may Allah bless u dear..

Afasz said...

simple but nice !!!cantik n gorjes...

salam singgah dr

http://afasz.blogspot.com

Mar Mansor said...

glamer la masuk tibi...
cantik la dress tu...kaler cantik..orang y pakai pon cantik..cute bebenor

Nurul Aziz said...

artis!!!!!!!!!!!! ala tak sempat la nak tengok cite tu, kat mana eh nak tgk ulangan ke hape? try cari kat youtube takde pulak :'(

fazianbatrisyia said...

comey da tu...
mana ada tak cantik make up retis touchup lg cantik...
elok da tu...
suka tgk penampilan aty...sopan jek...baju tudung semua lawa.
ala baru nak soh ajor pakai shawl tu...ala buat la..buat la...permintaan nak aty jugak ajar

Mrs Nazar said...

love your dress..patuh syariah... glamor u masuk TV..hihihi..selamat maju jaya...

happy for u

Byzura Mj (By) said...

congrats aty! 1 step move!