Thursday, May 29, 2014

Tawaran menjadi model pakaian muslimah..?? cukup ketinggian kah....



gelak ar ko...gelak...

tapi siyes ni..
baru2 ni aku terima tawaran tuk peragakan pakaian muslimah tuk bisnes on line satu butik ni..
fuyoooo...!! giler kentang orang tu berani offer aku....hahahaha....
teranjat gegel aku terima offer cam ni kaaaannn...
uhuhukksss.....

tak layak pon aku nak jadi model tuk kain baju orang....
in fact aku dah tolak secara baik pon..
bukan tak sudi..
tapi aku sedar diri...sob sobssss...
nanges dalam hati...

tak nak aku nanti spoil kan pakaian orang..
menghampakan orang jer pulak nanti kaaann....

orang offer tu bajet aku cutting model gamak nya...

krik krik kriiiikkk....


aku ni..dalam blog..dalam gambar..
memang nampak macam tinggiiiii...
macam besaaarrrr..
macam jer hokeh....
tapi hakikatnya..langsung tak pooonnn...
aku pon tak pasti acaner ley nampak macam tu..
trick camera kot...hahahaha....
salahkan gambar besar gabak ko tepek kat blog ko....

aku ni tinggi 153 cm jer.....
iyeerr...153 sahaja...
jauh sangat tu nak tambah tinggi ala2 model....
dan berat badan hanya 45kg..
tu pon kekadang kurang....agagaga...
dah lah pendek..tinted... tak cantik pulak tu...
nak jadi model celah mana bai...buat gelak kat orang jer...
bersaiz XS..
haaa...kalau boleh pakai xxs...aku akan pakai..
tapi sekarang dah tak pakai dah baju kecik2 sendat iteeww...ngehngehngeh...
tapi still aku ni kecik..
pakai M pon tengok cutting gak..
silap gaya...nampak terlalu gedobos dan selekeh..
dah acaner aku nak peraga kain baju orang kan..
kot baju free saiz ker..takde saiz2 kecik jer..
atau jenis ada cutting ker..
bukan setakat nak peraga sehelai dua jer yang mana aku boleh pakai kan..
diva sangat pulak nanti memilih baju tu.. baju ni..
ko hengat retis ker aty...
sedangkan orang tu bayar ooiii....
kekdah nya...
orang kurus kering macam aku ni...
tak semua cutting baju cantik di pakai kan..
untuk pakai sendiri2 pon aku selalu ada masalah...
tu aku berhati2 dalam pemilihan kain dan potongan..
sebab aku tak nak nampak telampau 'straight'... hahaha..

tu..tuk kebaikan pihak orang lain..
tak yah lah berangan nak terime bende2 macam tu....
mau menyesal orang tu amik aku kang...giteeewww....

biasanya yang biasa baca blog aku..
kali pertama jumpa aku..
mesti akan cakap - laaa..kecik jer orang nya...tengok dalam blog macam besar-
nak cakap aku pendek lah tu sebenarnya.....
ai is sentap tau...hahaha..
iyeerr..biasa daaaaaaahhh....
jadi ni aku bagi tau..
yang aku memang 'halus' orang nya hokeh..
tak yah ar ko bajet aku ni cutting model...
kahkahkah...gelak guling2...lap air mata..
tak tau nak sentap ker nak hapa dah ni...


jadi apa yang membuatkan aku selalu nampak macam tinggi..??
selain camera trick..??





ni lah rahsia nya....muwahahahaha....
rahsia la sangat kaaann....pang sikit....
buat masa ni..
ni kasut tinggi aku yang paling tinggi pernah aku ada..
kalau ko nak tau..
yang ni adalah lebih tinggi dari kasut tinggi pink aku ritu aku pernah tunjuk tu...
tak pasti ni berapa inci...
biasa pakai ni kalau pakai dress labuh jer..
seingat aku...baru 5 kali ker 6 kali aku pakai sejak beli awal tahun ritu...uhukuhukss..
tu pon biler gi majelis...ngeeee..
yang tak perlu banyak sangat berjalan..
ohooii..bukan model pon nak kene catwalk kaaaann....agagaga...
kalau saje2 aku nak pakai semate nak nampak tinggi..
pastu nak round satu KLCC shopink...
memang tak ar....nanges bai...nangeeeeeesss......

pakai wedges pon tinggi gak...dan lebih selesa....

okeh okeh...dah..
nak gi amik adik aku ni kat shah alam..
kan cuti sekolah...memang die akan lepak sini lah..weeeee..
qaleef paling hepi sebab ada geng die...




notatanganAty :: ku pasraaaahh......





9 comments:

Allene said...

congrate aty.. wah bertambah glam la u...

DYatie said...

Hehehe. Aty. Congrats!

lieyalatif said...

ishh aty ni merendah diri sagant....tgi ke tak takpenting aty...yg penting mereka 'nampak' aty.... cube la kan...mane tau rzeki kat situ...lagipun aty ade pengikut tersendiri....

tahniah yeak aty....

Farhana IezAna said...

Sy prnh jmp akk kt kedai nasi ayam pak mal sek11.orgny kecik cm sy gak..hihi

Nadiah Hanum Wahab said...

Err cam sama jer tinggi kita...heheh

aini said said...

sme la kte kak aty pendek lg renek kehkehkeh...y pnting comel kak hahaha

ameris said...

atleast ada gak org offer aty.
eehh tinggi kita sama 153, tp akak nmpk lagi fendek sbb gemoks. 56kg aty ooiii... dah mcm ayam serama terkedek2 jalan kalu pakai dress. nangesss sobssobs...

*ada tak sesapa nak offer org pendek jd model?? kalu ada nak try..

Mar Mansor said...

wah dapat offer jadi model aty..glamer..
tingginye kasut tu..glurppp

eima said...

terbaik arr .. aku suka styles ko dress up .. cuuunnn mmg ptt org org tu suh ko jd model die ... ko layak arrr