Thursday, August 14, 2014

#GayaRaya - berkimono kebaya










outfit raya ke-empat




amboi ko..kemahen lagi blocking kaleerrr..
baju hijau seluar oren kasut biru...agagaga...
okeh.. aku pakai kasut tinggi sebelum tu..
tapi masa ni aku jenuh nak mengejar dak qaleef satu taman..
mau ada yang tersungkur terpijak kain sendiri..pheeewww....

baju ni aku beli lama dah..tak pakai2..
ni raya baru merasa nak sarung..
baju ni jenis cardigan kimono tu..
tak yah butang2 pin depan tu pon boleh cantik..
just pakai shirt kat dalam..dan sarung baju ni kat luar..
pakai pulak ngan skirt.. memang cun sangat..
aku ngah gigih carik skirt idaman hati..
sebab aku ni bukan jenis pakai skirt..
tu nak pakai memula tu payah sikit lah..
tapi nak gak try nanti...

baju macam ni aku ada 2-3 helai lain2 kaler..
selalu memang aku pakai macam cardigen tu..
sarung kat luar jer..
tapi raya2 ni..
memandangkan aku tak nak pakai berlapis2 berbirai2 ngan anak aku tu..
tu aku pakai style macam kebaya loose giteeww..
dari cardigen kimono terus jadi macam kebaya...canggih ko....
bagus gak baju ni... boleh pakai banyak gaya..
tu aku sarung palazo..
selalu asyik pakai palazo putih jer..bosan...
sekarang kan kpop... oren pon boleyyy.... lalalala....

tu aku suka sangat baju ni...
satu baju.. macam2 gaya..
ada sekali tu aku pakai ngan songket time tunang..
baju nyer dah tak muat..songket nya aku sayang sangat..
tu aku pakai mix n match..
nanti2 aku rajin aku share kat ko picture..

korang kalau nak beli baju macam aku pakai ni..
boleh order ngan aku sini..





CARDIGAN KEBAYA 

Material :: CHIFFON'S [kene pakai shirt/blouse atau inner kat dalam ]
SAIZ :: S FIT TO XL

HARGA :: RM 59 TERMASUK POSTAGE SEMENANJUNG

WASSAP :: 019-2085089
EMAIL :: nurha_abdul82@yahoo.com

kod warna :: turquoise 


nak tengok BANYAK LAGI PILIHAN cardigan kimono
JOM TENGOK KAT SINI


jangan lupa follow dan bagi sokongan tau..
akan update lagi banyak baju cantik2...!!










25 comments:

Nurzakiah Hanum said...

comelnya

Hilmirda Daud said...

cantik... teringin jugak nak order.

fazianbatrisyia said...

cantik...pandai aty bergaya. masih terjaga kesopanannya.

Mila Hilas said...

klo pndi mix n match mmg menjadi je ape2 gaya pon..hehe..mmg cntk :-)

Rizziela said...

cantik combination colour tu..meriah

Ayu azmir said...

cantiknya

Chekgu Azrine said...

cantikla aty..rasa macam nak yang hitam tu..tggu gajila..

nuyui a.k.a miss YUI said...

cntik..

ok nak follow ig =)

Fahreen Fredo said...

atyyyy comeynye kebaya mu.. Kaler lawo, tuan lawo.

Nad MamaZN said...

cun la!

eima said...

wahhh cantik la...ko ni mmg pandai bergaya ...

lieyalatif said...

mmg cantik aty...mcm nak grab je satu...lieya suke bile jadi cardigen tu...nampak moden tapi klasik...ecewahhhhh...

Mimie_Zatun said...

mama cantik..
cantik kimono kebaya tu..

Noura Qifays said...

lawa!! kimono mmg trend skrgg.... pakai ngn skirt songket.. lawaa! kann kak :)

puan.mila said...

wahh k.aty color blocking cntik!! suka tgk org pakai tapi diri sndiri blom berani nak cuba color blocking..huk2

Khumaera Ismail aka Mariam Ismail said...

salam sis.cantik bajunya.memang nice dgn sis. =)

CikNaa said...

wah..macam2 design baju skrg eh..daku ketinggalan sungguh la..

Miss Mirror a.k.a Sam said...

Cantiknyaaa!!!. I loikeeeeee 1000 kali.

Ann Ishak said...

adoiii mata dah melekat dekat kaler meyah tu :)

LYAfrina said...

Serius cantik..
Tbekenan plok..

Elya Roza said...

atyyyy cantikkkk!..fiwittttt

Fiza Rahman said...

Pandai aty matching kan kaler blocking ni. Cantiklah. Berkenan plak ngan kimono kebaya ni. Tapi daku petite, sesuai ker...huhuhu...

Adinda Baizura Mazlan said...

Blogwalked!

http://cerita-adindabaizuramazlan.blogspot.com/

NM03 said...

mu rasa kawe muat ke idok? hehehe

Gieyana said...

Cute..cntik bila kaler ni di combinekan..:)