Thursday, September 25, 2014

SHOPPING :: hunting carry bag besar...boleh masuk DSLR camera....



ko ni..
kalau aku cakap shopping jer [dalam entry2 sebelum]
ko dah pikir aku macam takde keje lain..
asyik nak memboros jer lah ko kan..

puufftt...

aku cakap shopping..

beli pampers anak kat speed99 pon aku cakap shopping..
aku gi beli ikan ayam kat kedai runcit tukar depan umah tu pon aku cakap shopping..
aku gi beli majalah seketul kat jusco pon aku cakap shopping...

tak lah semesti nya kalau aku dok cakap shoping ngan ko..
aku memanjang beli handbag..memanjang beli baju kasut jer..

ko ni pulak..

hari2 aku cakap shopping..
banyak pulak duit aku kaaaaannn...

huuuuuuu....


dah laki aku takde..
kene drive sendiri..
handle anak sendiri..
[aku cerite kat entry2 lepas]
cerite lah sekali aku gi shopping sendiri..
tak de pulak ko nak pikir aku gi pasau beli ikan tuk lauk masak hari tu..
dah kate laki aku tak de kan..
dah kalau die pergi sebulan..[contoh]
sebulan lah aku tak gi 'shopping' barang basah....??
haaaa giteeewwww....

jangan salah paham..haaaiihh....

eeerrr.. tapi kalau yer pon.. ape salah nyaaaaaa.... uhukuhukkss..

tapi ini hari nak cerite pasal aku shoping bag...

aku dapat voucher tunai tuk beli on-9 
kat web ni...
menarik gak lah dalam tu ada macam2..
cum perasan dalam tu barang2 ala2 korea tu...

memula nak carik jacket denim...
tapi.. tak de pulak aku pekenan nya..
tak rasa nak beli tambah kain baju..

nak beli kasut.. aku jenis tak suka beli on9..
lagi2 kalau tak biasa tengok depan mata...
since saiz kaki aku ni kekadang boleh jadi 3..boleh jadi 4.. boleh jadi 5..
haaa...pelik kan...tengok design kasut tu lah..

so..dah belek2 satu hari...
aku decide beli bag..
kali ni..aku memang nak cari carry bag yang besaaaarr..!!
supaya boleh masuk aku nya dslr gabak ni....tsk tsk...
selalu leceh betul nak bawak..
dan selalu nya gak..sebab kan leceh tu.. aku malas terus nak bawak..
harapkan fared... memang nan hado lah die nak nya..
lagi pon tugas die biasa ngusung anak jer..

[nanti ada rejeki nak tukar..aku nak beli compact nyer dslr]
senang nak hangkut..
so buat sementara ni...
aku pasrah jer lah...ngeeee...
syukur ngan apa yang ada...

so..solution sekrang...beli carry bag besar...senang..
boleh hangkut sekali...



nak bag cegini..
dah lama tak beli bag2 kasual besar2 macam ni..
dulu suka beli sebab senang nak hangkut segala toknek barang..
selesa kat bahu walaupon berat..
haaa lepas tu..sekali nak mencarik..hamek ko.. pitam tak jumpa kunci dalam tu..
dengan segala khazanah nak letak...pheeeww...



nampak macam besar kan..
nak banding ngan bag2 aku yang pernahada..

terus aku order 1...
tapi kaler cekelat..


2 hari dah dapat...yaaaeeeyy...
suka suka....hahaha...



so dapat lah aku bag baru bulan ni...lompat bintang sengeh sampai ke bulan..
bulan ni aku tak shoping mende pon..
maksudnya barang2 kesukaan cegini lah...
tapi ada lah minggu lepas kot aku beli kasut 2 pasang..
kat NOSE sebab ada sale...
ko tengok..time ada sale baru aku nak beli tau...
tu pon..TERBELI...agagaga..
gi pos barang kaj pos opis jusco..
belanja qaleef eskerim..lalu depan nose..TER nampak lah pulak...
tu yang jadi TER beli tu.....kahkahkah...rasa nak tampau diri sendiri...
tapi mmang murah lah sangat...
jadi kurang sikit lah rasa bersalah nya tu...ngeeee...


-update dari instagram-

ingat kan fared tak perasan..
so tak yah aku nak carik alasan kan..
pakai jer lah senyap2...
sekali kantoi die nampak dalam kereta...ceeaahh..
tau jer kan kasut baru bini sekarang..

alaaaa....die tau dah taktik aku...
lepas aku pernah reveal entry pasal hal ni dulu...
so tak yah nak membongak sangat kate dah lama beli tapi tak pakai2...ngeeeee....

tu kasut tinggi tu saiz 4..
kasut muncung tajam saiz 5...
tapi adik bongsu aku cakap -apesal macam besar sangat jer nampak-
sebab muncung kot....huuuu...

ok dah...

takde mende nak cerite..
qaleef masih tak berapa sihat..
malam tadi aku tak ley tido sebab sepanjang malam badan qaleef panas giler..
cuma tak lah cecah 40 lagi..
tu risau jugak tu...
jadi..lap jer keje aku sepanjang malam..
dah siap2 gugel dah apa nak di buat kalau anak tetibe sawan...
persediaan....mana lah tau kan..
since qaleef berisiko...
alhamdulillah pagi tadi dah ok sikit..
dedar2 jer..

ni siang dah aktif balik..
cume sikit2 merengek..
badan tak selesa agak nya..
pasang rail way train tak boleh pon nak marah...apedaaaaa...
makan pon boleh lah sikit2 5-6 suap nasik..

hope malam ni tak panas lagi macam malam tadi..
risau sangat rasa...

cepat sembuh yer sayang..
hujung minggu abah nak bawak jalan2...[insyaa Allah]
kalau tak sihat.. tak dapat lah.....









PUFFY BUTTON BLOUSE

RM 49 /pc
9 Functional Buttons [BREAST FDING FRIENDLY]
Material : Thick Chiffon Blend
SIZE M / L / XL

[untuk gambar penuh sila lihat DI SINI]

Measurement: 
Size M: Length: 82cm Bust: 94cm Shoulder: 36cm Sleeve: 57cm Hem: 110cm 
Size L: Length: 84cm Bust: 98cm Shoulder: 37cm Sleeve: 57.5cm Hem: 114cm 
Size XL: Length: 86cm Bust: 102cm Shoulder: 38cm Sleeve: 58cm Hem: 118cm 

WHATS UP /SMS :: 019-2085089
[strictly for business only]
EMAIL :: nurha_abdul82@yahoo.com







5 comments:

Farah Waheda Wahid said...

memang pakai beg besar senang...

Chekgu Azrine said...

Akk pun suka hndbag tp tula..xdela giler membeli since laki akk suka jeling2..haha..

Semoga qaleef cpt smbuh

Allene said...

tak rajin la aku nak pakai kasut tinggi ni aty... huhuhuh

entry terkini...Maaf Jikaku Tak Sempurna - Dari sudut aku

Nurul Aziz said...

dah lama tak beli henbeg.
hari tu raya adik ipar je belikan henbeg.. tapi segan pulak nak pakai, lv kot.. rasa macam malu nak pakai.. hahahah.. malu sebab rasa tak layak, tapi kalau dah org bagi tu, kena la pakai jugak tunjukk kita hargai kan.. mana tahu nanti dapat chanel seketul pulak..

LYAfrina said...

Tu dia... ter...beli. hehe

Sngkan beg gedabak camtu. Segala mde blh bwk.. sama la dgn lya.. dslr byk tgl sbb mls nk bwk. Awl2 dlu j rjin. Kna cri beg bsr camni jgk ni