Tuesday, October 07, 2014

ada apa dengan WARUNG BUNIAN ??



ni dari LieyaLatif lah ni aku tau kedai ni..
ngapdet makan kat sini sebelum derang di broga tuh.. 
aku pon nak lah pergi gak merasa..
die datang sana pagi sarapan..
orang kate nasik lemak dan roti canai nya sedap..
kiteorang tak merasa..sebab datang tuk makan lunch..


kate masuk jalan2 carik makan tv3 tu kaaaaannn....
ingat kan dekat nau lah ngan rabbit fun park tu..
dekat2 broga lah konon..
tapi uper nya kat putrajaya tu...
gigih lah aku waze...
laki aku tanya..tak sampai2 poooonnn...agagaga...

exactly area tak gheti aku nak tunjuk..
aku pon guna waze..
tapi masuk putrajaya..
dah pinggir2 sipi2 putrajaya tu..
kire bukan lah kat kajang pon...
tapi alamat kajang lah...huuuu...



ni jer aku snap..
kat lorong masuk...
depan kedai nan hado..
paking jauh bawah bukit...

kedai ni.. memang tersorok giler..
memang ko tak akan tau kalau tak masuk jalan2 carik makan tu..
melain kan ko memang duduk situ..
atau familiar kawasan situ...
die kawasan perkampungan..
gerai nya pon memang old skul aku cakap ko...

dah waktu makan tengahari..
so..stop makan dulu kat situ...
lauk2 kampung..besh ar layan tuk lunch kan...


sambal udang galah...ni memang sedap giler...



sayur terung


ikan masin sambal belacan


ayam kampung masak lemak cili api [4 ketul isi dalam]


 


yeerrr...memang ada keunikan nya kat sini selain menu kampung dan sedap..
kat sini.. servis nya agak berbeza dari warung lain..
kire kat sini lauk macam lauk kenduri.. lauk hidang..
tu jer lah lauk nya..
ko tak ley pilih2...
apa lauk di sediakan hari tu..
kire tu lah lauk tuk ko makan..
semua orang pon makan tu jugak..
macam lauk kenduri kawen tuuuuu.... haaaaa....
kekdah nyaaaa...

aku tak tau tau..
masa memula sampai..
orang tu tanya dah booking ker..
kelaaaasss..kene booking..
aku memang tak tau.. main redah jer..
naseb baik boleh sebab masa datang tu tak ramai orang..
kalau tak mau panas gak lah telinga aku ni ha kene sound ngan fared.. huuuu..

duduk... tapi takde menu pon...
lepas tu die amik order air jer..
takde pon tanya nak makan apa ke kan..
kiteorang pandang2 gak keliling..tak nampak lauk pauk sedia nak kene pilih..
haaa...pelik nih...
sekali tak sampai beberapa minit..
ada orang hidang semua makanan kat atas tu...
hahahaha... kiteorang memang tak tau konsep nya cegitu..

warung ni memang warung kampung...
tak de dekorasi bagai pon...
tapi hebat lah cara die aku rasa..
tarikan die kat situ...
lauk pauk nya pon sedap..
lagi2 tuk orang yang suka masakan kampung..
tapi..tuk orang memilih macam aku ni..
ada yang tak gheti nak makan...memang payah lah..hahaha..
contoh sayur tu... aku memang tak suka terung..
jadi tak de pilihan sayur lain..
kene makan gak lah..
kalau tak laki aku bising..ko tengok..kerek laki aku tuh..
sound2 aku.. nyampah...
terpaksa aku makan tau....

tapi tu lah menarik nya kat sini...

dan jangan tak tau..
kereta yang masuk..semua kereta besau2 ai tell uuuu....
yang masuk orang bandau...
kemahen nak makan masakan kampung....








total untuk 2 orang makan...plus qaleef
lauk pauk semua ni..
air aku tak ingat apa..
air buah rasanya sorang satu..
rm 35 hengget..
kalau ikut kan lauk banyak tu..
kire murah dan berbaloi lah..kot..
cuma kalau betul2 aku sorang makan biasanya..
idak lah sampai rm 17 hengget sorang kan...hahahaha...

tapi...ok lah.. boleh datang lagi sebab masakan nya sedap...
dan unik nya.. nama nya sendiri menarik....
warung bunian....
dan aku tau kenapa nama nya macam tu...agagagaga.....


ko kalau nak gi..waze jer...carik warung bunian..insyaa Allah jumpa...







notatanganAty :: teringat pulak ikan masin...


28 comments:

Sue Izza said...

tempat lepak ni pagi ada nasi lemak n roti canai yang sedap giler...selalu gak booking makan tengahri ngan geng blogger putrajaya...

Mila Hilas said...

mmg pemes pn.kt opis sy dh byk kali dorg g.tp sy je msh xde kesempatan nk g.hehe.. lauk dia, mmg dh disediakan mengikut hari...cme klo x silap ari jumaat kot yg lauk blh request.klo x silap la

Ana Solehah DI said...

macam best jer kak...nak try gak len kali...thanks tuk info.. =D

mama amir said...

Namanya pon dah unik...bole la cuba2...thanks for sharing

FadlinaMokhtar said...

Bagus jugak kan.jimat masa . cuma kalau tak kena tekak rugi lah pulak kan.tapi mau lauk kampung selalu tu mmg selera sentiasa.

FAD

pya pysha said...

udang galah..sedapnya..pastu mulalah menggaru..huhu

Lynda Che Lah said...

Aty..
Hubby Lynda keje kat Putrajaya..so selalu lah juga dia g warung bunian ni..
asyiklah mengupdate I bgtau tapi bawaknya idok..
tgk gambar Aty snap terutama udang galah tu menjejeh air liur pepagi ni..huhu..
bilalah dpt smpi..mmg best dgr hubby mengupdate..
btw, lawa header baru :)

Fizah said...

makanan tu semua nmpk sedap tp mata sy terpaut dgn header baru...comel n eksklusif sgttt.....:)))

Chekgu Azrine said...

Alahai..mmg best la aty..cuma saje2 nk gi tu alahai jauhnya la

Ilyani said...

makan breakfast pun sedap...

Ayu sukatiakula said...

breakfast kay situ pun sedap

Wawa Yusoff said...

header cantik!!

hik3 :)

Nurzakiah Hanum said...

pergggggggggg terbaik

mommycha a.k.a kak jenab said...

sedap...kitaorang bdk2 opis pon suka dtg sini.
tapi kena kol dlu kalo time lunch hour kalo tak mmg fullhouse.
:)

lieyalatif said...

waaaahhhh aty pun dah sampai sini....dah lame lieya tak lunch kat sinie.....

betul tu aty kalo pes time pergi mmg leh sesat barat sebab tersorok...dgn parking yg susah gilerrr hahahahh tapi demi lauk2 kg gigih laa pergi...kalo gi ramai2 syok aty....lauk2 pun mcm byk tgk utk aty mkn berdua tu....takpe2 tak abis leh tapau heheheeheh

Cik Puan Eka said...

suami ngan opismetnye selalu dtg lunch sini. opisnya dekat Bangi jer. Senang la nak pegi. Saye je tak pegi2 lagi.

Tapi memang terliur lauk2nya. Geram je.

Ada skli diorang pegi, dah booking. Pegi2 takde tempat. Diorang lupa nak reserved. Balik gitu jelahh

nadiah hanum said...

First time tau pasal Warung Bunian ni kat FB Aty..hehe..memang tak pernah dengar, thanks for sharing. Neway, suka sangat Header blog Aty ni..:)

Nurul Aziz said...

selalu dgr org cakap makan kat sini sedap, tk pernah sampai lagi.. hehehe.
eh rm35, dgn lauk mcm tu murah kot kan? siap ada udang galah..

eima said...

aku pun tak review lagi pi bfast kat situ ....

lunch tak penah lagi sbb time lunch aku byk atas jln raya dan kat rumah siap anak pi transit plak ...

Fiqah Feeona said...

Kat rmh saya...Saya yang dekat ni tak pernah jejak pun...

MamaDaniel said...

isk..isk.. dah dekat sgt ni tapi tak pernah sampai.. kat area kg abu bakar baginda tu ke? area sungai merab? tapi ok gak la waze boleh carikan untuk ci aty.. hihih..

ameris said...

cam menarik jer aty ..
berapa org makan pun 35 jugak ke aty?

nayfatimah rasyid said...

masakan kampong memang sodappp

yer,, lah header dah tukau... ingat salah masuk tadi hihihihihhh

Sweetmama said...

x pernah lagi sampai warung bunian ni tp nasi lemak dia dah selalu rasa ofis selalu order nasi lemak bunian utk meeting di ofis. mmg sedap sbb nasi lemak dia salut telor ala2 nasi pataya gitew..

Fiza Rahman said...

Laparrrrr....

Bilalah bley terjah warung bunian nih.

Iz Faizah said...

Aritu kitorang sekelas ada kursus kat bangi makan sini dalam 20org.booking.lunch time sesak giler...ada rombongan org lain juga.sian org lain yg xbook kna blk...dh lapar...penat carik parking..

Psstt..prasan x kat tmpat basuh tngn kat tpi tu ada patung ghimau...tkojut den tau!lpas tu dh kuar mcm2 citer dorg gossip...haisyyy...

jot pijot said...

breakfst pun sdap..roti canai pun sdap!

Gieyana said...

Next time klau turun kl nk pegi..:)