Wednesday, October 01, 2014

aktiviti luar Qaleef :: main dengan arnab di RABBIT FUN LAND





minggu lepas.. kiteorang gi bawak qaleef gi RABBIT FUN LAND kat broga hills
tapi bawah nya je lah..
tak larat ohooii aku nak naik ngan dak qaleef tu...huuuu...

sebenarnya.. nak bawak qalef gi animal farm kat serdang tu..
tapi mahal gak nak masuk tu -baik masuk zoo jer- agagaga
berkire.. menatang nya goper tu jer kan..
yang penting bukan kiteorang..
tapi tuk qaleef sendiri..
die kan suka menatang2 ni semua kaaaaann...
haaaa... gigih berjalan sampai ker kajang ni haaaa...

sampai2 dah ramai giler orang..berombongan siap..
tapi yang nak naik broga tu la...
yang nak masuk rabbit fun land ni..bebudak jeww...


nak masuk murah jer..sorang Rm 5
carrot tu mahal oooiiii....
tapi sebab nak kasi qaleef bagi makan sendiri.. beli jugak lah.. uhukhukkss..




anak aku ni memang berani dan suka sangat ngan binatang2 macam ni..


terselit anak aku kat rombongan dak2 sekolah tu haaa..
ni masa awal2..penuh dalam tu...


suka die nak berkawan ngan dak2 sekolah ni



rabbit kat situ pon jemu makan carrot orang kasi melambak2..
tak nak die bukak mulut..
aku rasa kalau bagi kangkung ni laju di makan nya kot...
membazir aku beli carrot sampai 10 hengget..
ko kutip2 jer banyak bersepah carrot orang kasi tak termakan2 rabbit tu ha...





berlari rabbit tu dikejar dak qaleef...agagaga...


rabbit kat situ pon malas...melepak jer kat tepi2 batu..
malas die nak melayan orang ramai2 gamak nya...


hujung2 tu baru lah berani aku nak pegang..
laki aku ngajar cara pegang nya..
pegang cegini takut die meronta2 tendang kite..
kuku die tajam gak..
alaaa..macam pegang kucing kat tengkuk kan..tak nak kasi melawan..
haaa..tapi tu aku rasa macam kuat jer aku genggam telinga die..sian rabbit tu..hahaha


nak 'sayang' rabbit pulak dak qaleef ni..


rabbit fun land ni sederhana besar gak lah..
bukan semata ada arnab jer..
tapi tu nanti aku cerite..
ni kat satu bahagian lain..
arnab2 dalam sangkar..
ada arnab2 kecik anak2 die semua dok dalam ni ngan mak nya...


cakap pasal arnab ni..
sebenarnya..lama dah laki aku nak belikan rabbit tuk qaleef..
tapi.. aku yang tak kasi..
leceh ar weyyhh...
bela rabbit ni bukan macam bela kucing..
die tak pandai bawak diri..
lagi pon..leceh ar nanti nak jalan mana2..balik kampung ker..
aku tau lah dulu aku kan bela kucing..

tapi tu lah...qaleef memang suka binatang macam ni..
tengok lah besar sikit..
dah pandai jaga sendiri nanti baru aku kasi..
pandai2 lah ko jaga..
kalau tak kang..mak ko ni lah yang jenuh nak pikir kan pasal arnab tu jer nanti..
dah lah abah ko tu asyik 'melancong' jer kan..[baca :: out station kerja]
lagipon.. kene pikir hygiene tu lah..
kang dah bela2.. bukan senang2 kite nak biar2 kan..
menganaya kat menatang tu jer..
baik lah tak yah..
tunggu anak dah besar2 dulu nanti...

nanti kot rajin..
aku sambung lagi pasal rabbit fun land ni..
so far..ok lah.. aku tak nak kire pasal aku..
kalau ikut aku memang lah tak pergi kan..hahaha..
tapi.. sebab nak kasi keseronokan kat qaleef..
tu ngajak jugak lah laki aku jauh2 jalan semata nak main ngan menatang ni..

qaleef suka lah menatang2 bebas macam ni..
boleh die main kejar2 kan..pheewww...
















10 comments:

Nurzakiah Hanum said...

comelnya rabbit

lia said...

mujur anak bujang berani main dgn arnab, kot x makpak jer enjoy he3

Mila Hilas said...

sukanya qaleef main rabbit hehe

LYAfrina said...

Sukalah dia leh main dgn rabbit.
Pandai qaleef berkawan....
Rabbit tu lak semua nmpk gemok m sihat

Allene said...

owh.. ingtkan kat bukit tinggi je ada rabbit park...

entry terkini...What inside IKON connaught

ameris said...

yaya & rayyan pun suka gak menatang camni tp tak sempat2 lagi nk bawa diorg gi zoo ke tmn rabbit ke.
slalu gi kedai pet je. huhuhu

Qaseh Vee said...

masa kecik my arwah abah ada bela rabbit . mmg best main sbb binatang ni jinak . sekrg lak my anak buah kat kg pun ada bela . siang dok luar mlm dok dalam umah . blh tidor sama kucing . bagusnya dia x membuang kat dlm umah ...

Nurul Aziz said...

rm5? murah ni. boleh r g.. nak pergi yang kat sri kembangan tu mcm mahal. zoo pun mahal. hahahaahaha!

qaleef berani rr..
ayra dia benda2 berbulu ni dia cat apa semua tu.. dia takut sikit, tapi tedyy bear tak pulak.

Nurul Aziz said...

rm5? murah ni. boleh r g.. nak pergi yang kat sri kembangan tu mcm mahal. zoo pun mahal. hahahaahaha!

qaleef berani rr..
ayra dia benda2 berbulu ni dia cat apa semua tu.. dia takut sikit, tapi tedyy bear tak pulak.

Sumayyah Ahmad Hafiz Al-Arshadiy said...

Animal farm serdang yg akak ckp tu yg kat equine tu eh? Farmvillage tu ke? Kalau yg tu berbaloi kak pegi...huhu...saya mula2 dulu pk mcm tu gak. Tp bila dh try tu puas hati, dah 3x dah kesana. Berbaloi sgt ut ank2 baya qaleef. Akak pun type of parents yg bagi anak explore kan...mmg byk benefit dia. Staff-staff pun jenis rajin layan budak2. Kat zoo negaa animals boleh pandang dari luar je. Tp kat farmvillage tu ank2 blh bagi makan, boleh pegang, and main sama2 dgn binatang..siap boleh tangkap2 ikan lagi,kejar2 ayam,etc...nanti ada masa sy buat review...hihi