Wednesday, October 01, 2014

kisah ikan dari CAR BOOT SALE STADIUM SHAH ALAM




gigih laki aku hujung minggu ritu mencarik ikan tuk anak sampai ke shah Alam...
kat carboot sales stadium tu haaa...
pepagi lepas subuh dah siap2 sebab nak sampai sana awal..

ko tau lah sapa pernah gi sana panas nya macamane kalau tengahari buta tuh..
pagi kol 8 kiteorang sampai pon dah panas..
semata nak carik ikan..kemahen lagi sampai ke sini..puuffftt...

sebenarnya..laki aku saja nak jalan lah tu..
lama giler aku tak ke sini..
makan tahun gak rasa nya...
sekarang makin besar...
makin menjadi2 aku nengeok nya...

aku suka gi car boot sale kat stadium ni..
sebab memang macam2 ada jual kat sini..
ko rajin tak rajin jer lah berjalan..
cuma satu hal..tak tahan panas tu lah..
lagi satu hal.. sebab nak datang sini memang elok pagi2..
hari ahad..ko nak ngajak laki ko pagi2..bukan senang oooii...

siap laki aku cakap...
dalam perjalanan tu..die gi kerje pon tak pagi macam tu..
agagaga...
tapi kali ni..sebab die sendiri yang ngajak nya..
walaupon tak banyak bunyik..
tapi sengeh2 dalam hati aku ni ha..
bukan senang laki aku nak pergi car boot sales ni..

alasan laki aku..

nak beli ikan tuk qaleef..
boleh laaaa..
asalkan bini dapat jalan sama...weeeeeeaaa...





khemah ni otai ni..
lama dah aku rasa..mau makan bertahun2 ni..
sebab dulu masa bujang..biler gi stadium ni..
suka singgah kedai binatang ni lah..
ada satu ni jer dulu..
singgah sebab nak tengok kucing comel2..haaaa..
ni lepas bertahun2..masih ada lagi..akak yang sama..

dulu..masa zaman bertunang kiteorang pernah gak sama2 beli ikan kat sini..
ada aku cerite berzaman dulu..
kali ni..datang lagi tuk beli ikan kat anak pulak..

sedangkan banyak jer kedai ikan kat rawang tu ha..
nak gak beli kat sini...huuuuu...




ni masa dah tengahari terik dah..
memang panas giler ko..
laki aku dah kepam dah tu berpeluh...hahaha...
qaleef tido waktu ni.. boleh pulak ko tido panas2 ni nak ooii..
aku masa ni pakai baju paling selesa..
sebab dah memang sedia maklum keadaan kat sini kan...

sebab lama tak datang sini..
memang betul2 kiteorang lenjan jalan semua...
3 jam kat situ..
pukul 8 sampai... pukul 11 lebih gerak balik..
aku dah betul2 tak larat baru ngajak laki blah..
siap makan nasi dagang aku kat situ..
dah kepam2 tu..malas aku nak amik gambar bagai...huuuu...

aku tak ingat tah beli apa..
tapi sempat beli skirt kembang2..
siap share2 lagi ngan pembaca blog aku ni haaa...
hahahaha..kebetulan..
nak beli murah.. kene lah pakat2 beli ramai2..
dak tu pulak.. lama ngadap aku..pakat2 nak share..
sekali masa aku mintak duit kat fared..
baru die perasan nak tegur aku blogger. atyFared.
ciiisss.. nampak nau anak ngan laki aku lagi popular dari aku..agagaga...

tak kisah pon...
biasa dah tu...biasaaaaaa...
mihmihmih...

lagi selesa kalau orang tak tegur..
buat bodoh jer kan...
kemahen ko buat ayat bajet retis sangat ni... tampau nak...

kisah dari tu..
dapat lah aku skirt murah sikit..
kalau tak mau terbang 70 hengget laki aku...ngeeeee...

cerite pasal skirt..
sejak biler pulak ko pakai skirt aty ooii..ahaakkss..
aku pakai lah sekarang..besh rupernya...
fefiling pwincess giteewww...lalala...

ok.. berbalik cerite kat carboot sales ni..
tak de banyak gambar..
malas aku nak amik.. 
ngan pegang barang..ngan payung..ngan anak..ngan stroller..
nanti lah lain kali kalau rajin datang lagi aku share gambar banyak2 kat ko pasal car boot sale kat stadium ni..
yang jauh2 tu..kot datang shah alam..
boleh lah singgah..
besh tau..
die setiap hari ahad jer..
dari 7 pagi sampai kol 1 tengahari...



ni lah die 2 ekor ikan peliharaan qaleef..
skor jantan sekor betina
satu set ni semua ngan bekas ngan batu rm 10 hengget sajok..

nama masih belum di kenal pasti..

laki aku nak beli ikan laga sebenarnya..
tapi masa tu tak de pulak..dah habes..
ada ikan emas..aku soh beli..lawa lah sikit kan..
tapi laki aku cakap susah jaga sebab kene pakai oksigen bagai..
pulak tu kene pakai air tapis..ngada tau ikan tu..
tu laki aku beli gak lah ikan puyu ni..
senang nak jaga kate nya..
apa2 je lah..janji jangan soh aku jaga bersihkan bagai..
setakat bagi makan boleh lah..hahaha...


notatanganAty :: balik tu...aku rasa aku macam pengsan tido tak hengat donia..sedar2 dah dengar azan zohor.....



8 comments:

Nurzakiah Hanum said...

comelnya

umi farhan said...

Bestnye..lame xpegi sini...dulu masa study uitm duk aparment perdana dpn giant...setiap ahad mesti pegi..sorg2 pun jadi.jln kaki jek..kenangan ni...best...

safurara said...

teringin gak nk belikan princess ikan.tp xde tempat nak letak.hehehe.


#klik klik Nuffy kat sini =)

UMIE SUE said...

sama dengan ikan aqilah..yang qaleef tgok hari tu..tapi cepat berkeladak..hihi..makanan dia kan..aqilah ade 5 ekor..sekor terlepas kat longkang..

syazai86 said...

zaman ank dara dulu rajinla p pasar car boot ni...la ni dah dok kedah..mmg pyhla nk jejak tempat ni lagi...

Diana Rashid said...

saya kaTrumah pun bela ikan..tapi ikan emas je..hahaha..akuarium besar tapi bela ikan emas je..nak bela ikan mahal2 takut lak sebab jaga pun malas..heheh

ameris said...

masa sblm ada ada anak penah gak pegi sadium ni. nk cari apa ntah.
tp syok mcm2 ada kan aty..

HASYIMAH HALIM said...

aty yg tegur aty tu anak buah saya..excited nor jumpa aty fared katanya