Thursday, October 09, 2014

LITTLE BIG CLUB :: ticket masuk



orang sibuk update cerite raya haji..
aku nan hado cerite..
beraya kat umah mertua..
fes time ni raya haji raya kat sana..
fared cuti lama sebab jatuh pon dah hari ahad..
isnin cuti.. sambung sampai selasa...
sambil2 ziarah mak apak..
sambil2 ley ngajak berjalan bawak anak kan...uhuukkss..


dah lama plan nak gi LITTLE BIG CLUB ni....
nak bawak qaleef..
die kan suka thomas..barney tu semua..
jadi.. memang dah tentu lah teruja nak ke tempat2 macam ni..

dari umah mertua aku ke nusa jaya ni..dalam setengah jam jer..
tak masuk bandar jb pon..
masuk kota iskandar..kawasan baru..
aku ingatkan jauh nau lah...
pagi2 dah siap2 pergi..
eerrr..bukan masa raya haji tu..
tapi esok nya..hari isnin...
pergi pagi2 sebab selalu tengahri aku dah lemau..
lagipon memang pesyen aku kalau nak gi mana2 kene gerak pagi2..
masa ngan fresh lagi...huuuu...
bukan lah nak berlama2 kat sana..
bajet2 masa.. aku rasa tak lah satu hari suntuk kat situ..
kalau gi awal.. boleh balik awal..
boleh rehat2 kan sebab nak glak balik ke rawang malam tu..
aku pon bukan sihat sangat nak jalan lama2 sekarang ni...

kene pergi jugak..
walaupon keadaan kesihatan aku tak mengizin kan sangat..
tapi aku pikir2..
kalau lah tak pergi hari tu..
memang tak tau biler lagi akan pergi..
mungkin 3-4 tahun lagi..kot...huuuuuu....
tu gigih pergi.. demi mu anak....ngeeeee...

sampai sana pukul 9.30 pagi..awal..
die dalam mall tau..
kire ngan lgoland tu jauh gak..
dalam 10 minit perjalananan naik kereta..
aku bayangkan dekat2 jer..


sebab kan dah siap2 sarapan umah mertua..
jadi.. sampai2 sana.. tak yah nak pikir lapar ke hapa..
kedai pon tak bukak lagi..
tapi orang dah ramai..
ramai orang cina... macam singaporian...

dah boleh beli tiket dah...
tapi kiteorang jalan2 kat luar tu dulu..
die macam mall tau..
tapi tak sure kat luar tu ada apa..
tak jalan sangat pon...
tapi jangan risau panas ke hapa..
sebabb little big club ni sejuuuukkkk jer dalam nya..memang selesa lah nak jalan dalam tu bawak anak..




sampai2 amik gambar dulu..sebab masih awal dan tak bukak pon lagi..
ni kat umah lat's ni...




 ni depan little big club..kat pintu masuk
dalam ni bertingkat2... hello kitty club ada kat 2nd floor..khas..
nak masuk little big club yang ada katon2 kat atas ni..
floor 3-4..haaa tu nanti aku cerite satu2 eh..


untuk qaleef..
siyes aku cakap ko.. sebab kan die kenal semua karakter2 katon ni melalui cd2 biasa aku pasang dari die baby..
lagi2 thomas dan barney tu ha..
die memang tersangat2 lah teruja..
dari mula2 sampai nampak jer semua ni..
sampai lah masuk kat dalam tu..
sampai lah beraktiviti semua.. die memang eksaited..
tak sia2 bawak die kat sini..
sebab die seronok betul ngan tempat ni..





kat kaunter pembayaran tiket masuk


ada 2 price tau..
macam biasa lah.. ada ic ngan takde ic lain2 rega..
2 ticket tuk mak pak nya nya..
budak bawak 3 tahun adalah PERCUMA..
so.. bayar tuk kiteorang jer nih..



RM 55 seorang hanya untuk LITTLE BIG CLUB jer tau..dengan myKad
kiteorang tak masuk HELLO KITTY TOWNkat 2nd floor tu..
kalau nak masuk pakej sekali ngan hello kitty town tu Rm85 seorang
saja tak nak amik sebab qaleef bukan tau sangat pon menatang tu...huuuu...

ko nak tau details lagi.. gi lah tengok kat SINI


yang aku masuk LITTLE BIG CLUB tu..
ada karakter2 BARNEY , THOMAS , BOB THE BUILDER, PINGU , ANGELLINA BELLERINA
dalam semua ni..hanya satu jer qaleef tak tau dan tak kenal..
iaitu angellina bellerina..
tapi kiteorang masuk gak lah yang ada dancing2 tu..
comel dak ggel dancing dalam tu.. hehehe..
qaleef pon macam nak joget2 sama..agagaga..
nanti aku cerite lagi eh...




ko tengok lah anak aku ni..
ngan meja ada gambar ni semua pon die dah ralit tengok ngadap jer kat situ tak gerak2..huuu..
belum lagi ko naik nanti..haaaa... tak tentu arah di buat nya....




ni masih lagi kat area kaunter ticket bawah..
kadai cenderahati
oohh aku dulu masa sekolah menengah giler ngan hello kitty ni hooii..
kumpul beratus2 macam bende...kahkahkah...



sekejap jer die nak bergambar ngan mak nya..
lepas tu mula tak tentu arah balik nak tengok itu ini yang ada kat situ..
keliling memang gambar2 thomas barney pingu..dan macam2 bagai tu sesajer lah..




THOMAS...ni paling menarik minat die...!! peeewwww...


okeh...dah..jom naik....

tapi tu nanti aku cerite kendian lah... ngeh ngeh ngeh..
pening pulak kepala aku ni ngadap gambar selambak..
tu kene buat cerite sikit2...





haaaa... ni lah HELLO KITTY TOWN kat tingkat 2 tu..
amik gambar ni masa turun nak balik..
nampak macam besh..
tunggu lah kot dapat anak pompuan nanti boleh bawak masuk dalam ni pulak..
qaleef..lalu depan ni..heran nak pandang pon idak..huuuu....


mak ko yang hover nak amik gambar... agagaga....





okeh... nanti aku sambung..
cukup lah ni dulu..
kalau aku cerite sampai habes.. 
mau penuh pages aku ni ngan cerite ni sesaja kang..

tengok lah kot rajin minggu depan aku sambung..
banyak cerite nak cerite ni..
bukan pasal ni jer..














22 comments:

Mar Mansor said...

banyak perubahan dah ye..

FadlinaMokhtar said...

Helo kitty town nampak best.teringin nak bawak anak p sana nanti.btw , nampak cantik lah awak pakai gini..

FAD

Nurzakiah Hanum said...

suka anak2

amirah said...

baru pergi bulan 8 lepas...mmng sesuai bawak budak2 kecik..kalau legoland tu mcm tak sesuai aje untuk anak2 saya yg x brape adventurous tu..huhu

rini.borhan said...

aty link aty bagi tu salah ni link yang betul http://www.playtime.com.my/about..

memula tengok konpius lak..bukan kat malaysia ni..hehe..

Chekgu Azrine said...

Bestnya...klu dak aish ni kompem tak keruan jgk ni...haha

CikNaa said...

ralitnya lah si qaleef ni..comel!

nida-razak said...

xpenah tau pon litle big club ni, ada anak, sesuai bawak jalan sini. btw, cantiknya aty.. macam anak dara lg..jelly..hehe

Sumayyah Ahmad Hafiz Al-Arshadiy said...

Kakkkkkk....awat gojes sangat ni? Haha...dah tak jadi nak ushar qaleef dah...ushar mak dia plak...haha

juicy X said...

lahaiiii comel laa qaleef dok ngadap meja tu :)

Nurulhuda Abdul Latip said...

Best kan..bulan depan pun kita nak pergi lagi nak bawak anak ketiga sebab sebelum ni pergi yang no.3 tak lahir lagi..Dia ni jenis teruja nengok maskot semua tu harus menjerit2 kalau jumpa pingu dan barney dll...

tiga lalat said...

Salam. Hee seronoknya anak itu.

Suriya Majid said...

nampak best, bawak girls kat rumah nie mesti suka

welovesusuibu.blogspot.com/2014/10/3-fakta-menarik-tentang-saya-ya-saya.html

nayfatimah rasyid said...

menarik jugak tempat nie yerk...

nanti kalo turun Johor nak singgah jugak ;)

nurulhuda said...

kalu masuk yg hello kitty tu, anak memang tak eksited, mak dia yg eksited, hehehe.. macam nurul dulu, kihkihkih

ArY + ShA = AmZaR FaYyAdH said...

Assalam atie,
Waaaaaaaaaaaa...beesttnyaaaaaaa

eamy milea said...

Menariknye, teringin nak ke sana jugak.. :)

nadiah hanum said...

best nyerrr...kitaorg dah banyak kali plan nak pegi...tapi tak sampai2 lagi pon!Hahaha...rasa cam jauh jer tempat tu.

safiyyah osman said...

atyyyyyyyyyyyyyyy..cantiknyaaaaaaaaaaaaa aty pakai mcmni..... curlasssss !!

suhailey mohd noor said...

cantik tempat ni....kena p nih! gegirl mesti suka

washura10 said...

baru follow blog ni..byk bende menarik..especially bab decoration..jemput visit blog saya,ade cite psl decoration jugak..baru nk berjinak2.. :)

http://syurgawashura.blogspot.com/

Mummy Hana said...

bestnya... nnti anak dah besar sket nak bawak g tempat2 camni gak.. (^_^)