Monday, November 24, 2014

biler qaleef panggil mak nya 'sayang' !!




fared panggil aku ngan panggilan 'sayang'
aku panggil fared pon ngan panggilan 'sayang'

dari awal kawen..sampai sekarang..
kekadang jer die panggil nama aku..
tu pon ada nama khusus yang die sorang jer panggil aku macam tu..
tapi aku tak pernah pulak panggil nama die...'Fared'.. hahaha..

'saya' dan 'awak' hanya panggil atau bahasakan time gaduh jer...
kahkahkah...
itu biasaaaaa...
biler gaduh...sayang melayang....

tup tup..

qaleef panggil mama nya dengan panggilan 'sayang' jugak....!!!

"shayam... jom makan "

"shayam...nak air ais " [nak air sejuk]


ko panggil mak ko 'sayang' nak oooiii...??!!!!!!


kekadang pon qaleef panggil abah nya ngan panggilan 'shayam' jugak...

"shayam..bangun..." kejut abah bangun tidur

tepuk dahi...


deeeiiii... apadaaaaaa.......


terkulat2 mak pak ko dengar nak...hahahaha...

masa panggil tu..memang dengar comel jer bunyik...

nada suara yang sama macam fared selalu panggil aku...

lembut..


boleh lah nak..shayam pon shayam lah...

jangan ko panggil mak ko 'aty' jer sudah....kehkehkeh....



lelama nanti die tau lah tu....






notatanganAty :: aku pon selalu panggil qaleef ngan panggilan sayang.. kompius laki aku dengar..panggil anak ker panggil apak nih....





13 comments:

Chekgu Azrine said...

Hahaha...pun boley..shayam pun shayam la...

IeRA said...

Hahaha.. mesti gelak dengar kan?

AMANI JIBRIEL said...

haha ragam anak2 mmg gitu...
anak2 sy panggil apaknya abg... sbb dengau sy panggil suami abg... ikut korg lah ank2... jgn tetiba panggil nama dah... shayam oh shayam...

ArY+ShA=AmZaRFaYyAdH said...

Assalam aty,
he3 lawak3
Fayyadh pulop dok bahasakan diri dia abang ja skang ni
nak sama level ngan ayah dia
sebab iols panggil hubby 'abang'
sekarang iols kena panggil fayyadh 'abang kecik' & hubby ' abang sayang'
kalo dak bila iols panggil abang, dedua menyahut he3

EzanIdris said...

ahahaha comel je qaleef

eima said...

comel betui .... dah leher berlipat ... lg comey

Lynn Hamzah said...

wah...kecik kecik dah pandai romantik...hihihi...so cute...

ida said...

anak saya bila sebut sayang pon sayam jg..hehe comel

khairiah Mohd said...

kelakar plk qaleef ni...tp ok la sdp jgk mendengarnya hehehe

Nadiah Hanum Wahab said...

Okay apaaa...kan selalu kita dengar somi isteri guna gelaran "mama & papa"...tu kira makpak yg ikut anak2 kannn...sekali sekala biar la pulak anak2 ikut panggilan makpak! Ngeeee

fazianbatrisyia said...

cute qaleef. itu yg selalu dia dgr...baik sebutnya tak pe...kalau yg pelik2 tu geram je kan. Kalau najla dulu dia selalu betulkan kalau nenek dia panggil atok "abg"...dia kata bukan abg...itukan "atok"

marsella hafiz said...

Hahaha....aty,entry ni paling kelako sy baca..gelak sampai pecah perut:p

diyana said...

hahaha comel sgt kak..syaham pon syaham laaa :D