Friday, December 05, 2014

biler Fared salahkan aku..???!!!




" sayang tau tak.. badan orang naik ni salah siapa..?? " buat muka ketat

bini :: siapa...?? [tau dah... nak menyalahkan aku lagi lah tu..]

" sebab sayang lah...!! "

aku dah agak daaaaaaahhh...
salah aku jer lah memanjang kan...hahahaha..

sedangkan bini tak gemuk2 pon..haaa..macamaner tu..

die salah kan aku sebab..

kalau aku masak.. die tak makan banyak..
aku marah.. 

hahahahaha..

nanti aku tanya.. bini masak tak sedap ker...penat binik masak tau...


selalu aku akan letak portion lebih kat pinggan die berbanding pinggan aku sendiri..

dah sebab aku tengok..
laki aku akan makan habes jer banyak mana pon nasik aku letak..
jadi.. aku kire die memang nak makan banyak lah kan..

jangan salah kan bini...ngeeee....

dan paling dasat..

biasanya lah..
fared yang akan habes kan apa yang aku tak habes..

misal nya aku masak jemput2..atau kate senang nya cekodok tu..
makan sama2.. tapi last2 tinggal 3-4 ketul dah..
aku soh die clearkan..
dah sikit2 tu.. tak suka nak simpan2..
jangan kate kuih ker hapa..
nasik pon selalu macam tu..hahahaha...
" sayang.. orang tak habes lah.. sian nasik ni..tapi dah tak ley masuk dah " -ayat standard aku

macam tu jugak ngan lauk..


mana laki aku tak naik berat badan...!!!

hahahahahaha..


lepas tu..bini tak rasa bersalah sound laki..

" sayang dah nampak berisi sikit lah "
muka dah bolat....

saiko die soh gi jogging...


jahat tak aku....


muwahahahahaha....


alaaaa..sebenarnya.. aku tak kisah pon die nak gemuk berisi...
ker..kurus melengking ker...
aku sendiri kurus kering tak cukup zat..
tak yah sibukkan badan orang...
die redho jer terima aku keeeenn...

tapi selalu nya.. fared yang cakap sendiri tau..
die yang sendiri bising2 kate badan die dah naik...
berzikir hari2 kat aku kate nak diet..nak main gym bagai..
tapi nan hado...
pastu nak menyalahkan aku....nyampah...

biler aku tanya2.. die kate takde masa..

eleeeyyyy.....
malas ler teewwww....

aku selalu bagi jer galakkan..apa yang die suka..
die kate nak gym.. aku ajak sama2 gi carik..
die kate nak jogging.. biler2 die nak aku tak kisah jer meneman..
laki aku tu memang suka bini nyer ni ha meneman...
tapi tak nak mengaku...ceeaahh...
kalau aku soh buat pergi sorang2..memang tak lah jawap nya...

haaa.. ni baca ni..
tak nak mengaku lah tu.. kan kan kan.... -untuk suami-

aku ni sama2 ngan die.. apa die suka kan..
walaupon aku tak gheti bab2 diet ni..
tapi.. kalau berteman seronok lah sikit..baru semangat giteeww..
pastu gigih lah carik2 menu2 diet tuk die..
tapi biler tengok menu2 diet macam lagi susah jer nak masak dari aku kene masak nasik beriyani..
jadi.. aku rela masak nasik beriyani lagi... hahahahahaha..
keji....!!


jadi nah.... aku nak cakap apa lagi..
biler fared salahkan aku punca die naik berat badan...
aku sengeh2 jer...

biau lah kan... hahaha...
asalkan tak keterlaluan hingga effect kat kesihatan..
aku ok jer..
kalau die tak ok.. haaaa... den nak buat camno...ngeeeee....

alaaaa.. tak gemuk mana pon sebenarnya...
berisi lebih sikit jer dari masa bujang duluuuuuuu....
heboh..!!

jangan lah nak banding kan ek...
masa sebelum kawen 
dengan dah lepas 4-5 tahun kawen ni pulak...

kang kalau aku tak masak..
sian pulak balik kerje penat2 lapar..
takde bende nak makan malam...

pulak tu.. sebelum makan malam..
petang2 nak makan ringan2 dulu..
kuih ker.. goreng pisang ker..kopok leko ker...
nak minum ngan air teh....
aku tak buat..sanggup die beli..
aku siapkan air jer hidang..
ambooii... mithali sangat bunyik nya...

pastu.. salah kan aku lagi sebab die berisi..puufftttt....


tapi kan..
masa aku tak sihat awal2 mengandung tu..
dalam 2 bulan tu..
aku memang tak pernah masak...langsung..
kan aku mabuk teruk..dan tak sihat pulak..
tak boleh bau itu ini..
jadi..kerja2 dapur semua abang sado aku tu yang buat..
tuk aku pon die yang masakkan...
masa tu..sarapan tah kemana.. minum petang tah kemana..
makan tengahari pon kekadang skip.. malam pon asal ada..
sebab masa die jaga aku tu.. hari2 die masakan bubur kosong jer tuk aku..
dan tuk anak die buat simple2..
untuk abang sado sendiri.. pandai2 lah...
aku memang tak larat sangat2 masa tu...
kesian kan bunyik..
tapi nak buat camane... dah aku nak jaga diri sendiri pon tak larat..huuuu...

dan masa tu.. laki aku susut..!!
idak lah sampai kurus kering..
tapi fit lah...
tapi nampak lah lemak2 bawah dagu tu dah hilang..hahahaha..
mati lah laki aku baca ni....

kemahen suka laki aku waktu tu tau..
baju2 lama peberet die yang ketat2 tu dah boleh pakai balik..
kemain eksyen tayang kat aku badan dah fit..puufffttt...
lama2 die pon dah terbiasa makan sekali sehari..
portion nasik pon sikit jer..
atau tak makan nasik..
diet sangat tu....
banyak makan buah -ngikut aku masa tu-

tapi sekejap tu jer lah...

sekarang.. aku dan boleh makan masak macam biasa..
hamek ko..
kemarin masak lemak cili api ayam..
semalam kari daging..
lemaks kobis..
sarapan nasik goreng...
tak pon.. nasik lemak beli hari2..
hujung minggu..makan petang..masak spagheti goreng..
belum lagi cerite pasal makan luar lagi..
tetiap minggu teringin makan nasik arab..
kang tengah malam tetibe nak makan kefci..
habes layan maharaja lawak ngajak lepak mamak makan roti nan tandori..
peerrgggghh..

mau badan laki aku tu tak naik balik...agagaga


dah tak de lagi dah skip sarapan..makan lunch..minum petang dan makan malam macam masa aku tak sihat dulu..

diet die dah kelaut...

tak tau nak gelak ker nak kesian kat laki aku...

lepas tu..aku pon pasrah jer lah dipersalahkan fared....


habes tu... dah aku sendiri pon nak makan jugak kan..
tak kan abang sado nak pandang jer pulak...




takper sayang... ai tak kisah u bambam...cinta ai pada u tak akan kurang..














DAPATKAN PACK EPHYRA DENGAN HARGA KASIH SAYANG
dengan harga LEBIH MURAH...!!!




PREMIUM PACK
30 SACHETS [SEBULAN]
BOTOL SHAKER
BAG EPHYRA
FREE POSTAGE SEMENANJUNG


TRIAL PACK
10 SACHETS
BAG EPHYRA
FREE POSTAGE SEMENANJUNG


PASTIKAN ORIGINAL !!

WHAT'S UP /SMS :: 019-2085089

nurha_abdul82@yahoo.com














5 comments:

Mila Hilas said...

hehe sis..sebijik mcm sy la perenggan atas2 tu... kalo husband mkn sikit, mesti sy tanya dia ' saya masak x sedap ke? nape mkn sikit je?' haha..stress laki sy...dh tu kalo ltk nasi mesti mcm gunung je..diri sndiri tahu plak ltk sikit xnak gemuk..wakaka...laki gemuk complain plak..ahaks

Nurzakiah Hanum said...

moning singgah pagi

Chekgu Azrine said...

Hubs akk pun dh berisi dah kebelakangan ni..tp tiap2 pg rajin kua jog (jalan2) ...hehehe

Yana Ujang said...

laki dh kawen mmg gitu la aku ghase..aku yg x rajin masak pn bambam je laki aku haa..acaner? bahaha

tp skrg dia rajin aa minum air detox, exercise pepagi, pastu diet la sikit²...xdpt byk sikit pn jadik ler..hoho~ kita mmg x kesah dorg gemok..tp dorg susah hati woo...sian lak aku nengok tiap kali dia tatap gbr² lama yg kurus melengking..pastu kata rindu body zmn dulu..eh kesiannn! hahaha jom la tlg dorg kurus.. :p

Ann Ishak said...

okay la jadi abg sado dari jadi abg keping :)