Thursday, December 04, 2014

Interview dengan PAPER KOSMO!







kemahen tau.. kalau menyembang.. macam2 ghoper aku boleh bagi..
tu kalau kaki boleh gerak sama tu pon mahu bergerak2 gak tu...agagaga..



sambung kat meja makan pulak





amboi.. kemahen bizi body kak jemah nak tengok gambau jugak..



ni cerite minggu lepas-lepas lagi..
jemputan interview dari paper KOSMO! AHAD...
alhamdulillah berjalan lancar..
terima kasih pada paper KOSMO tu sendiri sebab sudi bagi pengalaman ni kat aku..
interview hari sabtu..petang2..
mekaseh kat wartawan puan Khairiyah Hanafi
dan bang Haji Saifol [kamer man] yang baik..
deal mudah.. temujanji senang.. 
walaupon agak lama drag masa [dalam sebulan dari fes jemputan email]
tapi last2 urusan kerje yang dipermudahkan...
seronok bekerjasama..

ni salah satu keje blogger yang aku suka..
bukan pasal interview.. bukan highlight cerite blog..bukan pasal nak popular atau apa..
tapi jumpe dan kenal ngan orang2 hebat..
macam mereka2 ni..
kenal kekadang jadi kawan ngan orang2 yang aku tak sangka aku akan kenal..
terus ukhuwah berpanjangan...alhamdulillah..
yer lah..macam wartawan..macam cameraman..penerbit tv.. director majalah..
dari kenal ngan orang2 macam ni..
kite dapat tau tentang dunia lain..
atau keadaan yang berbeza ngan yang kite tak pernah tau pon...
sebab kan blog.. aku dah kenal ramai orang dalam dunia penyiaran..
akhbar..majalah.. dan telivision..
dan paling bersyukur..mereka2 yang aku jumpa..
walaupon hebat2..tapi tak pernah sombong..
dan teramat lah baik sangat2..
tu mengikut pengalaman aku lah..
dari sebelum ni.. sampai sekarang..
hope.. aku akan terus berjumpa dengan mereka yang baik2 dalam hidup aku..
insyaa Allah...


masa aku sakit demam teruk awal2 pregnan ritu..
aku ada tolak satu interview gak..
dari satu majalah parenting...pasal satu isu ni..
kire isu ni untuk isu bulan tersebut lah..isu mak2 ni lah..
ada lah related cerite aku ngan isu yang nak di kuarkan tu..
tapi dah aku tak sihat..
tak boleh nak bagi komitment..
tak ley pulak nak menunggu..
sebab nak 3 minggu aku delay...tak larat ooii masa tu..
so..derang terpaksa carik orang lain ganti aku waktu tu..
aku cuba.. sebab aku nak..tapi aku tak boleh...
keadaan aku teruk sangat masa tu...
ko pon baca [kot la baca] macamane teruk nya keadaan aku waktu tu..
memang tak lah nak terima..dari menyusahkan orang...
-yer lah..derang pon ada dateline derang kan-
tak kan nak menunggu2 aku jew...
lagipon.. masa tu... aku ngah sakit..aku pikir..mesti muka tak semenggah..
tak kan nak masuk majalah muka sememeh macam tu....
kahkahkahkah....pannnngggg ko nak...!!

ni tuk paper KOSMO ni pon..
ko tengok muka aku baru elok sikit tu aku make up..
fes time aku make up balik tu lepas berbulan2...
tu pon.. aku rasa tak elok gak..sebab kulit aku agak teruk sekarang...
biasalah perubahan hormon...[sedapkan ati]...nanges pelan2..huuuuuu....

tapi seb baik lah datang ngam2 soi time aku dah sihat sikit..
hanya interview ringkas..pon tak berkisar mengenai aku sangat pon...
tapi ko tunggu lah kalau nak tau pasal apa...
haaa.. tu nanti tunggu kuar paper aku update laju2..
tapi tak tau biler akan kuar..
yang aku tau.. dalam bulan 12 ni gak
aku akan update kat IG aku biler dah kuar nanti..insyaa Allah..
KOSMO AHAD ni tau.. paper bukan macam majalah..
sehari jer ada jual.. heheh...








DAPATKAN PACK EPHYRA DENGAN HARGA KASIH SAYANG
dengan harga LEBIH MURAH...!!!




PREMIUM PACK
30 SACHETS [SEBULAN]
BOTOL SHAKER
BAG EPHYRA
FREE POSTAGE SEMENANJUNG


TRIAL PACK
10 SACHETS
BAG EPHYRA
FREE POSTAGE SEMENANJUNG


PASTIKAN ORIGINAL !!

WHAT'S UP /SMS :: 019-2085089

nurha_abdul82@yahoo.com












20 comments:

mommychaa said...

:)
bestnye aty!
tahniah masuk paper kosmo...
bilalah aku lak nak merasa ni hahahahaha. interview sambil perut berboyot auuuwww! ;p

mama amir said...

Alhamdulillah...tahniah...semoga terus dipertemukan dengan orang yang baik2...^_^

Nurzakiah Hanum said...

all the best

HanNis SaNia said...

wow sis. Hiihi kita silent reader blog sis. suka tengok hiasan rumah :)

nayfatimah rasyid said...

wah semakin murah rezeki;)
nie namanya rezeki anak-ank...
ape-ape pun tahniah aty ;)

Liyana said...

Kena beli ni Kosmo Ahad ni :D

lieyalatif said...

terukke alahan kali ni aty...bawak bersbr key aty... lepas ni okey punye tu...mujur interview kali ni okey.... rezeki baby dlm perut tu heheheehehe...

nanti dah kuar paper tu ckkp tau...harussss den beli..support kawan2 heheheeeh

Tina Othman said...

wah masuk paper, tahniah aty

Lynn Hamzah said...

wow...berkisar apa nie? tak sabar nak tunggu kosmo kuarkan citer...

eima said...

tahniah aty .. bila keluar nk cari ni .. tak leh mis s nk beli kosmo la gini

MizzTina said...

waaaa...best akak.. dak qaleef mana ms ni?

ArY+ShA=AmZaRFaYyAdH said...

Assalam atie,
waaaaaa...sonoknya
congtaz yer
iols penah gak jumpa wartawan2 ni (sinar&harian metro) masa satu event tu
tapi iols tak bernaseb baek coz jumpa hat sombong
yer la sapala iols ni kan3 :)

IeRA said...

Bestnya... tahniah

e k i n ♥ y u s r i said...

tahniah kak
dan semoga terus berjaya

ameris said...

gud job aty...
dah makin maju ke hadapan.
semoga terus maju. akak pun bangga dapat kenal blogger hebat cam aty.

Fiza Rahman said...

Tahniah aty.

Suffiah zee said...

waaaaaaaaaaaaa...interview pasal pe u??

Suffiah zee said...

lawalaaa bunga d pasu atas meja tuh...li kat ne

fazianbatrisyia said...

tahniah aty. cantik rumah aty, dlm pada tak larat tu rumah masih kemas teratur, berkilat je.

norlina jusoh said...

wah bestnya.. cantik dan kemas sgt rumah aty. cepat la update pasal yg kuat papaer tu.. sbb xsempat beli la kosmo.