Wednesday, December 31, 2014

penghargaan yang sepatut nya diberikan untuk mak di hari ulangtahun kelahiran harini...



aku ni.. sejak masuk 30-an ni..
selalu sangat aku kompius umur tau..
asyik2 tanya fared..

"umur sayang berapa tahun ni [2014]..??" 

abang sado :: 32

" jadi orang 31 lah kan..sebab belum besay orang.. kan kan..? "

abang sado :: ha'ah

" kire tahun depan [2015]..orang baru 32 lah kan...?? "

abang sado :: yeeeerrr... -malas nak layan

tetiap kali pon macam tu lah..


eeaahh... bukan ko kate ko sebaya ker ngan fared..??

lahir tahun sama...1982..
sepatut nya.. ni dah bulan 12 ni.. 
kire ko pon 32 jugak lah sama umur ngan laki ko..

haaaa...
tu ko mungkin tak perasan.. [tak penting pon ko nak perasan]
unik nya ulangtahun kelahiran aku..
sebab jatuh betul2 akhir tahun..
yang esok nya adalah tahun baru...!!

HARI NI LAH TARIKH NYA....31 DECEMBER....
akhir tahun.....



tak unik..?? 

ok.. fineeeeeeeeeeeeeeee....




takper...takper... nanges pelan2...

heheh..

tapi nak bagitau jugak..

harini genap usia aku 32 tahun....

32 tahun....??!!!

alhamdulillah... bersyukur atas nikmat umur yang Allah beri..
masih di beri peluang tuk berada di muka bumi..
menghambakan diri pada Nya..
di berikan kesihatan yang baik..
dan dilimpah kan rezki kebahagiaan-alhamdulillah-



kalau ikut tahun..
orang yang sama2 lahir ngan aku pada tahun 1982..
kite mungkin nampak sebaya...
umur 32 tahun...
tapi... selagi tak lepas 31hb december ni..
aku masih lagi antara yang termuda antara korang2 [yang lain tahun 1982] semua...
muwahahahaha...!!!! nak jugaaaaaakkk......

tapi sebab selalu jugak aku cakap umur aku advance dari tarikh besday aku..
contoh nya macam tahun ni..
sebelum2 ni orang tanya aku..umur berapa..
aku jawap jer 32 tahun..sebab kalau ikut tahun memang dah 32 tahun..
jadi..tu pasal aku kompius selalu umur aku..

biler masuk besday aku akhir tahun dan nak masuk esok tahun baru..
selalu nya orang umur dah bertambah..
tapi aku baru nak memulakan umur tersebut..
sepatut nya.. tahun baru..ikut tahun kelahiran..
2015 esok.. aku dah masuk 33 tahun..
tapi baru hari ni aku nak celebrate ulangtahun kelahiran aku yang ke 32 tau...
haaaa...tu aku kompius tu..

alaaa..biau lah...ai is nak feeling2 muda..
dapat rasa muda sikit pon jadi lah....

dulu..masa sekolah..
rasa aku lah paling lambat..
orang lain dah dah buat ic awal2 lagi..
aku.. dah tahun depan nya baru hegeh2 nak letak ic dalam purse..
macam tu gak tunggu nak buat lesen bagai..
tapi aku tetap rasa istimewa...
sebab besday aku betul2 jatuh akhir tahun..
walaupon orang tak heran pon..aku jer feeling2 sorang2..mihmihmih..

dah lah tu.. asal besday aku time cuti sekolah..
asal besday orang cuti sekolah...
jadi.. tak de pon nak celebrate kat kfc bagai.. sentap tau... hahaha...
kalau ada pon..kawan2 kol wish kat tipon jewwww..
boleh lah..asalkan ingat..

dulu2..memang nak orang ingat menjang..
kalau sorang kawan dalam geng tak ingat mula lah buat drama..
nak sentap bagai...kelakau lak teringat...heheh...
macam lah ko tu popular sangat keeeaann...
tapi sekarang pulak... sendiri pon kekadang boleh lupa..
faktor tak nak ingat umur meningkat giteewwww...

eerrr...mustahil kan boleh lupa besday sendiri..??
tapi walaupon tak harap pon orang nak ingat sangat..
asalkan fared tak lupa dah cukup...
aku memang boleh sentap setahun tau..!!

macam tahun lepas besday aku...
kiteorang balik kampung mertua..
laki aku lupa...!!!!
ko marah tak....??!! 
die wish pon sebab aku yang merajuk..lepas tu aku sendiri yang cakap..
dah lah merajuk.. pastu aku pulak tu bagitau sendiri...
tu pon dah tengahri..wish sambil2 jer...tak de nak peluk2 aku tau...
rasa macam nak mengamuk satu hari tu..!!
orang lain tak ingat..tak wish tak apa..aku tak kisah langsung..
tapi fared tak wish.. aku ungkit ni sampai besday tahun ni hokeh..!! -marah lagi ni-
aku tak heran ngan hadiah besday..tak besday pon aku dapat..
-eeeleeeyyy...lepas tu die bagi hadiah besday ko rembat jugak kan...- harus laaaaahhh...
tapi wish tu nak jugak....tu lagi penting...
memaninkan peranan... hahahaha..emo sangat ni...

tapi tahun ni alhamdulillah..
walaupon ni..harini...fared takde sebab out station...
tengah2 malam tadi..dah kol aku nak wish..
malang nya.. aku tak angkat..!!! aku tido matik.. hahaha..
tapi die hantar wassap msg suwiiiiittt giteeewwww....

tak sentap dah tahun ni... hahaha...

tak dapat nak borak lagi ngan die..
sebab kalau die dah masuk power plant shell tu memang tak ley bawak masuk hp..
so memang tak akan ada sebarang komunikasi..
malam2 kang jer lah borak...
takper.. dah sedia maklum.
lagipon..die dah belanja besday in advance dah.... 
tak harap pon semua tu..
asal ingatan dan doa jer pon dah memadai tuk aku...

kawan2 rapat.. ayah..umie.. adik2..pon dah wish dan hadiahkan doa....
cukup dah tu buat aku terharu kan... 




-gambar sekadar hiasan-



nak doa2 kalian semua..

DOAKAN AKU KAYA dengan KEREDHAAN Allah..
doakan aku kaya dengan KEBAHAGIAAN.. 
doakan aku kaya dengan RAHMAT dari Nya..
doakan aku kaya dengan kasih sayang dari DIA dan sesama manusia.. 
doakan aku kaya dengan KESIHATAN...
doakan aku kaya dengan ilmu.. 
doakan aku kaya dengan AKHLAK yang baik..
doakan aku kaya dengan KESABARAN
doakan aku kaya dengan sifat2 terpuji..
doakan aku kaya dengan REZKI melimpah ruah...
doakan aku dengan kaya harta dunia dan akhirat [anak]...
doakan aku kaya dengan segala yang baik dalam hidup...
sekarang dan pada masa akan datang..


insyaa Alah.. doa2 ni semua jugak sebagai hadiah aku sempena hari ulangtahun aku hari ni pada korang semua...
semoga kita sama2 diberikan kekayaan yang sama..
mendapat rahmat..kasih sayang.. kebahagiaan.. kejayaan..rezki..kesihatan..akhlak..
dan segala2 yang baik dalam kehidupan korang
amin amin amin Ya Rabbal Alamin....

kite sama2 dapat kebaikan nya atas doa2 yang baik..
insyaa ALlah..


aku rasa segala penghargaan untuk ulangtahun kelahiran kite ni
sepatut nya di berikan pada mak kite...
lambat aku sedar...
sebab pada tarikh hari ni...32 tahun lepas...
die yang dah bertarung nyawa bersusah payah..sakit.. melahirkan aku...
selamat..dan membesar sampai saat ni...
die yang patut mendapat segala penghargaan atau hadiah..
tapi saat ni.. aku rasa.. doa dan bacaan ayat2 alquran khusus tuk die
dari aku dari anak sebagai hadiah..
tu yang terbaik untuk die..agar arwah mak terus tenang kat sana...di tempatkan di kalangan orang2 yang di kasini Nya..
di beri kelapangan... dan di jauhkan dari azab seksa api neraka..
semoga Allah terus mengasihi nya seperti mana mak pernah mengasihi aku semasa masa ada hayatnya....
di tempatkan di syurga..
dan di beri ganjaran terbaik dari Nya atas semua ni..

insyaa Allah...

kalau lah aku boleh sampaikan.....
pada arwah mak....

"terima kasih mak..sebab melahir kakak dulu..32 dah akak saat ni mak..akak tak mampu balas segala kesakitan pengorbanan mak masa melahir kan akak dulu..tak mampu nak balas segala jerit perih kesusahan mak membesarkan kakak dulu...tak mampu nak kire tak terbilang dan banyak nya kasih sayang yang mak berikan dulu..takde tolok banding nya...semoga Allah sahaja balas segalanya dengan rahmat kasih sayang Dia pada mak yang tak ternilai tu kat sana..  lapangkan dan terangkan lah kubur nya ya Allah.. permudahkan lah urusan nya di sana..." amiiiinnn... 




rindu kat mak...


rindu yang panjang...



rindu yang tak akan berpenghujung.................................................














-penutup 2014-

SELAMAT TAHUN BARU 2015 tuk korang semua..
dan semoga azam korang semua tercapai yer....


















DAPATKAN PACK EPHYRA DENGAN HARGA KASIH SAYANG
dengan harga LEBIH MURAH...!!!

JOINT PENGHANTARAN PADA HARI INI 
-PEMBAYARAN SEBELUM PUKUL 3 PETANG-



dapat kan FREE SKIN BAR [bernilai rm 40]  dan FREE KALENDAR 2015 
dengan PEMBELIAN PACK PREMIUM [30 SACHETS]
[tawaran tamat pada 31 december 2015]




PREMIUM PACK [30 SACHETS [SEBULAN]
 :: FREE BOTOL SHAKER
:: FREE BAG EPHYRA
:: FREE SKIN BAR EPHYRA 
[LIMITED TIME ONLY]
:: FREE KALENDAR 2015 
[LIMITED TIME ONLY]
:: FREE POSTAGE SEMENANJUNG


TRIAL PACK 10 SACHETS
FREE BOTOL SHAKER EPHYRA
FREE KALENDAR 2015 EPHYRA
FREE POSTAGE SEMENANJUNG


PASTIKAN ORIGINAL !!



WHAT'S APP / SMS :: 019-2085089
[untuk urusan jual beli sahaja]
EMAIL :: nurha_abdul82@yahoo.com


6 comments:

Sumayyah Ahmad Hafiz Al-Arshadiy said...

Hepi besday kak aty. Amin amin amin...moga diperkenankan doa akak tu. Takmo sedih2 dihari lahir tau :)

umi farhan said...

Hepi besday aty...

rini.borhan said...

Happy birthday aty! Amin atas doanya..

jaja_NorLiza said...

Hepi befday aty...haah kan...baru terpikir kenapa tiap kali befday kita...kita yg dpt present...sepatutnya kita bg present kat mak kita sbb lahirkan kita kannn??? Baru sedar! Haha..

norlina jusoh said...

HEPI BESDAY ATY... semoga dipermudahkan segala urusan..

ninnah shafawati said...

Happy birthday kak atie :) semoga boleh terus bg harga kasih syg utk produk ephyra hihi :D