Tuesday, December 02, 2014

shopping di PUREEN warehouse sales tuk kali ke tiga....





ni kali ke tiga aku..
fes time pergi masa pregnan kan qaleef 5 bulan
kali kedua.. masa qaleef setahun lebih kurang..
2-2 kat PJ masa tu..
dan ni kali ketiga kat Shah Alam..
kire pergi setahun sekali..
borong baju basahan tuk setahun gak.. huhuhu..

tapi kali ni pergi sebab nak beli ngan baju adik baby gak..
awal nyaaa nak beli baju anak...!! 
okeh.. untuk kiteorang...dah alang2........
nak tunggu next warehouse sales tak tau tah biler lagi..
pulak tu..akhir2 tahun ni jer lah banyak sales kaw2 punyer kan..
tu... pergi gak lah..beli jer lah sekali baju adik baby....

kalau bukan tuk baby pon..
aku ada anak lagi sorang ni ha nak kene beli keperluan nya..
baju basahan dah lama tak beli..
yang ada dah kecut2 senteng menteng dah haaa..
aku ni pulak.. jenis pakai.. pakai sampai lebam.. agagaga..

ni pon sebenarnya...malas sangat nak pergi...
dalam pale otak..dah 50-50...
tapi mengenangkan agak berbaloi pergi..
tu pergi gak lah..walaupon hati separuh kate malas..agagaga...
yer lah.. aku baru 3 bulan kan... mud nak shopping apa2 masih belum mendatang...
giteeeww ko... hahaha..

kenapa aku cakap berbaloi..??
sebab.. murah sangat baju2 nya..
ko boleh beli banyak stock setahun...
siyes ni... macam sebelum2 ni...
aku memang baju basahan qaleef.. aku borong pureen ni jer..
baju2 jalan die biasanya tak berapa kenan sangat.. dan rasa tak pernah beli pon kot..
tapi macam baju basahan pakai hari2..
walaupon murah..
tapi kain die sedap lah..
jenis cotton tu.. memang elok ar nak pakai hari2 kat umah..
yer lah.. kat umah tu lah yang peluh2 kepam anak aku tu..haaaaa...
pastu sekali datang borong berpuluh pasang...
pakai sampai setahun..
siyes ni... baju basahan qaleef.. aku memang jarang beli..
kalau ada pon..kot jalan2 kat jusco ada pekenan murah2 elok2..aku rembat jer..
tapi tu pon memang jarang..
sebab.. baju yang biasa aku borong setahun sekali kat pureen tu pon dah cukup banyak..
cukup lah sebulan pakai tak ulang baju sama...huuuuuu....

pastu time ni lah boleh dapat murah2..
spent seratus pon dah boleh dapat berpuluh pasang...

okeh...berbalik cerite gi kat pureen warehouse ni..
dalam kate malas tu.. gigih gak lah gi pagi2...hahaha...
memang style aku..kalau pergi mana2..suka awal2 pagi..
kalau lewat2 malas dah..
nak ikutkan.. malam tu dah cakap ngan fared dah..-macam malas jer nak pergi kali ni-
tapi fared pulak ngajak...
sebab die pon tau.. memang lebih berbaloi kan...
die pon tau nak jimat hooii.. ngeeeee....
tapi yang gigih nak berebut nya bini nyer ni haaa.. haaaiihh...
yer lah..sapa2 pernah pergi situ tau lah manusia2 kat situ bertukar menjadi pirahna...agagaga..
dan kebanyakan nya pompuan..
tak kan laki aku nak berhimpit2 sama tah tersenggol apa..tambah dosa tak pasal...huuuuu....




aku sampai agak awal.. tapi orang dok bekerumun dah ramai..
tapi masa ni masih  tak ramai ko tengok...
tapi lepas tu.. memang kejap jer dah penuh tu...

dari jauh..dah macam rusuhan depan kilang oleh pekerje2 aku nengok nya.. hahahaha...

gerai pon dah banyak bukak.. ko makan minum sarapan kat situ jer lah gamak nya...



" saya bantah kenaikan harga minyak..!! " -qaleef

qaleef ikut sekali.. sepatut nya nak ngatar kat ayah ngan umie kat alam megah tu..
tapi malas nak lajak ke sana..[kedepan lagi dah ke kesas tu]
jadi.. pasrah jer lah bawak.. dengan harapan qaleef behave..
stand by kan air berkoyan2.. kacang..biskut... dan hp..agagaga...


tu suasana kat luar... ko tengok macam tenang jer kan..

ni aku nak kongsi suasana kat dalam nya macamana..










amacam.... ada macam mangsa banjir tak dalam ni...ngeeee..
tu termasuk aku ler teeeeewww..
tapi.. sebab aku datang awal.. so.. aku tak lalui sangat lah macam ni..
ni gambar laki aku amik kat area mana aku tak perasan..
aku masa awal2 masuk..tak seramai sempit macam ni..
lepas rembat baju.. carik port..pilih baju.. dah tak perasan dah semua ni..
biler setel semua.. selalu nya keadaan dah lebih tenang.. hahahaha..

ni.. masa fes time aku tengok tahon 2011 duluuuu..
terkujat tau... masa tu bodo2 lagi..tak tau konsep.. hahahaha..
tak de beza pon setiap kali aku datang.. macam ni lah ghoper nya..

tu aku cakap.. aku sendiri nak pergi ni... kentalkan jiwa jer lah...
sebab hati kene waja...kohkohkoh..

tu.. ko kalau setakat datang kate nak cuci mata.. atau setakat kata nak beli sepasang dua..
tak yah lah...buat penat badan...



dan ni pulak beratur tuk bayar.. nanges...panjang..dan agak slow..!!
kalau nak dibanding kan ngan pureen kat Pj tu..
kat sini lagi besar..
n lagi selesa kot...sikit lah..selesa pon ghoper tu jugak lah..
tapi part nak membayar.. aku rasa.. kat Pj tu lagi ok..
kaunter lagi banyak.. dan lagi mudah..
sebab kat sini ada 2-3 section berlainan..
maksud nya.. kat bahagian baju.. ko nak kuar..kene bayar dulu..
so.. kalau ko nak gi beli sabun ke botol ker.. ko kene setel dulu kat sini sebelum gi section lain..
macam tu gak ngan derang kot..
tak pasti lah kenapa cegitu...
masa nak keluar dari section baju ni baru tau...
sedangkan masa tu nak beli barang2 toiletries jugak..
nak tak nak kene gak lah beratur bayar yang ni dulu.. 

tapi.. nak mudah..tak nak beratur banyak kali..
sebab bukan nak beli banyak apa pon lagi..
yang kiteorang buat.. fared beratur.. aku gi keluar melenggang gi section tu..
dan ngam2 sampai fared kat kaunter.. kiteorang bayar sekali..haaaa..kekdah nya...


saje nak cerite kat ko pengalaman kali ni..
selama ni aku tak cerite sangat kan...
tu aku tak galakkan ko kirim2 kat orang..
lagi kalau ko kate nak beli banyak barang..
bukan apa.. kesian orang tu... barang sendiri pon jenuh nak harung dan berebut ngan orang lain..
lagikan nak pikir hangkut barang orang..
kalau sikit2 tu..boleh lah lagi..
tapi... kalau ko kate.. "nak.. amik rm 200 belikan baju anak aku "
memang.. hurrrrmm.. kejam gak lah... hahahahahahaha...
*melainkan orang tu benar2 tak kisah

yer lah.. ko bayangkan.. nak pilih matching2 kan baju tuk diri sendiri [anak] pon amik masa berjam
tambah lagi masa berjam2 nak pilih tuk orang lain..
kain baju kat sini bukan dah siap tersusun cantik macam kat supermarket ko tengok tu..
kat sini jenis longgok2 tak kire saiz kaer baju seluar semua terpisah..
pandai2 lah ko carik..haaaa..
ko kalau pergi sendiri..ko tau lah keadaan nya..


eeaahh.. salahker aku jujur... agagagaga....




hasil aku beli..

kalau lah ni tuk qaleef sorang.. memang banyak lah kan..
nak dekat 30 pasang...
tapi,, kali ni... bukan tuk qaleef semata..
tapi.. tuk baby jugak...

tu 2 belah kanan tuk adik baby yang masih tak tau gender..
jadi aku amik jer lah kaler2 unisex - kaler selamat-
kebanyakan pon baju suar panjang -baru perasan balik tu-
ade gak lah terselit baju baby gurl.. hahahaha...
tak per lah.. kalau tak dapat baby gurl.. aku jual atau bagi jer lah sapa2 ni kan...
tak pon..aku simpan jer sampai next-next baby.. mihmihmih....


dan 2 belah kiri tu.. baju qaleef...
baju qaleef sekarang mahal sikit..
walaupon sikit.. tapi bajet qaleef lebih dari bajet baju tuk baby...
susah pulak nak jumpe saiz die sekarang kat pureen ni..
kalau ada pon bukan lah semurah baju2 lain..
lepas ni aku rasa dah tak ley carik beli baju qaleef dah kat pureen ni.

untuk qaleef kali ni memang target nak beli baju tido die jer lebih..
sebab baju2 tidur die semua dah senteng2..lengan singkat2..kesian anak aku.. hahaha..
tu belikan jugak lah 5 pasang -seluar lengan panjang -





siap beli mittens booties lagi.. 


selebih nya.. ni jer lah aku sempat amik masa laki aku beratur nak bayar tu..
tuk qaleef gak lebih..
harga antara rm 6 hingga rm 10..
aku sebenarnya.. lupa yang aku nak beli baby wipes yang jenis dalam botol tu..
untuk kegunaan awal baby.. aku lebih suka guna kan yang macam tu..
lagi senang sikit lah..
yang ni pon ok gak..tak teringat nak beli lebih..
tu 2 pack besar jer tu...nanti beli lagi sikit..
alaaa..takper..senang nak dapat.. cume beli sini murah sikit lah [kot]
botol straw.. shower gel..berus gigi semua tuk qaleef.. 
tuk adik baby..tak de selain baby wipes tu..
takper.. awal lagi... banyak lagi masa nak beli nanti..
lagi pon.. kali ni lebih merancang lah.. sebab dah tau kan kegunaan barang..
tak nak dah lagi membazir macam dulu.. men beli jer..
sampai ada kala nya tak guna pon...


untuk baju.. cukup tuk masa ni..
nanti2 dah tau jantina..baru seronok nak membeli..
tu pon mungkin tunggu hujung2 nanti..
atau kalau ada tempat menarik nak di beli lagi...
insyaa Allah...

kat pureen sales ni gak.. 
ada pampers.. antara yang orang rebut gak lah aku tengok..
duluuuuu..masa qaleef pon aku beli 4-5 pack gak rasanya..
memang murah sangat..
tapi masa qaleef dulu.. tak sesuai sangat...
sudahnya.. aku bagi pengasuh qaleef dulu berbungkus2..
kiteorang beli petpet tuk qaleef..
so.. tuk kali ni pon macam tu gak..
satu :: beli yang lebih diyakini
dua :: tak nak beli banyak2 dah macam dulu..
biler tak sesuai.. tak pakai..membazir...

ok.. tu jer laporan aku tentang pureen warehouse sales november 2014 ni..
hahahaha.. 
dah..gi sambung kerje...


update :: ada yang tanya range harga baju2 kat pureen ni berapa..
harga serendah Rm 1 sehelai..tapi paling banyak rm 3 sehelai.. sehelai tau.. baca betul2.. so kalau beli sepasang.. boleh lah antara rm 4-rm 6
atau ada dah siap jual sepasang rm 10 hingga rm 15 
tapi kebanyak kan nya memang rm 3 sehelai lah...





notatanganAty :: Lepas keluar dari PUREEN ni.. kiteorang singgah pulak HUSH PUPPIES WAREHOUSE SALES yang di buat dekat2 situ jugak..!! tak larat dah aku nak amik gambar ke hapa.. laki aku jer pon yang shopping nya... laki aku kate nya memang murah dan rambang mata..!!






IKLAN





MATERIAL :: CHIFFON + LACE
FULL INNER LINING

SIZE :: S / M / L / XL

PRICE :: RM 55
[NOT INCLUDING POSTAGE]


Measurement: 
Size S: Length: 81cm Bust: 87cm Shoulder: 35.5cm Sleeve: 58cm Hem: 126cm SleeveHole: 21cm 
Size M: Length: 83cm Bust: 93cm Shoulder: 37cm Sleeve: 59cm Hem: 130cm SleeveHole: 22cm
Size L : Length: 85cm Bust: 100cm Shoulder: 38.5cm Sleeve: 60cm Hem: 134cm SleeveHole: 23cm
Size XL: Length: 87cm Bust: 103cm Shoulder: 40cm Sleeve: 61cm Hem: 138cm SleeveHole: 24cm








WHAT'S UP/SMS :: 019-2085089

[strictly for business only]

nurha_abdul82@yahoo.com



14 comments:

Mar Mansor said...

banyaknye dapat,..berbaloi kan membeli macam ni

Yana Ujang said...

sejak zafirah dh bsar x pi dh pureen warehouse..malas nk bersesak²...huhu~ tggu dia nk dpt adik kot br join sesak² balik..eh aminnn! :p

Lynn Hamzah said...

wow...banyaknya borong...

nurulhuda said...

nurul siap tulis dlam kalendar pureen sales nii sudahnya tak pergi jugak... kemalasan + tak larat dah nak berebut ramai2 gitu.. betul kak aty, anak kedua nii beli yg penting jer, sebab dah tau benda tu berguna ker tak nanti, hehehe...

aznor ibrahim said...

aritu nampak aty tgh queue..hehe

Cik Sal said...

dasat.. hehee :)

nor isneini mohd ayob said...

hr tu pn pegi jugak warehouse sale pureen ni tp da lambat..baju baby newborn pn tinggal sikit je..hhuhu..lgpn baru 1st time pegi..xtau pulak style membeli kat warehouse ni..ambik2 baju banyak2 ..pastu duduk tepi baru pilih baju yang betul2 nak..hihihi

Nurul Aziz said...

haritu mcm nak pergi, konon nak beli baju baby.. tapi rasa macam baru sgt lagi.. sabarkan jela hati ni.. hihihi. tapi kita sebelum2 ni pergi pureen tak pernah memborong baju2 pun.. saje gedik nak menyibuk.. tak pernah la rasa situasi tunggu pagar bukak apa semua.. selalu pergi mmesti keadaan macam dah tenang2 je.. tapi sekarang dah hujung tahun kan, YES sana sini.. boleh la kot nak start beli sikit2... :)

nurin khairi said...

baju dia harga range dia berapa? contohnya macam baju basahan buat duduk rumah atau taska.. kalau murah boleh pegi next time

Fifi Nadhrah said...

bnyknye beli.. fifi mls nk pergi.. haha..

ieza ashaari said...

Tetiba rasa mcm nk pregnant lg. Dpt terjah warehouse. Klu xprgnant,mmg mimpilah husband nk bw.

Noorazah Iman said...

assalam..awk ada meniaga toys and learning tools utk kanak2 lg tak?tertarik dgn flash card awk guna utk introduce ABC pd Qaleef..

Noorazah Iman said...

Assalam..awk ada jual toys or learning tools utk kanak2 lg tak?tertarik dgn flash card ABC yg awk guna utk Qaleef..

yat yara said...

Salam perkenalan..
Me too..g jgak..tp memang sesak giler..berlaga2 perut dengan mak2 buyung tau..tak dapat byk pun baju2 yang murah..tp i beli jugakla yg RM 12 & rm15..dah alang2 sampai kan..
apa2 pun, thanks for sharing experience.